Jag fick en tanke idag. Ni vet hur en alltid benämner och sätter etiketter på avvikare, alltså de som sticker ut ur mängden medan de sällan finns etiketter av sådant slag om normen. Många av dessa etiketter är negativt laddade. Som PK, politiskt korrekt (nu vet vi ju att otroligt många uttalar sig idiotiskt och ändå är politiker så termen går absolut att kritisera). En har alltså ett ord för människor som försöker inkludera alla och prata på ett sätt som inte kränker, exkluderar eller diskriminerar någon. Då blir en kallad för ord som pk-nisse, som ett skällsord. Vilket ord har vi för en som inte är en PK-nisse? Just det, normen behöver vi ju inte benämna eller peka ut vilket gör att alla inom den är privilegade med att känna trygghet och vara överst i maktordningen.

Vi i Sverige säger att vi har mänskliga rättigheter, att alla är lika mycket värda. En "pk-nisse" försöker och väljer att efterleva detta fina tänket i uttalanden och handlingar och blir då snabbt utsatt av normen som försöker trycka ner och förlöjliga denne. Normen försvarar sin rätt att få uttrycka sig hur den vill oavsett hur det nedvärderar eller förtalar en annan människa eller grupper av människor. Det får mig att inse att vi säger att vi har mänskliga rättigheter men när någon faktiskt efterlever det så blir den utpekad som en avvikare, det är ingen norm i Sverige att vi strävar efter att alla ska ha lika värde. 

En människa som kämpar för alla människors lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter är en normbrytare, en avvikare, något negativt. Det är inte en norm att vara öppen, ödmjuk och inkluderande mot alla människor. Ändå vill normen påstå sig bestå av dessa varmhjärtade själar. Det enda som är en norm är att säga att "vi har det så bra, vi har mänskliga rättigheter" och sedan spotta på rättigheterna när de kräver att normen ser till att de efterlevs. Normen i Sverige är att aktivt motverka de mänskliga rättigheterna genom att inte lyssna och lämna tolkningsföreträde till den berörda gruppen och istället fortsätta köra över minoriteter. 

Detta får mig att förstå varför så många har mage att rösta på partier som så uppenbart missgynnar minoriteter och öppet värderar människor olika. Mänskliga rättigheter är en lögn för alla utom just PK-eliten som utpekas och benämns just för att den avviker från normen. Strävan efter mänskliga rättigheter är något väldigt osvenskt i dagens Sverige.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja jag är faktiskt feminist.
Länge har jag velat undvika det ordet, feminist. Jag kämpar för jämställdhet men ordet feminist har alltid haft en så dålig klang. Fast att det handlar om just jämställdhet. Men jag har insett att de som ger ordet feminist en dålig klang är inte feminister utan alla andra runtomkring som förklarat feminism för mig i samma mening som manshatare utan att faktiskt ha en aning om vad feminism innebär.
Jag hatar inte män. Män är min pappa, farfar, morfar, morbror, farbror, vän, bror, svärfar, kollega. Och jag älskar dem. Män är den trevliga busschauffören, den snälla sjuksköterskan osv. Män är en del av min vardag och de flesta möten jag har med män är positiva. Vad har jag för anledning att hata?
Men så har vi också kvinnor, min syster, mamma, moster, flickvän, mormor, farmor, svärmor, kollega, vän. Och jag älskar dem. Kvinnor är den trevliga busschauffören, den snälla sjuksköterskan osv. Det är just detta jag känner, att jag gillar alla lika mycket och kön är inte vad som definierar oss. Men ändå definierar andra oss utefter vårt kön. Och jag tycker att alla ska vara lika värda för de fyller en så stor del av mitt liv med massa bra. Jag är feminist, jag tror på jämställdhet och hur skulle jag kunna hata män utefter att jag tror på vårt lika värde?

God natt <3


Likes

Comments

Det har börjat delas en artikel på Facebook, se nedan. Den är för visso 4 år gammal men ändå känner folk att den är aktuell.

Då undrar jag, känner ni till diskrimineringslagen? I den ingår sexuell läggning, kön, etnicitet, religion, funktion och ålder. Lägg märket till den sista. Nu tycker jag att ni ska läsa artikeln igen och prova byta ut ordet ungdomar mot exempelvis homosexuella, heterosexuella eller bisexuella, kvinnor, svarta, judar, kristna, muslimer, och/eller funktions nedsatta. Byt ut ungdomar tills du hittar något som du kan beröras av så kanske du kan se hur diskriminerande denna text verkligen är.

