Jeg ble satt til å lese!

Når jeg gikk på jobbsøkerkurs før jeg begynte å jobbe der jeg jobber nå gikk jeg igjennom en ny utredning. Igjen. De syntes vel det var nødvendig, følte vel at jeg ikke fikk noe ut av det kurset, jeg har vært igjennom tre stk. På det siste fikk vi besøk av han som spilte Walter i serien Familiesagaen De syv søstre, han stilte meg et spørsmål, fikk ikke svar. Pinlige greier. Jeg var først ut døra når dagen var over.

Jeg har blitt utredet for det meste siden jeg var i første klasse på barneskolen. Gikk hos BUP og PPT. Husker ikke stort av det nå, men den siste utredningen før jeg startet i jobb husker jeg sånn passe.

Det var på et senter på Økern i Oslo. Husker ikke helt hva det het der, men det var på det senteret der, i høyblokka. Jeg fikk meg iallefall en bytur! Jo! Nevropsykologisk senter het det, eller noe i den duren.

Husket ikke alt jeg gjorde der og åssen det foregikk, men jeg husker jeg fylte ut forskjellige papirer med sånne lurespørsmål, hvor de stiller et spørsmål på forskjellige måter.

Og en gang skulle jeg gjøre forskjellige oppgaver som å fullføre mønstre, huske ting og gjengi det, skrive noe, også det dummeste av alt, fortelle muntlig hva hun hadde lest og selv lese høyt!

Hadde hun dama satt seg inn i hva jeg var der for? Hva jeg sleit med? Hvorfor jeg ikke var så aktiv muntlig?! Kan du ikke lese var spørsmålet jeg fikk!

Jo, jeg kan lese! Jeg leser tykke bøker, på norsk, engelsk og svensk! Null stress det! Men jeg leser ikke høyt! Og jeg har en god grunn til det! Jeg skal fortelle deg hva jeg har og hva jeg fikk ut av disse bortkasta timene!

Hva jeg har: Jeg har angst og Selektiv mutisme. Link til å lese mer om Selektiv mutisme: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Selektiv_mutisme

Hva jeg kom ut med derfra: Husker ikke hva det sto i papirene, men jeg fikk en uspesifisert personlighetsforstyrrelse diagnose. Uspesifisert!! Hva er det? Var det ikke deres jobb å finne ut hvilken? Forsto de ikke fra starten at jeg ikke kom til å lese høyt og være aktiv muntlig?

Vet det står i linken, at det er en diagnose for barn, og at noen vokser det av seg, men jeg gjorde aldri det. Jeg dro det til nye høyder, tok det med til voksenlivet, men da vil jeg tro det også er noe annet i tillegg, noe de aldri fant og aldri kommer til å finne.

Jeg har vært på utredninger siden jeg var 6 år, det har ikke hjulpet stort. Sikkert fordi de aldri fikk noe ut av meg. Og ikke visste hva de skulle gjøre med hverken det eller meg. Pedagoger er så utrolig uvitende om ting de bør vite mye om! Min mor fikk jo beskjed om at hun hadde ikke utdannelse i dette feltet så hun kunne ikke vite noe. Men hvem er det som vet mest om sitt eget barn og datter da?! Ingen andre enn moren! Og foreldrene.

Tåpelig system, og jeg er lykkelig uføretrygdet og i en tilrettelagt jobb jeg trives i. Aldri mer utredninger! Orker ikke! Gidder ikke!

#minne #minner #minnerforlivet #minneromdetsomvar #aldri #aldrigmer #utredning #bup #ppt #psykiskhelse #psykisk #psykiatri #psykolog #angst #angsterdritt #sosialangst #fuckangst

Liker

Kommentarer