25 år siden min skolestart! Min skolehistorie.

Idag var det skolestart for mange. Og i den anledning vil jeg fortelle litt om min. Jeg husker ikke stort fra den dagen egentlig. Litt dumt, men kanskje ikke så rart da det er 25 år siden. Men jeg husker at min mor måtte være med opp på tavla for å skrive navnet mitt. Det var vel da angsten begynte. År med undringer, utredninger, BUP og PPT, mobbing, mistrivsel og utestengning. Idag bor jeg rett ved siden av barneskolen, men den er helt annerledes idag.

Jeg hadde jo noen venner fram til mot midten eller slutten av barneskolen da mote og kjærester ble mer viktig og jeg ikke kunne følge den da det ikke fantes moteklær i min størrelse og jeg var for stygg, feit og annerledes. Jeg fikk ikke bli med på mer lek osv. Gikk ofte turer alene rundt skolen i friminuttet. I starten hadde jeg jo klassevenner som jeg byttet klistremerker og glansbilder med. Hvorfor det ble sånn hørte jeg aldri noe om.

Ungdomskolen var ikke bedre, mobbing der og. Innestengt på dass med en ekkel fyr, kastet i bakken, folk snakket til og om meg på sitt uforståelige morsmål. Ikke noen greie år der heller. Hadde hjelpelærer i matte, men strøk på matteeksamen og ikke hatt matte siden.

Første år på vgs varte kun et halvt år før jeg sluttet. Der var det mobbing fra en lærer. Ellers var folk greie nok. Det beste som skjedde det halvåret var en gymtime hvor jeg fikk gå tur med hunden til læreren. En lærer sa jeg ikke kom til å få noe bedre karakter fra henne enn en svak 3. En fra BUP/PPT var med på møter i min klasse for å fortelle om mine utfordringer osv. Jeg trivdes tilslutt ikke så jeg sluttet.

Så startet jeg på en ny vgs høsten året etter. Det gikk bedre. Fikk ingen venner og var ingen å henge med, men jeg trivdes bedre. Det ble anbefalt at jeg kun tok formgivingsfag som var tegning, form og farge, kunsthistorie og kalligrafi, og ikke allmennfagene ved siden av, det resulterte i bedre karakterer, men jeg fikk ingen grunnlag til generell studiekompetanse, noe jeg savner idag. Jeg var rødruss i 2008.

Dette var også tider hvor jeg ikke ville fotograferes, skulket gjerne skolefoto dagen osv. Derfor få bilder av meg fra skoletiden. Men jeg fant mitt første skoledag bilde som er øverst i innlegget.

#skolestart #skolestartminne #skolestartminner #minner #minne #minnerforlivet #minneromdetsomvar #25år #25årsiden #barnebilder #skole #skolebarn

  • Minner

Liker

Kommentarer