Alla ungdomar blir dragna över en och samma kam och det öses massa skit över dem. Jag var också ungdom en gång, jag har jobbat sedan jag var 16 och väldigt många med mig. Jag ser lata människor överallt som inte är baserat på deras ålder utan på att de i så fall är lata. Och oftare än att jag ser en lat ungdom ser jag ungdomar som får kämpa förgäves för att bli av med dessa fördomar om sig för att vissa vuxna leker översittare och trycker till just ungdomar så fort de bara kan så de själva ska verka bättre och få känna sig överlägsna. Det är lätt att dra fram ålders-kortet ur rockärmen. Jag kan inte förstå detta ungdomshat, varför det finns och varför så få säger emot, som själva säkerligen blivit utsatta när de var ungdomar.

Jag kommer aldrig att falla för vågen om att enda sättet att duga är om du jobbar så det ser bra ut i andras ögon. Du ska må bra själv, det är viktigast. Skaffa inte ett jobb som du inte vill ha, det är så svårt att ta sig ur det. Jag vet, och det gör att en mår dåligt tillslut. Gör en insats för naturen istället, lev snålare. Sluta överkonsumera. Det innebär inte att du inte kan köpa den där snygga tröjan, det kommer bara innebära att den där tröjan längst in i garderoben som du köpte en gång utan att inte riktig komma ihåg varför och som du inte kan med att slänga eftersom du aldrig använt den, den kommer inte ha blivit köpt. Dina grönsaker i kylen som du tänkte använda kommer inte att ligga där och bli dåliga så du måste slänga dem för att du köpt så mycket annan mat som du ätit i stället.

Till alla ungdomar som blir så hårt angripna i denna artikel vill jag bara säga, håll för öronen, lyssna inte. Ni är mer värda än att kastas skit över och dömas ut med jobb som måttstock. Jobba lagom så det känns bra för er och så att ni klarar er. Men jobba för att leva, lev inte för att jobba. Bryt jobbmanin som endast orsakar skada för vår fina planet. pengar finns det gott om, men din tid, ditt liv din planet, bara en. 

Och vad du än gör, bli inte som de som delat denna vidriga artikel.
Likes

Comments

Idag var vi och pratade med Ving igen om runkman nr två. Vi har lovat att hålla dem uppdaterade. Hon skulle prata med hotellet igen så de verkligen följer upp och försöker göra något åt problemet.

Vi spenderade största delen av dagen på stranden, utan att flytta oss från platsen vi sett gårdagens runkman. Vi vill inte behöva leta upp ett nytt ställe var och varannan dag för att de inte ser till att stranden är en trygg och säker plats. Låt äcklena komma i så fall så vi kan anmäla dem och de åker fast, känns ju som att en börjar bli van vi dem. Lägg märke till att van inte innebär okej med eller obrydd, det är fortfarande obehagligt och otryggt.

Efter lunchen tog vi oss någon timma och åt glass och skrev alla vykorten som ska gå till Sverige. Lite sent som vanligt, de hinner nog komma hem efter oss men det är tanken som räknas ;)

Sedan gick vi tillbaka till stranden och gottade oss i solen. Imorgon ska vi åka båt. Vi hade svårt att bestämma om vi ska ta båten från Chania eller från Platanias. Det blir från Platanias i alla fall även om det var dyrare. Vi kommer leva lite statsliv imorgon, sola och bada för att avsluta med en båttur i solnedgången. Ska bli underbart :)

Likes

Comments

Jag har egentligen skrivit om denna dagen, om "runkman" nr 2.

Jag blir lite upprörd för responsen från hotellet. De tyckte att VI skulle flytta på oss, igen. Jag förstår hur hon tänkte, för att undvika att det hände igen men det är inte en lösning. Dessutom, vad säger att det är bättre på den nya platsen. Uppenbarligen funkade det inte att flytta på sig första gången för det hände igen på en annan plats. De lovade att försöka se till att polisen börjar ta en runda på stranden lite då och då. Så förhoppningsvis blir det bättre..

Kvällen spenderade vi på balkongen. Vi tog med två drinkar var dit och tog även lite vin, choklad och chips som vi hade på rummet. Det var riktigt mysigt. Det blir nog en repris på det imorgon.

