Les en biografi!

Det er en fin måte å lære om folk på. Nå leser jeg en biografi om dikter Herman Wildenvey. Han var født i 1885 og døde i 1959, begravet på æreslunden på Vår frelsers gravlund i Oslo.

Han ville veldig gjerne bli dikter, men det var absolutt ikke så lett. Han skrev, men følte seg aldri fornøyd og han ble ikke helt ferdig med noe. Han hadde seg rundt med forskjellige damer, fikk to løsunger og drakk som en svamp. Han dro på turer for å skrive, men han ble aldri helt ferdig med noen av prosjektene.

Jeg visste at han hadde vært på Chat Noir og lest opp dikt som de gjorde på den tiden, men jeg visste ikke det om drikkingen og alle damene for eksempel, og det lærte jeg ved å lese hans biografi. Han er fortsatt en kjekkebass, men med en vanskelig bakgrunn som de fleste av oss.

Sånt lærer vi av å lese. Les en biografi om et interessant menneske, eller et menneske du bare har hørt om, eller bare velg ut en og prøv å lese den. Se hva du lærer, finner ut om mennesket, var det interessant, var det bare kjedelig, vil du lese mer? Sånt finner man ut av når man leser!

Legg vekk krimmen eller romanen for en liten stund. Finn en biografi! Det foretrekker jeg iallfall.

#hermanwildenvey #dikter #dikt #forfatter #biography #biografi #bok #bokbloggare #bokhylla #bøker #lesebøker #lånebøker #lese #lesehest #leselyst #leseglede #leseløve #lesestund #leser #nouwseptemberchallenge

  • Bøker

Liker

Kommentarer