Fredagene i barndommen

Fredagene i barndommen var spesielle. Da var det mye på TV som jeg pleide å se fast på. Var noe spesielt med fredagene da jeg gikk på skolen.

Da jeg kom hjem fra skolen var det programmer som Etter skoletid, husker ikke nøyaktig hva det gikk ut på, men de viste filmer og tror de hadde litt leksehjelp?

Noe annet var VG-lista topp 20 med Short-Cut, Nicolas og Yvonne på chatten. Da spilte de musikk som var på VG-lista på den tiden, hadde innringere og konkurranser. Det var et artig program! Etter det var det barne-TV.

Barne-TV var saker på den tiden. Jeg vet ikke om du er gammel nok til huske noe av dette her, men jeg husker veldig godt Fritt Fram med Asgeir og Vaske. Det var favoritten i mange år, og jeg savner det programmet virkelig. Jeg husker jeg møtte Asgeir på et kjøpesenter da han skulle show, fikk bilde med han som jeg gjerne skulle sett igjen. Møtte han også på Oslo Motorshow for noen år siden. Ble et bilde da også. Søk opp Fritt Fram på Spotify for å høre musikk fra barne-TV. Kule greier altså!

Jeg var også veldig glad i UHU! Det handlet om en gjeng med spøkelser som etter tur kom til et hus hvor de fikk hvert sitt oppdrag som de måtte løse før de kom til Hermetika, deres drømmested. Hvis de røpet sitt oppdrag så måtte de dra til Slampamper øyene, som ikke var så bra. De hadde også mye bra musikk som jeg hørte mye på. Jeg var så stor fan at jeg skrev en Mail til dem og fikk tilbake et kort fra dem, som jeg fortsatt har. Musikken ligger på Spotify hvis du er nysgjerrig. Det fenger ennå!

Jeg likte også veldig godt Skrimmel Skranmel, et barne-TV show laget av bandet Cheezy Keys. De hadde også et show med barne-TV programmet på Chat Noir som jeg så to ganger. Teenage crush much yes?! De hadde et show på Tusenfryd også som jeg var på og fikk autografer, men hvor de er nå aner jeg dessverre ikke. De har fortsatt show på folkemuseet hver sommer, men aldri fått sett det dessverre. Musikken deres fra barne-TV ligger også fortsatt på Spotify.

Det var det jeg kom på av hva jeg likte å se på barne-TV på fredager. Det var liksom den store TV-dagen for min del, for da var det endelig helg og mye gøy å se på for min del.

På lørdag var det Kykelikokos på morgenen i mange år, tlf nummeret deres, 815 493 00 sitter fortsatt som spikret i skallen ennå. Noen år etter tok Pysj Pop Baluba tok over. På søndagene Q-Jons søndagsmorgen og Disneytimen. Dæven, jeg savner de programmene!! Kan de ikke bare bli sendt i reprise? Jeg er sikker på at dagens barn vil sette pris på noe av det. Jeg vet jeg gjorde det. Barne-TV nå til dags er ikke det det samme!

#barnetv #minner #tv #tvprogram

  • Minner

Liker

Kommentarer

danols
danols,
Kjenner jeg ble litt nostalgisk nå ja. Husker alle seriene du nevner, pluss et par til. Hender at jeg søker opp Barne-tv intro på Youtube når jeg virkelig skal mimre litt hehe. Tøft at du har møtt "Sjefen sjæl". Ønsker deg en fin dag
nouw.com/danols
Ingridmvsliv
Ingridmvsliv,