Likes

Comments

Hur mådde ni midsommardagens morgon i Sverige? Här var vi uppe med tuppen och klara i huvudet utan illamående eller huvudverk :)

Vi började dagen på stranden, vi skulle göra klart vår ram runt "Sweden" med stenar. När vi var där så såg vi *trumvirvel* en man komma fram från uppe i buskarna. Denna mannen hade tröja på sig men ingenting nertill mer än ett blottat könsorgan. Han stod och kollade ut mot stranden en stund sedan gick han in bland buskarna igen.

Vi blev lite illa till mods men han gjorde ju ingenting. Vi bestämde oss för att inte flytta oss.

Så gick det en stund och sedan kommer mannen fram igen, den här gången helt naken och står och tittar ut över stranden och röker. Hans andra hand var lite då och då halvt över könet. För att dölja det eller för att klia sig eller för att hålla i den har jag ingen aning om. Han såg inte ut att runka i alla fall.

Tydligen är reglerna sådana att en får vara naken på stranden men det ogillas. Man ser hellre att en åker till någon av nudiststränderna. Däremot får en inte onanera öppet på allmän plats.

Vi valde att flytta på oss den här gången. Vi la oss där det var många andra omkring. Så fick vi vara ifred resten av dagen. Vi åt jättegod närodlad apelsin på stranden och hade det mysigt.

På middagen kom servitören fram och han hade med sig en till servitör som vi inte pratat med nåt. Vi fick väldiga komplimanger av dem båda om hur det sken om oss, och hur det syntes att vi var kära. Servitören vi brukar prata med berättade för den andra att vi hade förlovat oss. Han blev förvånad och frågade om det var lagligt i vårt land. Vi sa ja och blev osäkra om det någonsin inte varit lagligt att förlova sig. Gifta sig däremot var det han tänkte på. Han sa att det var lagligt i England nu sedan ett år tillbaka.

Vår analys av det hela är att de två säkert pratade i början om oss och dividerade om ifall vi var tillsammans eller inte. Den ena av dem kom fram och frågade. Vi fick lite känslan av att det inte var nåt uppskattat men han som frågade har mjuknat mer och mer och blivit mer pratsam med tiden. Nu verkar den andra också ha mjuknat mer. Han har annars verkat ganska off emot oss. Idag var han jättetrevlig. Det är kul! :)

Likes

Comments

Dag 8

Nu är vi förlovade och det är midsommar hemma.

När vi kom till frukosten blev vi helt chockade över hur mycket folk det var där. Det måste ha kommit massor igår och de flesta från Sverige.

Vi var ganska trötta efter gårdagens äventyr och bestämde oss för att spendera dagen vid poolen precis utanför rummet. Vi kastade lite boll och solade.

När det var dags för lunch lät vi handdukarna ligga kvar eftersom vi sett fler göra så idag. Nu får en börja "paxa" sin stol om den inte ska bli stulen, trots att det inte är tillåtet.

På eftermiddagen började det regna/dugga när vi var vid poolen. Vi gjorde som boråsare gör och tänkte "detta är bara början" så gick vi in. Men det slutade dugga efter vi kommit in. Våra solstolar blev tagna direkt när vi bara gått några meter så vi bestämde att vi ändå skulle sätta oss med lite vin, jordgubbchoklad och chips på balkongen. Mums!

Efter en stund gick vi ut igen. Vi lyckades få tag på solstolar på andra sidan poolen. Så gick vi i och badade och kastade boll. Då kom ett barn och frågade om det fick vara med, vilket det fick. Sen skulle föräldrarna till barnet gå och fixa med nåt och frågade om det var okej för oss att låta barnet vara med oss så länge. Vi fortsatte kasta boll. Efter en stund gick Jennie upp. Sen kom barnets föräldrar tillbaka och jag gick upp en stund efter det med. Så var det redan dags att gå in och duscha och göra oss i ordning för kvällen.

På middagen kom servitören fram till oss (han som frågade om vi älskade varandra) och frågade "Do you smell that? What's that smell?... What is that" vi kände ingenting. Men han fortsatte "don't you smell that? What is that smell?"
Nu började jag undra om jag luktade någonting otrevligt eller nåt men jag var ju helt nyduschad.
"It's the smell of love" och så log han.
Vi svarade "Aww how sweet" så var han borta. De verkar ha ett ganska stressigt jobb, de kan bara stanna till en stund hos gästerna. Alla utom han som verkar vara bossen, men vi har bara sett honom prata med männen vid borden, aldrig kvinnor. Barnen busar han lite med också. Han har börjat hälsa på oss lite med nu.

