Tacksamheten att jag fått vara med om den här veckan är obeskrivlig. Samtidigt som saknaden och tomrummet av gemenskapen och tryggheten är stor.

Jag vill så gärna beskriva veckan som varit men det finns knappt ord.

"Skatboet. Hur ska jag förklara? Det är här vi tar varandras händer och inga ord behövs. Här en kram är värt mer än livet själv. Det finns ett lugn mitt i kaoset, som en paus från verkligheten men ändå en zon av förändring. Det är på Skatboet människor kommer som en person och åker som en annan. Här är varje del av varje person sedd, omtyckt och helt okej. Det handlar helt enkelt om logik. Att bli sedd för den man är. Ibland är det vad som behövs, att bara få vara och att få känna att allt är okej. Mitt i kaoset är alla livets skepnader okej. Mitt i stormen är lugnet. Skatboet. Där vi tar varandras händer och inga ord behövs."
En annan lägerdeltagares betraktelse av hur det är att vara på skatboet.

Det är svårt att förklara och ingen som aldrig varit där kommer aldrig förstå. Men det jag lärt mig och bär inom mig är något helt annat än när jag åkte. Är evigt tacksam ! Och dessa ord får räcka för denna gång tills jag landat lite #teamtilia ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta år har så oroligt mycket bra hänt. Tänkte göra en kort årsresume här nu med lite bilder och text.

Januari - Mars
I början av Januari bokade jag resan till Sydafrika. Så fram till April var det en del förberedelser inför den resan. Annars jobbade jag en del, dansade, besökte simhallen väldigt ofta. Umgicks med mina vänner och funderade vad jag skulle göra med mitt liv. Ansökan till skolorna skulle in innan jag åkte till Sydafrika.

April och Maj : Ett datum jag kommer minnas: 3 april! Då satte jag mig på flyget och åkte iväg till Sydafrika för att jobba som volontär. Hela april och halva maj spenderade jag där. Livet där nere i Sydafrika var väldigt härligt. Förutom volontärarbetet så lärde jag känna massa med härliga människor världen över , åt god mat , surfade, solade, simmade, klättrade i berg. Åkte på utflykter för att se pingviner, hoppa bungeejump, åkte på safari, träffa elefanter m.m. Vill ni läsa mera om min volontärresa går det att klicka sig fram här på bloggen. Finns om man trycker på April och maj månad.April och maj var verkligen höjdpunkten på detta år. Har jag tid och pengar kommer jag absolut att återvända till Sydafrika snart igen.

I mitten av maj flög jag tillbaka till Norden men bara för att stanna några dagar. Mellanlandade i Stockholm några dagar innan jag och Janina drog iväg till Kreta. 2 fantastiska veckor hade vi där med sol, bad och en hel del äventyr.

Juni-Augusti
Hemma till vardagen igen. Inträdesprov, sommarjobb och flytt till Närpes och sen Vasa. Höjdpunkten för sommarmånaderna var ändå helgen när vi åkte över till Umeå för att se Håkan Hellström. En dröm gick i uppfyllelse! Annars cyklade jag väldigt mycket , tog vara på de soliga dagarna och simmade en hel del. Fick även reda på glädjande besked att jag slapp in till socionom!!!

September - December
Inledde mina socionom studier i början av September. Ångrar inte en sekund att jag tackade ja till min studieplats. För känner verkligen att det är helt rätt att studera till socionom. Trivs också jättebra på min klass och jag har fått massor med fina vänner. Saknar dem extra mycket nu faktiskt så här över jullovet.

Dessa månader har varit väldigt intensiva. Mycket skola och ganska mycket jobb också. Sen har jag även dragit powerclub en kväll i veckan. I Oktober åkte även jag och Jamika iväg till Paris och Amsterdam för att komma ut på lite äventyr. Även den resan var väldigt lyckad.

Har funnits både bra och dåliga stunder i 2017. Men detta år har ändå varit något väldigt bra. Nu när man blickar tillbaka inser man hur otroligt mycket man utvecklats som person. Jag har även uppfyllt flera av mina drömmar och verkligen gjort det jag mått bra av detta år.
2017 kommer avslutas på bästa sätt med lägermys i Stockholm .Tror inte ett år kan sluta på ett bättre sätt än det.

Så är mer än redo nu att välkomna in 2018 <3
Kramar Irene ❤️

Likes

Comments

Hade en fin julafton med släkten. Åt god jul mat, tittade på Kalle Anka och öppnade julklappar. Julafton är alltid lika mysig! Julfirandet fortsätter ännu i några dagar framöver och på fredag åker jag iväg till Stockholm för att fira nyåret där!

