Gratis inngang?!

På fredag tok vi en tur til Frammuseet på Bygdøy. Et veldig interessant museum med historier om Roald Amundsen og Fritjof Nansen med flere. Helt siden jeg var liten har vi dratt dit hver sommer, og i de siste årene litt oftere. Og det har visst de som står i kassa lagt merke til, for vi ble kjent igjen og han sa noe som så: Dere har vært her så mange ganger så dere får gå gratis idag, skulle bare mangle. Vi ble veldig overrasket, veldig satt ut, sa mye what og hæ igjennom hele turen. Sånt som dette var noe vi aldri hadde forventet, greit nok at vi er innom innimellom, men at de skal huske oss forventet vi ikke.

Når jeg er der liker jeg å begynne med å se på filmen og besøke Gjøa før jeg går videre til Fram. Da leser jeg om alt, ser på bilder og gjenstander de brukte ombord i båten. Før jeg går ombord i båten spiser jeg lunsj, to pannekaker og kake som de selger i restauranten. Kjempegode pannekaker, to små som helt sikkert er etter Lindstrøms oppskrift.

Så går jeg ombord i båten, må opp og bjelle med bjella, sitte på gynge-benken mens uværet pågår. Jeg merker godt at vi er på båt, med lyder og tilbehør er jeg sikker på at båten gynger der den står!

Nede i båten må jeg alltid hilse på Lindstrøm og ta inn luktene fra kjøkkenet. Han står der og tilbyr sine pannekaker. Og i første lugar sitter Nansen og planlegger. Tar runden i båten, ser på filmer, hører på lyder, og studerer lugarer og ting som er gjort sånn at båten skal virke reiseklar. Veldig artig at de har gjort det sånn. Anbefaler virkelig en tur dit for å se på det hele! Jeg håper på flere turer etterhvert. Jeg liker meg på Bygdøy!

#bygdøy #fram #frammuseet #frammuseum #oslo #oslotur #oslove #nansen #roaldamundsen #fritjofnansen #høstferie #ferie #ferietid

  • Ferier

Liker

Kommentarer