Kulturnatt i Oslo, 13.9.19

Snakker om fredag den 13! Den dagen har virkelig fått kjørt seg. Skulle inn til Oslo på Kulturnatt og satt på buss. Før Furuset ble det full stopp. Det viste seg å være en alvorlig ulykke like ved oss, en lastebil hadde veltet og flere biler var involvert. Etterhvert ble det litt stress på bussen for folk skulle steder, flere ringte rundt. Flere begynte å gå av bussen og da hang vi oss på, opp fjellet og over gjerdet. Angst og adrenalin flommet hos meg mens vi gikk fra E6 og til T-bane på Furuset. Vi var ved Akershus festning kl 19.00, ca to timer etter at vi tok buss. Hadde vi ikke gått av hadde vi ikke rukket noe som helst.

Men heldigvis rakk vi det vi skulle! Først en tur innom skummel natt på Forsvarsmuseet, hvor folk hadde kledd seg ut og gjemt seg i mørket for å skremme de besøkende. Jeg klarte å se silhuetten på en fyr, så han fikk ikke skremt meg, men da viste det seg at det var en annen like bak meg og han klarte å skremme meg. Kjempeartig opplevelse! Museet var nifst i mørket, ting blir annerledes da, spesielt når du vet at noen har gjemt seg. Noen hadde lommelykter også, men det tenkte ikke jeg på.. flere sånne kvelder!!

#forsvarsmuseet #akershusfestning #skummelnatt

Etter det tok vi en tur på åpent hus på Stortinget. Lang kø på Løvebakken før vi kom inn til sikkerhetssjekk før vi fikk gå som vi ville i forskjellige ganger og saler. Veldig flott og interessant å se! En ting jeg ville se, men ingen visste om av de vi spurte som jobbet der var galleriet over folk som var representanter, jeg tror det finnes for det kommer opp på nett? Jeg ville uansett se om min bestefar hang der. Pluss at min far har fortalt at bestefar stilte spørsmål i spørretimen. Skulle likt å vite hva det var for en mann, men han døde da jeg var liten.

Men det ble jo en innholdsrik kveld!

#stortinget #løvebakken #oslokulturnatt #kulturnatt #kultur #oslo #oslotur #oslolife #oslo

Liker