Kramar //Irene ❤️

Likes

Comments

Hej! Har knappt hunnit skriva här i December. Har haft fullt upp hela december så det förklarar varför. Kommer inte uppdatera er om allt men några av guldkornen ska jag dela med mig av.

Här ovan ser ni två bilder av när jag åkte och hälsade på Nelli i Kokkola en helg. Det blev en superbra helg med bland annat utgång på en finsk bar i Kokkola.

En onsdag var det Luciamorgon i Trefaldighetskyrkan. Riktigt stämningsfullt ! Förra året stod man själv där med glitterbandet i håret och ljuset i handen och sjöng i en fullsatt kyrka. Att delta i Brages Lucia är något av det bästa jag gjort faktiskt. Sprida glädje och ljus bland så många människor.

Sen har det blivit en hel del plugg varvat med cafe besök. Ibland är det roligare att plugga på cafe än i skolan. Vårt kämpande med finskan lönade sig i slut ändan iallafall. Hade skriftlig och muntlig tent nu i början av veckan. Trodde inte jag skulle få mer än godkänt men vitsordet blev flera siffror högre än jag tänkt mig och kanske det finns hopp för mig att än dag prata riktgt flytande finska också.

Annat roligt som hänt är FKF julshow och FKF återträff med Abi15 och Abi16. Så roligt att träffa alla och prata gamla minnen. I tisdags träffades vi också med klassen och ordnade vår egna halarinvigning. När den riktiga var, så var alla ute på praktik så vi bestämde oss att orda en egen en månad senare istället.

Bjuder på en bild när jag deltog i Lucia förra året som avslutade bild i detta inlägg.

Nu är det jullov och idag ska jag packa de sista och köpa några sista julklappar innan jag åker hem till min familj. 2 veckors jullov!! Kommer jobba några dagar så jullov helt är det väl inte. Men jag får vila upp mig från skolan iallafall. Dessutom åker jag iväg till Stockholm över nyåret så det ska bli härligt. Kommer göra en årsresume här senare eftersom det alltid är roligt att titta tillbaka på det gångna året. Kommer antagligen inte titta in här före jul så vill också önska er alla en riktigt God Jul <3
//Irene
❤️🎅🏼

Likes

Comments

Lunchade på sweet Vasa idag fredagen till ära. Mysigt!

Har mycket fint inplanerat denna helg. Som vanligt jobbar jag nästan varje helg men denna helg bara ett skifte. Så sitter nu påväg till Närpes för imorgon jobbar jag morgonskifte.Annars så Ikväll blir det idolmys med familjen. Det är ju FINAL !!!

Imorgon åker jag först på jobb från morgonen och efter jobbet tar jag bussen till Kokkola. Där ska jag träffa upp Nelli som jag inte sett på flera månader. Ska bli så roligt att ses ! Får se vad vi hittar på. Men datorn och allt skolarbete har jag lämnat i Vasa för denna helg vill jag vara ledig från skolan. Nya tag på måndag!

Hoppas ni får en fin helg
Julkramar // Irene ❤️🎅🏼

Likes

Comments

Denna helg kom min syster på besök till mig och vi ställe till för fest. Hon hade fyllt 20 in i veckan så klart det skulle bli utgång då på helgen. Blev mat och tårta i min lägenhet med lite vänner och sen iväg till Ollis.

Annat roligt som hänt är att Janina kommit tillbaka från Brasilien. Så jag saknat henne ! Så i tisdags tog jag bussen till Jeppis och mötte upp henne på fika i Jeppis. Måste bara säga att jag är så tacksam att få ha en vän som henne❤️


Annars går jag i skolan de flesta dagar. Har inte lektion varje dag men jag och Elisabeth åker dit för att skriva skolarbeten. Har x antal arbeten som ska lämnas in före jul. I måndags höll vi dessutom på att bli inlåsta i skolan men vi kom ut tillsist efter lite om och men. Komisk incident. Idag var vi också mitt i allt barnvakt till en 1 årig baby i skolan. En kvinna skulle skriva någon typ av tent i några timmar så hon fråga ifall vi kunde se efter hennes barn i några timmar... Så babyn låg och sov medan vi gjorde finska läxan.

Nu ska jag sova eftersom imorgon är det en ny dag med bland annat finska muntlig lektion och vi ska prata om barndagvård och ha sagostund på finska för klassen.


//  Irene

Likes

Comments

Helgen blev en lugn helg och jag har gjort massor med saker jag helt enkelt mår bra av. I lördags åkte jag iväg med några kompisar på stor loppis i Botiniahallen och sen på kvällen blev det att se på några serier. I söndags träffade jag upp Erika och vi gick för att se den nya versionen av bio filmen Okänd soldat. Rekommenderar att se den eftersom det är en allmän bildande film. Även fast jag gillade orginal filmen bättre så rekommenderar jag ändå att gå och se denna. Det är viktigt för oss att veta hur det kämpats för vårt land. I år fyller ju dessutom Finland 100 år 🇫🇮.