När vi skulle beställa drink så frågade servitören som nu var bartender "Now you smell it?"
"Yes now we do" och så berättade vi om förlovningen. Han uppmanande oss också att hålla handen mer, han sa att ingen här bryr sig.
När jag beställde nästa gång så sa jag till honom "you know, it's midsummer today"
Han såg ut som ett frågetecken.
"It's a day we celebrate in Sweden, that's why that man over there has this crown of flowers on his head, it's tradition"
"Oh, so that's why! I just learned something new, thank you"
Det måste ha sett rätt lusigt ut när en inte vet om traditionen att en skallig man över 40 år sitter med en blomsterkrans på huvudet och super och skrattar. :)

Vi hade en lugn och mysig midsommar. Utan jordgubbar. Men efterrätten var tårta med chokladbotten, grädde och jordgubbssylt på toppen så nästan i alla fall. ;)

(Bilden är lånad från förlovningsdrinkarna som avslutade kvällen igår)

Likes

Comments

Då har det hänt IGEN! Vi gick till stranden igen efter lunch, tillbaka till vår nya plats där det är lite mer folk men där vi ändå kan ligga lite avskilt uppe på en liten sanddyna. Det var där vi låg allra första dagen vi var på stranden och det var där vi låg igår och fick vara i fred.

När vi kom dit så låg en man halvt på sidan en bit bort under ett träd i skuggan med särade ben och blickade ut mot stranden och havet. Han fingrade på sitt lår.
Eftersom vi fortfarande är skärrade efter upplevelsen förra veckan så är vi verkligen på vår vakt. Det första Jennie frågade mig när vi lagt ut våra handdukar var om mannen hade kläder på sig. Jag tittade dit och tyckte det såg ut som att han hade svarta speedos eller nåt på sig. Det var svårt att se när han låg i skuggan och vi var i solen.

Vi byggde ett hjärta i sanden med snäckor och stenar som sysselsättning. Och så gick vi ner och badade. Mannen verkade inte ha ögonen på oss utan snarare familjen nere på stranden.
Jennie gick upp och lämnade stenar vi skulle använda. När hon kom tillbaka sa hon "jag tror vi har en till sån där man. Det ser ut som att han ligger och drar i den"
Hon var inte helt säker på grund av skuggan. Vi gick upp tillsammans. Jennie la stenar och jag tittade på, jag har för ont i ryggen för att själv sitta på huk. Jag höll uppsikt över mannen. Då såg jag att det var inte svart baktill som att han hade badbyxor utan hudfärgat som att han inte hade nånting. Mannen flyttade sin ryggsäck för sitt skrev men ca 40cm ifrån så det inte syntes nerifrån stranden men från sidan där vi var. Jag sa till Jennie att jag trodde att han var naken så vi flyttade ner våra handdukar från sanddynan ner på sandsluttningen till stenstranden istället. Solen blev i fel vinkel men det fick den vara. Han kunde inte se oss och vi kunde inte se honom.

Jennie satte sig upp efter en stund för att se om han var kvar "Nu drar han i den! Nu är jag säker. Nä nu jävlar.. Nu går vi!" Så tog hon på sig kläder och jag undrade vad vi skulle göra. Så tittade jag på honom och såg att han hade ögonen på familjen. Jag tittade på familjen och såg att deras yngsta barn var naket. "Borde vi inte säga till familjen då? Jag kan inte se att han är naken eller gör något. Vågar du säga till?"
"Ja det vågar jag!" Så gick hon ner till familjen och sa till. De blev chockade, de hade inte alls tänkt på att kolla runt sig. Då berättade Jennie att vi råkade ut för det förra veckan med en stående man så det var lätt att se. Därför är vi extra mycket på vår vakt, vi kan inte riktigt slappna av. Familjen tackade för att vi sagt till.

Vi gick till hotellet och berättade att det hänt igen. Vi såg en man igår också som var naken. Han hade först tröja på sig men var naken nertill första gången vi såg honom. Och andra gången var han helt naken men eftersom han inte drog i den så är det helt lagligt.

