Mine opplevelser i Sverige i sommer

Er det et land jeg er veldig glad i så er det Sverige. Jeg har litt svenskeblod i meg fra farssiden og det er gøy. Vi har feriert i Sverige de siste fem årene, og det er Småland og Vimmerby som har vært favoritten. I år og i fjor har vi også besøkt Eksjö og har en liten plan om å ha en natt der også. Men over til årets opplevelser.

Jeg har gjort mye artig i ferien! Vært i Vimmerby, ååå som jeg savner Vimmerby! Når vi var der besøkte vi Katthult, hvor utescenene til Emilfilmene ble innspilt. Var der to ganger, da den første turen ble ødelagt av varmen rett og slett. Den andre turen var tidlig på morgenen og det funket bedre.

Vi var innom barndomshjemmet til Astrid Lindgren. Sto på kjøkkengulvet hennes hvor farens stokk og hatt og morens hatt fortsatt henger, med stemmen til Astrid på lydbånd, da fikk jeg frysninger! Utrolig koselig sted! Drømmehus!

Vi tok også en tur til koselige Eksjö! Kunne minne om Vimmerby i utseende, men kunne også virke større på en måte? Usikker, men jeg liker sånne steder. Vi var innom bymuseet, noe som var veldig interessant. De hadde ting å se på, trykke på, høre på og lese og da koser jeg meg! De hadde laget en modell av et staselig hus som jeg syntes var skikkelig kult. De hadde gjort det sånn at ved å trykke på en knapp så gikk det folk inni huset som om de danset rundt. Det huset ville jeg finne i byen, og jeg trodde det het noe det ikke gjorde og det gjorde det vanskelig å finne på kartet. Så vi fant fram til en bokhandel for å se om de hadde en bok om byen, noe de hadde. Da fant jeg et bilde av det huset, og fant da ut at det første jeg hadde tatt bilde av etter å ha vært på museet var det huset vi hadde lett etter. Vi hadde allerede gått forbi to ganger. Tilbake til museet. De hadde også interessant militærhistorie, med film, kostymer og musikk. Jeg fant en masj jeg likte godt og irriterte nok han mannen som satt like ved, hehe.. Etter en stund på museet gikk vi ut, tok bilder og gikk på konditori og spiste lunsj. Vi ville være med på en omvisning, men vi hadde ikke de betalingsmuligheter som de tok i mot. Så vi snakket om at vi skal ha en natt i Eksjö, se mer av stedet, få med oss omvisning for så å dra til Vimmerby en dag senere og heller ha to netter der. Høres fint ut, jeg utforsker gjerne Eksjö mer.

Hjemover etter tre netter i Vimmerby dro vi hjemover, noe som alltid gjør vondt. Vi dro innom Nordby og shoppet først.

#sverige #småland #vimmerby #eksjö #sommer #sommerferie #sommerferien2019 #sommerferie2019 #katthult #astridlindgren #astridlindgrensnäs

  • Ferier

Liker

Kommentarer