Look back: 17.mai 2016

I år ble det ikke mye til 17.mai selvom vår ble ganske normal. Men jeg fikk lyst til å dele bilder fra denne store dagen i 2016 hvor dagen ble helt annerledes enn den har vært og kommer til å bli. Dette var nok en once in a lifetime experience!

Alt startet med det bildet over. Det tok vi på jubileet på Eidsvoll 17.mai 2014. To år etter hadde selveste Grand Hotel i Oslo en konkurranse på Facebook. Jeg husker ikke hva temaet var, men jeg deltok med dette bildet, og vant et døgn på Grand, 1 natt med en 17.mai feiring for meg og en venn, jeg tok med min mor da denne vennen ikke fantes eller finnes. Nok om det! Men det ble et stort døgn! Mye gøy vi opplevde, Grand har alltid vært en drøm å oppleve. Nå skulle vi bo og være der.

Bare det å gå inn på hotellet var stort. Det er jo så utrolig flott der! Og mye interessant historie. Ibsen var jo mye på Grand cafe med fast bord og morgenaviser. Og Christianiabohemen var også der, som kunstnerne Christian og Oda Krohg.

Da vi kom og skulle sjekke inn møtte vi folk som hadde med denne 17.mai arrangement å gjøre, ble forklart om hva som skjer osv. Også ble vi fulgt til heisen på den måten en ser på film, tok min koffert osv. Kjempeartig! Vi fant vårt rom, skrudde ned på gradene på vårt rom, det er noe vi alltid gjør da vi foretrekker det kjølig. Vi planla en tur ut for å liksom oppleve Oslo på ny, jeg hadde aldri sovet i Oslo før, nå skulle det skje, hvorfor ikke utforske på nytt også? Men på vei ut ble vi overrasket med fruktfat på døra og vi ble heller stående og spise jordbær og macroner.

Vi hopper over til 17.mai frokosten. Det var i en stor sal, og vi kunne ta hva vi ville av mye godt. Jeg spiste frukt, kanelbolle, lapper og brød med eplejuice til. Jeg husker ikke hva salen het, men den var utrolig flott.

Etter frokost ble vi invitert opp på en suite hvor festen skulle foregå, med balkong ut mot Karl Johan hvor barnetoget skulle gå. Vi rakk og spise opp macroner og sjokolade-jordbærene før de andre kom, Hehe. Neida, det ble fylt på hele dagen. Etterhvert ble det så mange at balkongen ble umulig og komme til så det åpnet en side-suite hvor jeg og min mor havnet resten av formiddagen. Selvom vi også kunne være på rommet ved siden av med alle de andre så havnet vi alene på rommet ved siden av. Men da fikk vi sett alt av det som skjedde ute, og folk vinket og tok bilder av oss fra gata, trodde nok vi var noen kjente. Gøy!

Det var stor å oppleve barnetoget på denne måten. Vi hang i vinduet til det var over, vi sjekket oss ut og dro hjem. Da vi kom hjem spiste vi kake og sovnet, utslitt etter et stort døgn med utrolig mye inntrykk. Skulle ønske premien var fast, at dette skulle skje hvert år, men etter dette så har de ikke hatt en sånn konkurranse. Men jeg deltar gjerne igjen!

#minner #minne #minnerforlivet #minneromdetsomvar #minnerihjerte #17mai #oslo #grandhotel

  • Minner

Liker

Kommentarer