Header

I några månader nu har jag gjort en spellista varje månad där jag lägger till de låtar som jag lyssnat på mest den månaden.

Eftersom min musiksmak är, i brist på bättre adjektiv, fantastisk så tänkte jag att jag skulle dela med mig av den spellistan som jag haft för oktober.


  1. Suddenly – ONE OK ROCK
  2. Wonderless – Pierce the Veil
  3. REALLY REALLY – WINNER
  4. Last Dance – ONE OK ROCK (ska se det här bandet i december för övrigt)
  5. Sorry – The Rose
  6. 반드시 웃는다 (I Smile) – DAY6
  7. DANCE DANCE – DAY6
  8. Jasmine – DPR LIVE
  9. You Are – GOT7


Until next time

Nathalie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Whaa, det här med att plugga inför tentor är en grej. En grej som jag märkt tar väldigt mycket tid, och som därför kräver väldigt mycket planering. Och planeringen är ju det roligaste med att plugga, eller hur?

Lät det där ironiskt? Ja, det gjorde det. Det var inte menat så. Jag tycker på riktigt att planeringen är det roligaste och även om den tar sisådär 200 år att göra så är det värt det i slutändan, för nu när jag sitter här med mindre än en vecka kvar till första salstentamen så är jag så i fas att nästan ligger före i planeringen.

Men så blir det ju såklart som det alltid blir. Jag blir nervös och stressad över det faktum att jag inte är nervös och stressad över tentorna.

I alla fall, jag kommer med största sannolikhet ligga lite lågt med skrivandet så länge tentapluggandet är i full fart. Imorgon har jag planerat en heldag på högskolebiblioteket i Eskilstuna med två från min klass. Vi ska efter mitt förslag plugga ensamma tillsammans. Vi får se hur det blir, det var vad vi skulle göra sist också men då lade vi en halvtimma på att diskutera preferensstruktur.

Until next time

Nathalie

Ps. här följer bilder på min mitten-på-oktober till början-av-november planering, och på mina grammatikanteckningar.

Likes

Comments

Innan jag säger att jag var i Göteborg i helgen så måste jag säga att Göteborg ligger fruktansvärt långt bort. Hur kan någonting ligga hela fyra timmar bort? Med tåg? Jag fattar inte.

Men i alla fall, jag var i Göteborg i helgen.

Jag var och hälsade på min friendo som flyttade dit för att plugga i samma veva som jag flyttade till Västerås. Vi hade inte setts sen i Juli så vi tyckte att det var dags.

Vi gjorde ganska mycket på två dagar ändå; på lördagen var vi hemma hos henne och och försökte prata ikapp allt det vi missat nu när vi inte träffas varje dag längre. På söndagen gick vi på stan hela dagen och på kvällen åt vi middag på en fancy koreansk restaurang.

Sen åkte jag hem på måndag morgon när hon var tvungen att åka till skolan. Och så var det fyra nya timmar på det jädra tåget. Jag hade tid att läsa lite för första gången på evigheter i alla fall. 

Det var nog ett bra beslut att lämna kurslitteraturen hemma och ta en paus ett tag

Until next time

Nathalie

Likes

Comments

Bildgegga

Förra torsdagen tog jag mig tiden att illustrera en liten berättelse som jag plågat min familj och mina vänner med varje torsdag i ungefär två år.

Eftersom att det är torsdag idag så tänker jag att jag ska ladda upp dessa bilder.

Enjoy

Likes

Comments

Jag har kommit till en punkt i mitt pluggande som jag aldrig kommit till innan. Jag har, som jag nämnt många gånger tidigare, alltid lagt väldigt mycket tid på att plugga, och just nu kanske mer än någonsin förut.

Jag har skavsår på fingrarna.

Kan det bli mycket värre? Vanligt folk får krokiga fingrar för att de alltid håller mobiltelefonen i samma grepp. Jag får krokiga fingrar för att det bildas gropar där pennan vilar när jag skriver.

Så nu har jag börjat öva på att bli ambidextruös. Min skrivstil med vänsterhanden är fruktansvärd — jag ser knappt vad det står — men förhoppningsvis blir den bättre med tiden. Om jag känner mig själv rätt kommer det att vara läsligt lagom tills att skavsåret på högerhanden har försvunnit, och skavsår börjat bildats på vänsterhanden istället.

Jag kommer ihåg på Irland när jag var tvungen att ha på mig mina skoluniformsskor varje dag. Jag fick skavsår efter två minuter och sen var det bara att plåga sig igenom resten av året med konstanta skavsår på hälarna. Men nu har jag blivit immun mot häl-skavsår, fast jag har tyvärr också fått permanenta ärr på hälarna. Men sånt får jag väl leva med.

Tillslut kanske jag får ärr på fingrarna, och så är jag plötsligt immun mot finger-skavsår också.

Oh the stuggle

Until next time

Nathalie

Likes

Comments