Krigens Skjebner - En vandreforestilling - Torsdag 12.9.19

På torsdag i forrige uke fikk vi brukt billetten til Krigens Skjebner på Akershus Festning som egentlig skulle brukes onsdag uka før, som ble avlyst pga kraftig regnvær. Jeg er glad for at vi dro den dagen fordi det ble så vakkert med solnedgang over Oslofjorden. Dette var også noe jeg hadde litt angst for, men det gikk veldig bra heldigvis.

Vi skulle møtes utenfor den gamle Logen, rett utenfor festningen. Gruppen var på rundt 18 stk. Vi fikk vist billetter og alt var Ok. Så gikk vi inn på festningsområdet og Skuespiller Ross Kolby begynte å fortelle. Vi sto sånn til at han kunne peke og fortelle sånn at vi kunne vite hvor ting skjedde og han hadde med seg lyder som passet til hendelsene.

Vi fikk høre om Ruth Maier, som skrev dagbok om det hun opplevde når hun bodde i Norge, hun gikk på kunstskole og bodde i Oslo da hun ble arrestert og livet endte i gasskammeret. Det helvetes gasskammeret!! Da skuespilleren fortalte om henne så syntes jeg det hørtes noe kjent ut med Ruth Maier, og da jeg kom hjem fant jeg dagboken hennes fra bokhylla. Boka skal jeg få lest.

Vi hørte også om noen som rømte fra fengselet på festningen, kom seg ut, men ting gikk ikke helt som planlagt. Vi hørte om henrettelser og om Quisling og om Kongefamiliens hjemkomst. Mye av dette var veldig tungt og sterkt å høre om så det å høre om kongefamilien ble nærmest rørende og en fin avslutning på det hele.

Jeg vil virkelig anbefale å ta denne vandringen. Historiene du får høre om det som skjedde i Oslo under andre verdenskrig er veldig viktig, og det er viktig å fortelle dette for å ikke glemme og for å hindre at noe sånt skjer igjen. Jeg har alltid lurt på åssen jeg ville oppleve det hele, og leve under krig.

Jeg vil egentlig ta en ny tur...

Jeg er også veldig glad i Akershus Festning, er der mye, liker historien bak stedet, museene, utsikten og det å ta bilder der. Skulle likt å oppleve den nifse delen med det, spøkelsene osv, men det fikk bli en annen gang.

Dette var en liten sammendrag av min opplevelse. Håper ikke dette ble alt for teit, men jeg er ikke så flink til å forklare sånn at det høres fornuftig ut..

#krigensskjebner #andreverdenskrig #akershusfestning #oslo #vandreforestilling #krig #ruthmaier #oslotur #oslofjorden #solnedgang

  • Teater

Liker

Kommentarer