Jag ser ett problem med att lagen säger att en får vara naken på stranden. För det är så mycket svårare att se till att nåt sånt här inte händer. Och det är bara det ena könet som kan utnyttja den öppenheten medan ett annat kön blir utsatt redan innan det utnyttjat den öppenheten. Det är aldrig tryggt för tex kvinnor att gå nakna på stranden, ens i bikini och det spädes på av faktumet att män går nakna, det är obehagligt. Det blir en osäker och laddad situation. Jag blir personligen illa till mods. Och jag vet att många mer känner av detta, det är därför många tar på sina småbarn badkläder på stranden idag, för att skydda dem från att deras kroppar ska objektifieras av någon. Och de flesta kvinnor väljer att ha bikiniöverdel på sig trots att den ger fula solmärken som en inte vill ha. Bröst är inte ett kön men ändå döljer vi dem. För de är objektifierande.
Jag ser ingen mening med en lag som endast gynnar ett kön medan det gör att andra kön blir än mer utsatta.
Nakenstränder kan finnas för de som vill sola nakna, då ska detta vara ett inhägnat område som skiljer det från att vara på allmän plats.

Om kvinnor ska skyla sin fitta plus att av respekt för andra t.o.m ska skyla sina bröst för allmänheten som inte ens är ett könsorgan. Då kan män allt skyla sina kukar!

Visst vore det en utopisk tanke att alla kan vara nakna och ingen blir utnyttjad, utsatt eller objektifierad för det. Men världen ser inte ut så. Världen ser ut som sådan, att de som begår flest sexuella övergrepp mot andra är de enda som får fördelar med detta "öppna" samhälle. Därför bör en röra om i grytan ordentligt. Kanske sluta dela upp barnen i kön när de är små så deras olika kroppar blir något naturligt och avsexualiserat i de vardagliga situationerna. Jag lovar att det inte tar bort sexlusten bara för att en är van vid att se nakna kroppar av det könet som en i en sexuell situation skulle tända på. Det kan alla som haft samkönade relationer intyga. Men det lär en när det är lämpligt och olämpligt att starta vissa tankar, en får ett off/on-mode eftersom en blir tvungen att ta sitt ansvar att INTE sexualisera situationer. För en situation är inte sexuell förrän du själv gör den till det. Förutom att dagens könsuppdelning skapar objektifiering och sexualisering så utgår den också från att alla är heterosexuella. Och det har vi väl ändå alltid vetat att alla inte är?

Det är helt sjukt att en ska behöva vara med om nåt sånt här. Att kroppar ska vara så objektifierade att t.o.m barn blir utsatta på stranden när de leker och badar. Alla borde få lära sig att ta det ansvaret att INTE sexualisera situationer!

Likes

Comments

Idag är dagen!!! Lite nervös var jag allt. På morgonen mest för att köra en ganska svårkörd bil i ett okänt land. Och senare för en annan sak.

Först åt vi frukost på hotellet. Sedan tog vi vårt pick och pack och drog iväg ut på vägarna i minijeepen som vi hyrt. Den var riktigt krånglig att köra. Först hittade vi nånstans att tanka, sedan körde vi lite fel för att komma rätt tillslut. Jag har blivit grym på u-svängar! Jennie har blivit grym på att läsa kartor med namn på orter och städer som stavades på flera olika sätt och som många av dem var på rena rama grekiskan, bokstavligt talat ;) Att vi körde vilse några gånger hade mycket att göra med städer och korsningar som inte fanns med på kartan.

Vårt första stop var i Falassarna. Vi åkte till en arkeologisk sevärdhet "ancient Falassarna" som var en yttig pyttig liten ruin med några stenar som stack upp ur sanden. Jämfört med Knossos var detta ingenting. Det var heller inte öppet så en ens kunde läsa infoskylten. Vi vet egentligen inte vad vi såg eller varför det var en sevärdhet. Men nu kan vi säga att vi vart där. Men det var inte därför som vi åkte till Falassarna...

Vi körde en bit på grusvägen bort från ruinen och sedan stannade vi bilen där vi tyckte det var vackert. Och så promenerade vi ner en bit för lite klippor till stranden. Först beundrade vi bara den vackra utsikten, sedan utsåg vi en fin klippa som skulle få bli platsen. Vi klättrade upp...

