Hva angsten og fornuften sier.

I dag har jeg tannlegetime klokka 08.30 og angsten bygger seg opp med tiden som nærmer seg. Jo nærmere timen kommer jo verre blir det.

Fornuften sier: Dette har gått så bra før. Du har gått i mange år nå uten et eneste hull, kun et lite ett i fjor. Det kan godt hende at du går ut derfra uten hull i dag også! Men har du et hull er ikke det verdens undergang, det er bare å ta det så fort som mulig, du blir bedøvet og det går fort. Du har vært igjennom verre før. Det er fort inn for sjekk og eventuelt behandling på under en halvtime for tannlegen har flere pasienter som venter og er sikkert like nervøs som deg.

Angsten sier: Avbestill timen! Du vet det gjør vondt når ham skal grafse mellom tennene og pusse. Du får ubehag i munnen hele dagen og kan bare spise myk mat, og det er kjipe greier. Og med den angsten som er for tannleger blir du helt ødelagt etter timen at du ikke klarer annet enn å sove. Snakk om å ødelegge dagen når du egentlig kunne vært på jobb. Også er det så dyrt! Er det verdt det?

Jeg må si meg enig med angsten her altså. Nå iallfall. Den sier mye fornuftig når det står på som verst. Men når jeg har kommet meg igjennom det og er ferdig og ute av stolen, ned trappen og på bussen hjem så har fornuften rett. Ja det er dyrt, men når jeg går ut med eventuelt null smerter og alt er i orden og man ikke trenger å komme tilbake før om et halvt år er det jo verdt det!

Angst og fornuft er som djevelen og engelen på skuldrene som snakker inn i hvert øre og prøver å overtale deg til det de mener er best. Og det er slitsomt.

Jeg har gått til samme tannlege siden 2014/15 og burde vært vant til det nå og angsten være mildere, men sånn er ikke realiteten. Han har reparert tannskader til 40.000kr. Han er hyggelig, tålmodig og forsiktig. Men det hjelper ikke. Og det går mer på meg enn på han. Jeg takler generelt leger og sykehus i alle typer og former veldig dårlig.

#tannlege #tannlegen #tannhelse #tannlegeskrekk #tannbehandling #tannleger #angst #angsterdritt #fuckangst

  • Angst

Liker

Kommentarer