Liker ikke dette!

Hver gang jeg skal noe utenfor hjemmet, f.eks idag skal jeg på vandreteater på Akershus festning. Da får jeg angst med engang. Nå er det på grunn av usikkerhet i forhold til do. Jeg må alltid gå på do mellom ti og fem minutter før en forestilling. Det er ikke jeg som bestemmer det, men angsten. Og på festningen er det jo fem doer, men tre av dem stenger før forestilling, den fjerde har ikke vært oppe på lenge og den femte er usikkert da jeg ikke vet åpningstid på den og om den er i brukbar stand så sent. Og om det er noen i rask gå avstand utenfor murene vet jeg ikke. Og pga det flyr jeg på dass hele dagen før jeg drar og jeg har ikke spist eller drukket noe ennå idag..

Det har ikke alltid vært sånn. Jeg kunne fint gå på do et kvarter/ tjue minutter før en forestilling begynte. Dette begynte da jeg skulle se Les Miserables på Folketeatret for noen år siden. Jeg hadde gått på do før jeg fant plassen min og da jeg hadde satt meg ned kjente jeg en rar følelse bygge seg opp og som sa gå på do. Jeg presset meg forbi folk som satt og løp. Jeg måtte ikke tisse da jeg nettopp hadde gjort det! Jeg gikk tilbake og da begynte forestillingen like etterpå så da gikk det bra.

Etter det, når jeg skal på en forestilling på et teater så passer jeg alltid på å ha bestilt billetter til den ytterste plassen. Og jeg sitter alltid ytterst ved lunsjbordet på jobb og på bussen. Og jeg går alltid på do mellom ti og fem minutter før en forestilling.

Jeg vil ikke ha det sånn! Det har ødelagt mye for meg i det siste. Jeg kan ikke dra på en spontan forestilling uten å vite om plassen min er ytterst. Jeg har gitt fra meg billetter, droppet Rammstein konsert fordi vi hadde ståplass og ikke fast sitteplass, muttern har dratt alene... det er så kjipt!

Så får se åssen vi gjør det idag. Og hva som skjer. Nervene er på plass og jeg vil ikke spise og drikke, selvom jeg må.

Dette kommer til å gå i dass bokstavelig talt!

#angst #angsterdritt #angster

  • Angst

Liker

Kommentarer