Hvor var jeg 22.juli 2011?

Hjemme! Heldigvis! Men jeg kunne like godt vært i Oslo. Både min far og jeg hadde ferie og hadde planlagt en oslotur, jeg skulle mulig på Gravsafari på Vår frelsers gravlund, som er noen meter oppe i gata for Regjeringskvartalet, går forbi hver gang vi skal dit. Og hvis jeg hadde vært der hadde jeg nok havnet oppi helvetet og ikke kommet meg noen sted for da visste jeg ikke om noen andre veier enn den forbi kvartalet. Men jeg valgte å ha en hjemmedag og sov da det skjedde. Min bror var også hjemme. Min far valgte heller å dra på det nærmeste kjøpesenteret. Og min mor var med sin daværende mann på jobb så alle var trygge, heldigvis!

Men det jeg våknet til så ikke ut som Norge og Oslo. Trodde jeg våknet til noe krigsgreier i et helt annet land, men neida, det var Oslo og stedet jeg vanket og vanker forbi en god del. Da blogget jeg på blogg.no husker jeg og det kom veldig mange innlegg om hendelsen og jeg skrev et selv, men husker ikke hva jeg skrev. Bloggen er slettet, hvis ikke kunne jeg lett etter det.

Men denne dagen vil alltid være en grusom dag med tanke på hva som ble gjort og hvilke skader som ble gjort. Og uskyldige unge liv som gikk tapt. Og for hvilken grunn? Livsfarlige ideer oppe i hodet til en ubetydelig og livsfarlig møkkamann som ikke bør få mer mulighet til å bli hørt på noen som helst måte, forbli bura inne resten av livet.

Noen dager etter, den 29. dro vi til Oslo, kjøpte blomster og dro for å se på blomsterhavet foran domkirken og det var en helt merkelig stemning der, jeg husker det ennå. Folk gikk bare rundt og så på blomstene og la ned noen selv. Trikken gikk ikke forbi der fordi blomstene tok helt over gata. Her er noen bilder fra den dagen.

#22juli

  • Minner

Liker

Kommentarer