Min 17.mai 2019 i tekst og bilder

Da forsvant dagen like fort som den kom. Men dagen ble veldig fin og veldig varm. Det å våkne til regn nå var forfriskende, fint flagget ble tatt inn, Hehe.

Dagen startet hjemme, med frokost og 17.mai program hjemme. Vi tok buss inn til Oslo, kjøpte oss is og gikk mot Slottsparken.

Vi vandret litt rundt i pollen-drit og tok bilder av kastanjetrær og dronningstatue, slappet av i skyggen med isvann før vi sakte gikk rolig mot Det Norske teatret hvor vi hadde bord kl. 13.00. Der spiste vi roastbiff sandwich og marsipankake. Jeg drakk 7up, min mor solo og kaffe. Vi fikk et veldig fint vindusbord og koste oss veldig.

Når begge etterhvert satt og duppa så fant vi ut at det var på tide å få regning og gå oss en tur. Da som i fjor fant vi oss veien til Vår frelsers gravlund hvor det har blitt en tradisjon og se de bekransede gravene. Vi vet det er flere graver på flere gravlunder og kirkegårder som har fått, men denne var nermest. Vi fant Wergeland, Ibsen, Bjørnson og Nordraak, viktige folk for Norge. De skulle jeg gjerne møtt! Jeg og min mor liker å ta noen sånne turer, skrive opp hvem vi vil finne og dra å finne dem og ta bilder, lese om dem. #gravsafari

Derfra gikk vi videre til Krist kirkegård, en kirkegård som stort sett er stengt, men åpner i sommertider. Her ligger familien til Munch, og de de døde soldatene på Akershus festning. Peststøtten er fra 1654. Et veldig gammelt sted som tydeligvis også er glemt, for jeg ser sjeldent noen der når jeg er innom.

Etter dette satte vi nesen hjemover. Men først en is til. Så var vi hjemme og slappet av resten av kvelden. Jeg hadde vært uvanlig tålmodig og hodepinen som alltid kommer etter sånne dager holdt seg tilbake. Jeg var fornøyd med antrekk og sko som ikke ga gnagsår. Jeg var veldig mett, sliten og fornøyd med dagens eventyr.

Men et antrekksbilde er vel på sin plass? Bildet kommer under. Kjole fra Zizzi, sko fra Sparkjøp, veske fra New Yorker.

#17mai #grunnlovsdag #grunnlovsdagen #nasjonaldagen #nasjonaldag #gratuleremeddagen #oslo #grunnloven

Liker

Kommentarer