Väl där var jag väldigt nervös, jag hade skrivit några rader på mobilen som jag skulle läsa upp. När jag tog upp texten märkte jag dessutom att mobilen autokorrektat fel på vissa ord som inte direkt hjälpte självförtroendet. Men det gick bra ändå, jag läste först mitt. Sedan sa Jennie sina ord som hon hade memorerat i huvudet. Det var jätteromantiskt. Vi frågade varandra "vill du förlova dig med mig?" Och vi båda gick ner på knä när vi tog på varandra ringarna med havet, stranden och bergen som utsikt. Jag behöver väl knappast säga att vi båda svarade ja ;)

Vi satt på en handduk på klippan en bra stund och bara myste i den vackra naturen och den pirrande känslan. Sedan tog vi bilen vidare upp för berget där vi hittade en restaurang att äta lunch på med utsikt över stranden där vi nyss förlovat oss. Vi åt grillade kycklingspett med hemmagjorda pommes som var jättegoda. Ett litet minus var att det inte var någon sås till utan enbart citron. Efteråt när vi skulle betala så kom de ut med efterrätt, någon slags inlagd citron i sockerlag och en spritkaraff som de sa var tradition här att dricka. Vi hällde upp lite sprit och smakade, jag tog väldigt lite eftersom jag körde. Sedan vinglade restaurangägaren fram till oss och satte sig glatt med oss och ett eget glas och hällde på. Han gestikulerade undrandes om vem som körde. Jag sa att de var jag. Då sa han att jag inte skulle dricka, sen hällde han på en halv och tyckte att det skulle jag ta. Vi hade sett honom sitta med andra gäster och shota också. Det verkade vara hans favoritdel av sysslorna, frugan lagar mat och han sällskapar med gästerna. Han var jättetrevlig men kunde inte så mycket engelska. Vi fick betala för vår efterrätt med. 1,60 ihop, inte så farligt men underligt eftersom vi inte beställt nåt.

Vi åkte vidare mot Elafonissi, den rosa stranden. Vi körde bergsvägen längs kusten hela vägen. Det var så magiskt vackert emellanåt att vi bara stannade bilen och klev ut och begrundade naturens mirakel. Vi var högre upp än de låga molnen. Vi fick nästan svindel i vissa kurvor där jag visste att om jag skulle köra av vägen som knappt hade nån väggren så skulle vi störta flera hundra om inte tusen meter ner i havet.
Det tog lång tid att köra så vi stannade på ett ställe längst upp i bergen som verkligen låg utmed bergssluttningen och köpte färskpressad apelsinjuice och tittade ut för bergen. Det pirrade rejält i magen av att se hur högt upp vi var.

Väl vid Elafonissi så var det väldigt mycket folk. Vi blev lite besvikna på att det inte var så rosa som på bilderna men vi tror att det också kan ha berott på solen och hur högt vattnet stod. Vi badade och solade. Den stranden var verkligen en bra strand för barn. Långgrunt med en liten snäll ström i midjehögt vatten mellan stranden och en udde som en bara kunde åka med.
Vi fick tyvärr inga bra bilder där det rosa syns. När vi skulle gå därifrån syntes det rosa knappt alls längre.

Sedan bar det tillbaka till hotellet. Bilen var krångligare än någonsin att köra. Den luktade konstigt, motorlampan blinkade som ett stroboskop och bilen spottade och fräste och ville verkligen inte gå på högre växlar än tvåan. Efter ett tag gick det lägga i trean, tillslut även fyran men femman ville den inte utan att fullständigt tjura ihop, inte ens när vi körde i 80 km/h. Den gav inte respons när en gasade utan det kändes snarare som att den bromsade. Vi klagade såklart rejält när vi lämnade tillbaka bilen. Den hade inte gått igenom besiktningen i Sverige bara på att säkerhetsbältet på passagerarsidan inte drog tillbaka sig så det satt spänt. Om dessutom motorlampan lyser så blir det ett stort fett underkänt. De hade tittat på bilen och skrattat.

På kvällen gick vi ut och åt på en liten sportrestaurang en bit ifrån hotellet. De hade oerhört trevligt bemötande, han som verkade vara ägaren var sådär varmhjärtad, ödmjuk och snäll ni vet som bara vissa människor kan utstråla mot alla. Han var väldigt mån om att vi skulle få en bra kväll.
Vi åt varsin svingod pizza och drack färskpressad apelsinjuice till. Och till efterrätt tog vi milkshake som de gjorde själva på glass, de var jättegoda. När vi skulle betala frågade jag om de tog kort. Då sa ägaren att han tyvärr inte hade någon kortläsare men att om vi inte kunde betala så kunde vi komma tillbaka imorgon och göra det. Vi hade ju kontanter också men ville gärna betalat med kort om det hade gått. Vi betalade kontant och driksade. Det var så himla snällt av honom bara att erbjuda att vi kunde få betala nästa dag. Sådana människor möter en inte så ofta i livet.

