Ingen spesielle dager er kun for barn!

PS: Bildet er av meg som liten på besøk i min bestefars fjøs, har noe med saken å gjøre lenger ned.

Noe som er irriterende er at enkelte dager kalles «barnas dager»! Altså, jeg lar ikke barna få ha disse dagene i fred fordi det uansett må voksne til for å få det til å funke, arrangere, osv. Er det dager jeg liker selv kan det hende jeg tar meg litt mer til rette og lar andres barn komme bak. Som disse dagene:

Julaften: Julaften er en dag for familien. Hvor alle skal ha det godt og trygt, ikke bare barna. Greit nok, barna får kanskje mer gaver osv, men det har vel ingenting å si. Alle kan hygge seg med julekalender, og andre juleprogrammer som går, kan virke barnslig, men det har ingenting å si.

17.mai: Absolutt ikke barnas dag. Det er Nasjonens dag, Norges dag! Mye er tilrettelagt for barn, ja, som enkel mat, is, tivoli og barnetog. Men voksne kan også spise enkel mat, og barnetoget er ikke uten voksne på plass... syns barn bare blir masete denne dagen. Og tivoli er like gøy for voksne!

Halloween: Her kan ungene få komme litt mer fram med den godisjakta si på andres dører, helt Ok. Men det er uansett vi voksne som pynter og lager litt bedre fester og kostymer.

Barnas gård: Hvorfor heter det det?! Noe så teit. Voksne kan da kose seg med dyr de og? Vi vet iallfall åssen en skal oppføre seg rundt dyr, unger skal alltid skråle, grine fordi det er skummelt, synge dyresanger osv... Dyr liker stillhet, rolig snakk og rolig klapp. Opplevde en gang at en far måtte gå ut med sønnen sin fordi han grein og bråkte inne i fjøset hvor det skulle være rolig pga nyfødte lam, ungen syntes sikkert fordi dyra var skumle. Det må jeg innrømme at det fryda meg at de måtte ut. Noen unger er som regel for urolige og redde for gårdsdyr.

Barneforestillinger: Jeg vil heller kalle det familieforestillinger. Barn går sjeldent på teater alene. Samme med kino.

Men jul og 17.mai er absolutt ikke barnas dager. Det kan diskuteres i hue og ræva som folk sier, men jeg som voksen kan fint kose meg på de dagene. Jeg har ingen planer om å få unger, og skulle jeg da ikke ha lov til å feire de dagene jeg da? Eller besøke gårdsdyr? For noe tull! Kall det familieting,jeg blir bare så irritert når jeg hører ordet barn og dag sammen.

Bare en av mine sære meninger.

#mening #meninger #tanker #tankerogytringer #tankerogmeninger #tankertildeg #ytringer #ytringerogtanker #irriterende #irritert #irritasjon #irritasjonsmoment #irriterande #irriterad

Liker

Kommentarer