Jakten på Sigrid Undsets grav

Vi var i Lillehammer sentrum etter besøket på Aulestad og Bjerkebæk. Og da Bjerkebæk nå like i nærheten så trodde vi at Undset lå på den sentrale kirkegården. Så vi gikk over alt i den kirkegården og så etter noe som lignet på tre smihjernskors. Vi fant enkle med andre navn. Jeg følte meg litt uvel pga at lunsjen var så voldsom, jeg gikk rundt og rapte mens jeg mistet motet. Skulle vi dra hjem tomhendt?

Min mor, som den moderne kvinnen hun er fant fram på mobilen sin at hun lå på en helt annen kirkegård lenger unna. Vi måtte finne Mesnali kirke. Og det var lettere sagt enn gjort. Vi satte oss i bilen og gikk løs på GPS-en som bare ble irriterende. Til slutt så måtte jeg stoppe kjeften på den venstrevridde robotstemmen. (Venstrevridd fordi den hele tiden sendte oss til venstre hvor enn vi var) Vi fulgte veien på kartet på GPS-en og kom til slutt fram, selvom jeg var i tvil og veldig skeptisk til hele den kjøreturen.

Mesnali kirke, vi måtte til Ringsaker kommune. Inne på kirkegården var Undsets grav noe av det første jeg så. Her ligger hun omgitt av to av sine barn, datter Maren Charlotte, hun var psykisk utviklingshemmet, og sønn Fenrik Anders Castus som falt tidlig under andre verdenskrig.

Sigrid ønsket et rolig og bortgjemt sted for sin datters grav og fant Mesnali kirkegård. Da sønnen døde under krigen var Sigrid på flukt fra tyskerne så hun kunne ikke delta i begravelsen, men fikk vite at han ble begravet hos sin søster.

Det ble en fin avslutning på en fin tur.

#sigridundset #mesnalikirke #innlandet #ringsaker #sommerferie2020 #sommerferie #turist #turister #turistiegetland #lillehammer #gravsafari

Liker

Kommentarer