Hotell bestilt!! Gleder meg til tur!

Åh, som jeg gleder meg til sommerferie nå! Min mor og jeg skal endelig en tur til Vimmerby igjen!!

Hvert år siden 2015 har vi hatt tre netter der med fine opplevelser.

Vi har sett Katthult hvor ute-scenene i Emil filmene ble spilt inn. Der kan du besøke dyr og ta bilder i snekkerboden. Og du kan besøke drengen Alfred, hvor de har toaletter og stellemuligheter for babyer. Bare gå rundt å mimre!

Vi har vært i Bullerbyn også kalt Bakkebygrenda. Der står de kjente husene fra filmene og Astrid Lindgrens far vokste opp i det midterste huset. Stedet er utrolig koselig. Stor plass for barn å leke.

Vi har besøkt Astrid Lindgrens barndomshjem og museum. En nydeligere plass skal du lete lenge etter!

Vi har vært i Astrid Lindgrens Värld, teaterparken hvor du kan leke og se teater hele dagen. Husker du Lotta i Bråkmakergata? Her i parken kan du besøke husene til Lotta og Tant Berg.

Vi har besøkt filmmuseet i Mariannelund, hvor du kan besøke Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe og leke doktoren i Emil filmene, se kostymer og bare leke deg! Skoene til Pippi og kostymene fra filmene er å se der bl.a. Stor stas å se ting fra filmene.

Du kan besøke kirkegården og finne graven til Astrid Lindgren, hvor hun ligger hos foreldre og søsken, hennes beste venninne som var inspirasjon til Madicken og graven til de som var inspirasjon til Brødrene Løvehjerte.

Hotellet ligger på torget i Vimmerby. Veldig koselig, med god frokost og god service. I den lille byen kan du gå i butikker, besøke bymuseet, gå i film-fotspor og i Astrid Lindgrens fotspor.

Fun fact: Det første året vi dro dit bodde vi privat, og nabobygget hun vi bodde hos brukte til lager har vært trykkeri for Vimmerby tidning, hvor Astrid begynte å jobbe i, og Astrid hadde vært der på ærender for sjefen sin. Jeg syntes det var veldig stort da jeg leste om det.

Den lille byen har mye å by på og jeg syns det er stort å dra dit. Har en drøm om et privat feriested der..

Jeg ser veldig fram til en tur igjen!

#sverige #sommerferie #vimmerby #astridlindgren #astridlindgrensvärld #småland #turist #turister #opplevelser #emililönneberga #pippilångstrump #gledermeg #ferietur

Liker

Kommentarer