*45 minutter ventetid*
 
 

Er det en ting Disney er kjent for, er det de lange køtidene. Spesielt i helgene. Om man er uheldig, får man heller ikke tak i Fastpass+. Solen her i Florida er nådeløs og om man ikke er så godt forberedt, kan det bli en ubehagelig opplevelse.. Her er noen tips til hvordan man skal takle de lange køene i varmen.

Forbered deg til å stå i kø

Om du skal stå i kø ute, som for eksempel til Pluto, Peter Pan eller Gaston, kan det bli ganske varmt. I tillegg kan det hende det allerede er lang kø før du ankommer Meet-and-Greet eller at karakteren er sent ute. Ha med deg vann slik at du ikke blir dehydrert når du står der og venter, gjerne ha med en caps som kan skygge deg mot solen og smør deg med solkrem! Det værste er å bli brendt i nakken eller skuldrene når du skal være i parken hele dagen.

Bruk tiden til noe nyttig

Om du er i køen for å se Mikke mus og køen er 40 minutter, hvorfor ikke bruke køen til å bli litt bedre kjent med parken? Bruk kartet og orienter deg i parken, og bruk appen MyDisneyExperience for å se om det er noen ledige Fastpass til noe du har lyst til å gjøre senere. Hvem vet, kanskje du er heldig og finner et Fastpass til Splash Mountain.

Rediger bilder

Nå du står i en kø som er på 20, 30 eller 40 minutter, har man masse tid til å gå igjennom og redigere bilder man har tatt i løpet av dagen. Dette er et supert tidspunkt, siden man står gjerne stille.

Slapp av

Når du allerede nå står i en kø, så har du jo tid til å slappe av. Du får ikke rushet tiden eller køen uansett, så ta deg noe å drikke, spis litt snacks (om du har det) smør deg med solkrem eller bare slapp av etter å ha trasket rundt i parken. Hele dagen rusher man gjerne frem og tilbake for å rekke alt man vil, så bruk de minuttene du uansett må stå i ro på til å slappe litt av.

Drikk vann

Drikk vann så ofte du har mulighet og når du står i kø er det en god mulighet til å vå i deg litt vann. Ta gjerne en snacks også om du har knapp tid mellom de forskjellige karakterene.

Kle deg lett

Det blir varmere enn du tror. Det er bedre å ha på seg en skorts og en singlet enn en langbukse og genser. Smør deg heller meg solkrem, for det blir varmt! Det er lettere å kjøle seg ned med litt lettere og mindre klær, enn med tykkere og mer klær. Ha heller meg en genser i ryggsekken, om det skal bli kaldt inne.

Kos deg

Hør på musikk, spill et spill eller bare nyt øyeblikket mens du står i kø for å møte en av dine barndomshelter eller for å ta den attraksjonen du har gledet deg mest til.

Disney World er et magisk sted og vi alle blir litt barn igjen når vi endelig får møte våre helter og heltinner fra barndommen, står i kø for å kjøpe en Mickey-is eller å stå i kø for å endelig få ta Space Mountain. Jeg håper mine tip kan hjelpe deg som eventuelt må stå i en 20-minutters lang kø ute i solsteken.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Herregud, bloggen min er et år allerede og jeg merket ikke før det nesten har gått en måned! Jeg merket det i går natt når jeg skulle bare se igjennom arkivet og se hva jeg skrev i de første innleggene i fjor og så at det første innlegget var fra 5. juli 2016. Tiden har gått ganske fort når jeg tenker tilbake til sommeren og at jeg nesten ikke kunne vente med å dra til Orlando og Disney World. Da jeg startet bloggen var det tre måneder til jeg skulle dra, og tenk nå er det tre måneder til jeg skal hjem. Så, her kommer et stort bildedryss om hva som har skjedd i livet mitt det siste året!

ÅÅh det er så mange bilder å velge i mellom og det er så mye, mye, mer, men jeg syntes dette viser godt hva som har skjedd i livet mitt det siste året. Når jeg gikk igjennom arkivet fra dette året, så jeg at jeg har oppfylt ønsket jeg hadde med bloggen - Å lagre alle minnene jeg opplever mens jeg er her og når jeg er ferdig, kan jeg gå tilbake og lese igjen og igjen om hva jeg gjorde i løpet av dette året. Jeg husket nesten ikke engang hva jeg egjord i julen, men det fikk jeg frisket opp når jeg gikk tilbake for å lete etter minner. Hittil har det vært et godt år, og jeg håper det fortsetter sånn helt til lenge etter jeg har kommet hjem.

Likes

Comments

God morgen! Det er en liten stund siden jeg har skrevet noe her, men jeg har en god grunn til hvorfor. Denne måneden var en vendepunkt for meg her i Orlando, for jeg har nemlig blitt servitør! Endelig, etter åtte måneder har jeg og min arrival-gruppe endelig kommet oss til målet, nemlig å bli servitører. For oss betyr dette en bedre lønn og vi har faktisk råd til å ta oss en ferie eller reise, og vi har faktisk mulihet til å ta på oss mer jobb eller gi bort jobb nesten som det passer oss og lommeboken vår. Så, de siste ukene besto av intens training, dermed lange dager på jobb og om jeg hadde tid ville jeg helst sove.

