Jakten på Bjørnstjerne Bjørnsons grav

Det ble ingen jakt på denne graven for den er veldig enkel og finne, veldig sentral på æreslunden på Vår frelsers gravlund i Oslo. Der har jeg vært flere ganger. Men nå som jeg har vært hjemme hos han var det litt mer spesielt.

Han ble begravet 3. Mai i 1910. Han deler grav med sin kone Karoline Bjørnson, født Reimers, og like ved ligger deres sønn Bjørn Bjørnson.

Karoline var modell for flere av Bjørnsons kvinneskikkelser, hun var skuespiller i en kort periode før hennes oppgave ble å ta av seg barn og hjem mens Bjørnstjerne var ute på reiser.

Sønnen Bjørn var skuespiller og teatersjef. Han gikk på musikklinja på en skole i Berlin og i Wien før han debuterte som skuespiller i Wien. Han var gift med Eileen Bjørnson.

Bjørnstjerne og Karolines ene datter ligger heller ikke så langt unna, Bergliot Bjørnson giftet seg inn i familien til Henrik Ibsen. Hun ble nemlig gift med sønnen Sigurd Ibsen.

Så det ble ingen vanskelig jakt etter denne graven, men det ble uansett interessant å besøke den.

#gravsafari #gravsted #gravlund #graven #bjørnstjernebjørnson #vårfrelsersgravlund #oslo #oslove #oslotur #oslolife #nouwseptemberchallenge

Liker

Kommentarer