Krise uten Internett!

Tenk at det har blitt sånn? At når nettet er borte så blir det angst og stress. Alt skjer jo på nett nå.

Det er på nett jeg leser nyheter, de fleste apper jeg bruker trenger nettilgang, på mandager jobber jeg på nettet, jeg ser mye på YouTube, når jeg lurer på ting leter jeg på nettet...

Da jeg var barn, før vi fikk PC med nett brukte vi leksikon! Bøker og brosjyrer. Bibliotek var jeg mye på for å finne ut om tema i bøkene der. Nå kan vi bare bruke eget nett på egen PC og telefon.

Alt er jo på smart telefonen som de fleste planter nesa si i hele tiden. Da jeg var ung hadde vi ikke mobil. Og folk så hvor di gikk. Min mor kjøpte sin første mobil på ferie i Røros eller hvor det var da jeg var barn, og den så ut som et kjøttbein og kunne bare ringe. Den kunne kobles til hjemme-telefonen og folk kunne plutselig få tak i henne ute. Men det var mange år før hun kunne sende meldinger. Og da var det stor stas.

Nå går de fleste barn ute med sin egen telefon. Da jeg var barn dro jeg på en bil i et tau fordi jeg syntes det var gøy da den kjørte over dumper eller trillet på dukken og bamsen min i en alt for liten vogn. Eller trynet på sykkel. Jeg hadde ikke egen telefon før nærmere ungdomsskolen tror jeg, en Nokia 3310 eller hva de het da. Kult å få egen telefon som kunne sende meldinger. Men ingen MMS ennå. Det kom senere. 

Som liten kunne ikke min mor plassere meg foran et nettbrett. For det fantes ikke. 

Altså, jeg er bare 31 år. Det har skjedd og kommet mye nytt de siste 20-25 årene. Og når du tenker etter er ikke det så mange år. Men da har også nettet blitt en slags avhengighet. Blir den borte så blir jeg sur. Føler jeg ikke får gjort det jeg skal. Åssen overlevde jeg uten som barn?! Det er så rart å tenke på.

Bilder under: Meg som barn, lenge før jeg visste hva Internett og mobiltelefon var.


#internett #irritasjon #tanker #søndag

Liker

Kommentarer