Vi avslutade vår magiska dag med att köpa drinkar på hotellet trots att vi har all inclusive, vi ville ha riktiga drinkar för att fira en sån här speciell dag. Jennie tog en pina colada och jag tog en mohito. De var så himla goda verkligen, och de var fina också. Han som stod i baren då verkar verkligen tycka det är roligt att göra drinkar på riktigt och sedan att matcha t.ex sugrör för att få dem snygga också.

Det var en helt magisk dag som vi aldrig kommer att glömma.

Likes

Comments

Idag åt vi frukost som vanligt i lobbyn, sen gick vi ner till stranden. Vi har bestämt oss för att "runkmannen" inte ska få förstöra vår semester! Vi gick och badade utanför badvaktstornet men sen beslutade vi oss för att gå dit vi hade sett "runkmannen" och bygga klart med stenarna. Det såg dessutom ut att vara lite mer folk där idag.

När vi kom dit så var den en äldre gubbe där som badade och låg på sin handduk nära vattnet. Det var tryggt att ha honom där. Men sen gick han och vi blev ensamma.

Efter en stund såg jag en annan man uppe bland buskarna som bara såg ut att gå förbi. Men han var lite lik "runkmannen" så jag armbågade till Jennie. Då stannar mannen upp, kollar ner mot oss och går tillbaka en bit för att lägga sin handuk där "runkmannen" hade stått när vi först såg honom. Vi som var påväg ner i vattnet bestämde oss för att avvakta med badandet och gå upp till våra grejor så att vi snabbt kunde gå därifrån ifall han skulle blotta sig. Men när han tog av sig tröjan såg vi att han hade lite större mage än "runkmannen". Vi var fortfarande på vår vakt för det kunde ju ändå vara han bara att vi inte fokuserat så mycket på hans kroppsbyggnad utan mer på vad han faktiskt gjorde när vi såg honom och blev så chockade. Men den här mannen lät badbyxorna vara kvar på och sen lade han sig på sin handduk och läste. Det var alltså inte han. Så vi kunde fortsätta på vårt Sweden med stenar. Det blev nästan klart, det är bara ramen som saknas nu :)

På eftermiddagen så var vi poolen och badade. Den var äntligen öppen igen! Konstigt att de stänger av poolen i 1,5 dagar för att rengöra den.. Det var mer klor i vattnet nu, det kändes. Vattnet såg heller inte lika klart ut som tidigare.

Sen gick vi och pratade med en Ving-guide och frågade vad vi skulle göra om vi såg "runkmannen" igen. Vi fick veta att det inte heller var laglig här att göra så mot nån. Vi ska kontakta ving om det händer igen så kommer de att ringa polisen. Alternativt gå till hotellet så ringer de polisen. Guiden pratade med hotellet också så de visste va som hänt och de skulle skicka ner några från hotellet att promenera lite på stranden och hålla lite koll. Så det var ett väldigt bra bemötande.

Vi har också hyrt en bil inför imorgon. När jag sa att jag ville hyra en bil så tittade hon bara på mig uppifrån och ner "You?....?.... You want to rent a car???..." Jag fattade inte varför denna sarkasm. "Yes, for tomorrow."
"You have to be 23 to rent a car"
"Oh, I'll be 26 this year"
Så plockade jag fram och visade mitt körkort. Hon hade trott att jag var 16 ungefär. Jag tror att hon var lite yngre än jag till och med. Jennie har skrattat länge och många gånger åt hennes min när jag sa att jag ville hyra en bil. Hon hade bara en bil kvar till morgondagen.
Jag provkörde bilen lite för att hitta nånstans att tanka men det var stängt överallt. Den var riktigt krånglig att köra men det tar sig nog. Det var en minijeep. Dock lyste motorlampan på bilen men hon som hyrde ut sa att det inte skulle vara nåt problem, att den blivit kollad.. Vi fick den 20 euro billigare i alla fall.

På kvällen tog vi oss lite drinkar vid poolbaren. Jag tog en med alkohol och sen en alkoholfri eftersom jag blir den som tvingas köra för Jennie är inte tillräckligt gammal än på några månader.

Kram till er!

Likes

Comments