Kryssning i Europa 2019 Dag 1 - 31/8, Ombordstigning

Resan mot Italien har börjat. Vi blev hämtade hemma 10.30 och skjutsade till busstationen. Jag gick till gymmet och hämtade en födelsedagspresent. Sen överraskade ett par kompisar med ett jättefint armband på min 40-årsdag. Sen hoppade vi på flixbuss för att ta oss till Stockholm.

När vi kom fram åt vi lite matsäck och gick till Forex för att växla in Euro. Sen blev det tunnelbana mot Frihamnen. Sen valde vi att gå istället för att åka buss. Båtarna såg ut att ligga nära men det tog drygt 30 min.Men vi kom lagom fram till incheckningen. Vi lämnade våra resväskor, och fyllde i ett formulär. Vi hade missuppfattat en fråga så de ville att vi skulle träffa en läkare innan vi gick ombord, men det löste sig, haha. Så vi gick ombord. Det skulle ta ca 30 min innan vi skulle få hytten så vi åt lunch först innan vi gick till hytten.


Sen gick vi till hytten. Jättefin och större än vi räknat med. Balkongen var också större så vi blev positivt överraskade.

Den här dagen fyllde jag 40 och hade tänkt möta upp vänner på en takbar i Stockholm efter 15.00. Den enda tid vi hade att passa var brandövning /säkerhetsövning kl 20.00 men vi förstod att det fanns fler tillfällen så kvällen var ganska fri. Båten ska ligga kvar till imorgon eftermiddag. Vi bestämde oss för att vänta in min mans väska innan vi gick så den inte skulle stå i korridoren flera timmar.


Vi passade på att ta ett par drinkar medan vi väntade


Men väskan kom inte så 16.45 gick vi på informationsträff om båten och om utflykter. Efter det hade vi fortfarande ingen väska så vi bestämde oss för för att äta middag. Vår middagstid kommer vara 18.30 varje kväll men vi kan välja att äta buffén när vi vill. Som tur var hade min man jeans i ryggsäcken och slapp äta i finrestaurangen i militärshorts.


Menyn var inte lätt att förstå men när väl maten kom var det så gott. Vi åt fyra rätter var

Efter maten hade fortfarande ingen väska kommit så vi gav upp tanken på takbar, tog varsin drink på balkongen och gick och la oss. Trötta efter en lång dag och förväntansfulla för morgondagen.
Ingela

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Men vad kul, jag hade ingen aning om att den här typen av kryssningsfartyg gick ifrån Stockholm, det måste ju genast kollas upp. Tack för tipset!
//Ann
nouw.com/anngelic
Ingelasresor
Ingelasresor,
Tror den åkt i Östersjön hela sommaren och nu flyttade de båten tull medelhavet. I vår åker den hit igen
nouw.com/ingelasresor