Bjerkebæk, 4.8.20

Sigrid Undset bodde her med sine tre barn. Husene var flyttet fra to gårder i Gudbrandsdalen, og var ferdig innredet i 1924. Her bodde hun fra 1919 til hun døde i 1949. Under krigen bodde hun i USA.

Navnet Bjerkebæk er fra bjørk og bekk, noe som er perfekt for stedet.

Hjemmet

Her som på Aulestad kom vi ikke på omvisning inne i hjemmet. Så dette må vi også komme tilbake for. Men utsiden og hagen var veldig flott det og.

Her var det også litt mindre å se, men inne på museet var det en utstilling om henne som Nobels litteraturpris vinner. I hagen sto det et gjestehus hvor det var en utstilling om hennes reiser.

Hagen

Sigrid Undset formet hagen sin selv etter egen smak. Stilen er tidstypisk 1920-1930-tallet.

Det er fornyes man skal, Sigrid Undsets reiser

Når hun reiste likte hun å besøke middelalderbyer, kirker, og andre religiøse steder. Hun samlet på postkort underveis på turene. Den lengste turen var også ufrivillig. Den var til USA under andre verdenskrig.

I denne utstillingen er flere av hennes ting fra reiser utstilt, bl.a vesker og kofferter og en hatt.

Dette er også et sted vi må tilbake til. Når omvisninger inne i hjemmene åpner forhåpentligvis til neste år så skal iallfall jeg stå i køen! Det er så dritt at dette viruset skal ødelegge for sånne opplevelser. Jeg kan absolutt ikke like dette året. Håper 2021 blir et lysere år med flere muligheter enn dette.

#sigridundset #bjerkebæk #lillehammer #innlandet #turistiegetland #turistnæring #turist #turister #sommerferie2020 #sommerferie

Liker

Kommentarer