Men, siden vi endelig har fått plass som servitører betyr det også at det er servitører som drar hjem. I løpet av de åtte månedene jeg har vært her, har kanskje en håndfull av de jeg har blitt kjent med dratt hjem. Nå hvor vi går inn i en periode hvor det kommer og drar mange, betyr det at en god del av de jeg har blitt kjent med drar hjem. De siste to ukene og de neste to ukene skal flere og flere dra hjem og det blir ganske tungt å si hade.. Man tenker ikke over at de man blir så godt kjent med her skal hjem før deg og før man vet ordet av det er det deres siste arbeidsuke på jobb.

Settingen her er en helt annen virkelighet enn det man er vandt med hjemme. Det er perioder hvor man har det ganske bra, man har tid og energi til alt, men plutselig detter man inn i en boble hvor man rett og slett ikke orker noe annet enn å jobbe, spise og sove. Energien min har vært ganske lav i de siste ukene, men jeg håper den tar seg opp nå som jeg har fått kommet meg litt inn i jobben.

- - -

I dag er det mandag og en ny uke har startet. Vi får se hvordan denne uka ender og hvordan eneregien er. Uken forran meg er full av eventer og ting jeg vil bli med på, i tillegg til at jeg prøver å endre om på vaktene mine så jeg får litt søvn i mellom alt som skal skje. Vi blogges!

Likes

Comments

Endelig er Juli her og frem til nå har det skjedd en del spennende ting, blandt annet feiret vi 4. Juli! Denne tirsdagen var min "lørdag" og jeg brukte meste parten av dagen til å slappe av hjemme. Dagen før hadde vi nemlig en intens og veldig morsom Flicka og da passet det bra å kun slappe av dagen derpå.

4. Juli kjenner vi så alle god og nå som jeg er her i USA måtte vi jo feire. Egentlig skulle jeg bli med på å gå i Epcot, men jeg ble heller hjemme på dagen, for så å feire den i Celebration med en amerikansk jente jeg har blitt kjent med. Vi dro rundt syv til Celebration og gikk inn til sentrum hvor hele feiringen befant seg. Her var det konsert og matboder i gatene fra de forskjellige restaurantene rundt omkring, og før klokken ni på kvelden satt vi oss ned for å se på fyrverkeriet som ble fyrt opp rundt halv ti.

På denne dagen sparer ikke amerikanerne på kruttet, for å si det sånn. Etter at jeg kom hit har jeg kun opplevd Disney sitt fyrverkeri hver kveld som varer i ti gode minutter, og ikke før denne kvelden fikk jeg oppleve et like bra og kraftig fyrverkeri utenom Disney. Det varte i femten lange minutter og det var fantastisk å se på. Med andre ord koste vi oss veldig og jeg er glad jeg fikk oppleve 4. Juli i Celebration.

Likes

Comments

God dag, kjære lesere! Tenk at nå er det Juli og jeg bare har 4 små måneder igjen av programmet. Hvor har dagene og månedene blitt av? De har flydd av gårde, og jeg klarer nesten ikke å tenke på hvor fort det har gått. Så nå er vi her da, i Juli, og nå skal jeg fortelle dere om da jeg og Charlotte var i Animal Kingdom og dro til den nye delen Pandora som er inspirert fra filmen Avatar.

Først og fremt visste ingen av oss hvor vi skulle gå. Charlotte tror jeg hadde vært der før på en slags "førpremiere". Vi fant et kart og kom oss gjennom parken til den nye delen.

Altså, med en gang man kommer inn, blir man helt overrasket over hvor gjennomført det er og hvor mange detaljer det er overalt. Alt jeg kan si er at vi ble litt overvelmet over hvor vakkert det faktisk er og igjen, alle detaljene. Vi visste selvfølgelig hva vi skulle: prøve den nye attraksjonen Flight of Passage og prøve en slush man kun får her.

Drikken var veldig god i starten og de små fruktkulene gjorde hele drikken, men etterhvert ble den altfor søt. Så vi tok med oss drikkene og skulle gå inn i køen til attraksjonen. Den er ganske populær, og i begynnelsen sto det at ventetiden var 110 minutter. Vi hadde hørt tidligere at det var verdt ventetiden, så vi gikk inn. Etter en time var vi fremme og vi satt klare på attraksjonen og jeg skal si dere at jeg ikke hadde trodd jeg kom til å bli så overrasket og så gira over hvor bra den attraksjonen var. Den var så bra og teknologien var helt syk. Attraksjonen er at du skal bli med på en flytur på en av de fuglene fra Avatar i 3D. Altså det er så virkelig og du kan til og med kjenne at fuglen du sitter på puster. Alle bevegelsene var så ekte og teknologien var helt utrolig.

Vi var så gira at vi vurderte å gå i køen igjen, men vi dro heller på safari. Det bra nå, er at Pandora tar opp så mye av folkemassen i park så resten av attraksjonene i parken har kun 20-10 minutter ventetid, kanskje ikke det engang. Så vi kom oss ganske fort på safarien som pleier å ha en ganske lang kø.

Denne dagen var fantstisk rolig og avslappende, og jeg er glad jeg fikk oppleve en helt ny del av Disney World. Om dere noen gang skal til Disney World og Animal Kingdom, dra til Pandora og stå i køen for å prøve Flight of Passage - det anbefales!

Likes

Comments