Oppskriften på en av mine hobbyer: Gravsafari!

Er du ofte innom gravlunder og kirkegårder? Isåfall hva gjør du der? Går du bare en tur, bruker det som en snarvei, eller er litt interessert i historie og leter etter kjente navn? Jeg er nummer en og tre. Jeg elsker å gå rundt på gravlunder og kirkegårder, se etter bildemotiver og kjente navn. Til dette innlegget har jeg brukt Vår Frelsers gravlund i Oslo.

- Hvem vil du finne?
Når du leter etter kjente navn, hvem vil du finne? En i familien? Fjern slekt? En skuespiller eller artist du er/var fan av? En forfatter eller kunstner? Finne en med samme etternavn som deg for så å finne ut om dere er i slekt? Det hørtes veldig spennende ut!

- Hvordan finne noen i gravsøk systemet?
Jeg bruker nettgrav.no og begravdeioslo.no. Du kan også Google kirkegårder og gravlunder, da kommer det en liste på f.eks Wikipedia over alle gravlunder og kirkegårder i Oslo og i Norge og de igjen har kanskje en liste med kjente navn du kan finne der. Og de navnene du finner interessante kan du skrive i søkefeltet på de gravsøk-sidene og da får du opp noen tall.
Nettgrav.no for Oslo og Norge, Begravdeioslo.no for Oslo.

- Finne grav:
Hver grav har et nummer. Her er et eksempel på et sånt nummer:

Navn: Dr. Henrik Ibsen
Gravnummer: 01.900.00.002 / 01.900.000.002
(Første gravnummer er fra begravdeioslo.no, andre fra nettgrav.no, de tar et tall til på raden.

01= nummer på kirkegård
900= nummer på feltet graven er på
00/000= raden graven er på det feltet
002= nummer på graven

Her tok jeg utgangspunkt i en grav som er kjent og veldig lett å finne. Henrik Ibsen ligger på æreslunden på Vår frelsers gravlund i Oslo. Der er han ganske sentral blandt andre kjente. Men jeg kan ta en som er litt mer vrien å finne.

Navn: Sofie Parelius
Gravnummer: 01.038.15.026 (fant ikke denne på nettgrav.no, men de hadde satt et 0 foran 15)

Denne graven måtte jeg to turer for å finne. Denne graven er veldig gammel, og skriften så og si borte fra steinen. Derfor er det også fint å ha disse tallene og gå etter for da kan du finne gravsteinen eller eventuelt stedet hvor steinen skulle være hvis graven er så gammel at gravfestet har utgått, hvis ingen kunne ta seg av graven.

Ingen av de to gravene hadde en pinne ved seg med den infoen så bildene jeg deler som et forslag er på et annet felt og er en annen grav. Da kan du jo se om du skjønte åssen det gjøres.

Under legger jeg bildet av gravfeltskilt, nummerpinne og graven som passer til nummeret.

Er dette noe du kunne tenke deg å prøve?

#hobby #hobbyblogger #hobbybloggare #hobbyer #grav #gravlund #kirkegård #gravsafari #vårfrelsersgravlund #oslo #oslotur #opplevelse #opplevelser #opplevoslo #henrikibsen

  • Hobbyer

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,
Jeg syntes det er noe beroligende å gå rundt på en gravlund og lese på steinene. Det blir ikke til at jeg gjør det så ofte. Som regel er jeg bare å besøker mine foreldres grav 🥰
nouw.com/veralynn
Ingridmvsliv
Ingridmvsliv,
Er fint det og. 😊
nouw.com/ingridmvsliv