Igår kväll blev det Skype med min syster Rebecca som bor i Spanien och sedan ringde Lina och mamma också så det blev familjemöte där på Skype. Roligt att man kan hålla kontakten så när alla bor på olika ställen <3

Idag är det ny vecka och idag kan jag egentligen göra vad jag vill. Den intensiva hösten med skola är över. De andra från klassen har börjat sin praktikperiod. Jag kommer inte ha praktik eftersom jag har erfarenhet med barn och äldre från förut så jag valde att validera praktiken. Men jag kommer gå några andra kurser med några från andra klasser plus att på fredag har jag tent och sen har jag massor med skoluppgifter att skriva och göra. Så ledig är jag väl inte riktigt. Men mitt program är inte helt fullt så jag hinner iallafall gå på gym och börja åka till simhallen igen. Sen har jag förstås lite jobb nu som då också.

Så nu ska jag dricka upp min glögg och promenera till skolan. Har en del saker jag behöver printa. Och sen ska jag faktiskt åka till gymmet. Har inte gymmat på ca 1,5 månad. Tiden har inte hunnit räcka till men nu finns det äntligen lite tid.🙌🏻

Ha en bra måndag alla ❤️❤️ kramar Irene!

Likes

Comments

Måndag
Studiebesök till Folkhälsan 12.30-16
Ledare för Powerclub
Tentläsning

Tisdag
Skola från 9-15
Tentläsning hela kvällen

Onsdag
Skola 10-16:15
Tentläsning hela kvällen

Torsdag
Tentläsning på morgonen
Tent 12.30-15.15
Kl 16-20 börjar en psykisk hälsa kurs på öppna ÅA som jag anmält mig till. Ska blir intressant !!!
Efter 20 ska jag samlas med några kompisar i min lägenhet och det ska bli kul !

Fredag
Skola och på kvällen blir det eventuellt Bio och den nya versionen av okänd soldat.

Lördag och söndag är ännu lite öppet vad som sker. Borde ta lite ledigt men skolarbete finns alltid att göra.. Har inte haft en ändå ledig dag från skolan eller jobb sen jag kom från resan , så hade varit skönt med något sånt. Får se hur det blir !

En rätt full veckan men de brukar vara mycket mer program så enligt mig rätt luftig! Nu ska ja läsa lite på tent innan jag ska gå och sova.

Sköt om er i veckan! Kram // Irene ❤️

Bilder från helgen. Farsdag firande // Mys med familjen och en fransk film på det 🍷🧀

Likes

Comments

November är månaden som är grå, regnig och kall. Alltså inte min favoritmånad. Sen jag kom hem från resan har skolarbetet varit alldeles för mycket. Tentor, grupparbeten, individuella arbetet, presentationer, rapport skrivning, och hemtentor. Finns inte en ledig sekund just nu! Men 2 veckor kvar sen lättar allt lite!

Mitt i all stress försöker jag att ta det lugnt där emellan. Finns verkligen inte så många lediga stunder. Men de stunder jag gör det tänder jag ljus och kryper upp i soffan och ser på någon bra serie. Mysigt !

Har pluggat varje dag sen jag kom hem från resan. Skolan 8-16, och på kvällarna e de olika arbeten som ska skrivas eller tentor som ska läsas på. Men idag tog jag mig friheten att vara ledig på dagen. Bjöd hit mamma och pappa över lunch. Mysigt med lite sällskap och mamma å pappa gav maten mer än godkänd ✨ bjöd på lite kladdkaka och kaffe med. ☕️

Hoppas ni har det bra så återkommer jag då skolan lugnat sig lite
// Irene ❤️

Likes

Comments

Tillbaka igen i vardagen och den rullar på i full fart. De kommande 4 veckorna kommer bli otroligt intensiva. Har skolan på 200% , deltidsjobb, 2-3 teaterövningar i veckan och till på det är jag powerclubledare varje måndagskväll. Skola har vi från 9-16.15 varje dag. + att vi oftast lämnar kvar i skolan och gör grupparbeten om kvällarna. Har 3 stycken olika grupparbeten som ska göras. Men sen har vi också individuella hemtentor och sen närmar sig olika andra tentor som ska läsas på. Så börjar kännas som mitt dygn inte räcker till. Men det är bara att kämpa på. Har lagt mitt gymkort på paus eftersom det inte alls finns en sekund över att jag ska hinna åka dit. Känns synd men ja får fortsätta sen när jag har mera tid över. Som tur är lättar allt lite om 1 månad med skolan så då får jag andas ut lite.

Kramar Irene ❤️

Likes

Comments