Borte bra, men hjemme best - er det ikke det man sier? I dette tilfellet var "borte" veldig bra og jeg er så glad for å jeg endelig fikk besøke og se en liten del av Sørlandet.

Vi dro hjemmefra tidlig på mandag og bilen ble stappa av bagasje. På veien ned til Kristiansand tok vi ferja mellom Moss og Horten, og før vi ankom Kristiansand dro vi innom Kragerø.

Jeg har aldri vært lenge sør enn i Porsgrunn, så å besøke Kragerø var toppen. Vi var der i en time, kun for å se den lille byen og oppleve en liten havneby. I tillegg fant jeg og søstern en god del Pokemon der da, haha.

Deretter dro vi videre mot Kristiansand. Vi kjørte oss litt bort, men det følger vel med på en bilferie? Lit utpå ettermiddagen ankom vi Kristiansand og hotellet. Vi bodde i Kvadraturen, sentrum av Kristiansand, og hotellet lå rett ved gå- og shoppinggata. Hotellet het Clarion Hotel Ernst og det var helt ok. Rommet til meg og søstern var ikke helt i orden når vi kom dit, og det var et helt forferdelig skråtak på rommet. Ellers var hotellet supert, spesielt frokosten! En annen positiv ting var at på vårt rom rakk vi akkurat et Pokestop. Herregud, vi spilte nesten altfor mye Pokemon Go på denne turen..

Siden vi var i Kristiansand måtte vi jo besøke Dyreparken. Vi dro så vi var der tidlig, så vi kunne få hele dagen i parken. Jeg har vært der en gang før, men det var når jeg var liten, så jeg husket veldig lite av parken, men å besøke parken som voksen var helt greit. Vi brukte rundt fem timer i parken og timene fløy!

Vi besøkte alle delene av parken og jeg hadde spesielt gledet meg til Kardemomme By!

En veldig koselig del av parken og bringer tilbake mange minner. Det morsomme var at de hadde et levende skuespill i parken i bland oss, og vi fant ut at man kunne leie noen av boligene i Kademomme By! Om det er hotellrom eller om det er en leilighet som noen bor i hele året, er jeg usikker på, men uansett veldig morsomt å se.

De andre dagene vi var der ville vi gjerne se mer av sentrum av Kristiansand. Vi gikk mye opp og ned i gatene, shoppinggata og ned til brygga. Vi kjørte også et sightseeing-tog gjennom byen, noe som var veldig morsomt og det vil jeg anbefale til alle som er på et sted hvor det finnes citysightseeing-tog.

Etter tre dager med god mat, litt shopping og mye sightseeing var det på tide å dra hjem igjen. På vei hjem stoppet vi innom en veikro som het Heimat. De hadde en kjempegod biffsnadder og en avslappende stemning inne i kroa.

Dermed var det strake veien hjem. Etter fire dager med lange bilturer og familiekos var det deilig å komme hjem til mitt eget rom og slappe av. I hele går brukte jeg dagen til å se på Pretty Little Liars. Og dermed var ferien over. Men bare om en uke drar jeg igjen til Edinburgh med min storesøster på en helgetur! 

Hvordan har deres sommer vært så langt?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Siden jeg avbrøt studiene rundt juletider har jeg gått ut i full jobb, når jeg fant ut at jeg ikke var klar for å studere. Og, ja, jeg tok det steget selv om jeg hadde begynt på tredje av seks semestere av en bachelor. Problemet var at jeg allerede kjente at det var feil både på det første semesteret og det andre, og diskuterte lenge med mamma om hvorfor jeg ville slutte. Først og fremst hadde jeg fått en skikkelig dårlig start på studiene da jeg begynte etter videregående og jeg følte meg alene selv om jeg bodde i Oslo og hadde fått meg venner på skolen. Jeg gikk med den følelsen av at dette ikke var helt riktig og det gjorde alt mye tyngre. Foreldrene mine har alltid pushet meg videre på forskjellige områder i liver (og jeg er takknemlig for det), men når det kommer til studier og livet etter videregående fikk jeg nok og følte de ikke ga slipp. Etterhvert forsto de og bare det hjalp meg mye gjennom denne prosessen.

Når jeg endelig hadde tatt en den avgjørelsen at jeg skulle slutte, la jeg allerede en ny plan om hva jeg skulle gjøre til høsten; nemlig studere i London. Jeg tok kontakt med Across The Pond, fikk meg en rådgiver, fant skoler og studier jeg ville søke på, søkte og jeg fikk til og med tilbud på alle søknadene jeg søkte på, før jul. Endelig følte jeg at jeg fikk ta valg som jeg virkelig hadde lyst til og jeg fikk muligheten til å studere og bo i utlandet som jeg har hatt lyst til en god stund. Nå skulle jeg virkelig sette inn støtet og tjene inn penger til London! Etter en stund fant jeg ut at ved å jobbe på den nye jobben jeg hadde fått, ga meg ikke nok penger til de planene jeg hadde tenkt, og i tillegghadde jeg ikke krefter eller tid til å jobbe to jobber som kunne ha gitt meg nok til slutt.

Dermed gikk det ikke så lang tid fra planene om å dra til London til å finne en annen plan. Mamma og pappa ville at jeg skulle se på mulighetene jeg hadde på de offentlige høyskolene og universitetene i Norge slik at jeg hadde enda flere muligheter om jeg skulle skifte mening. Jeg fant meg to studier innenfor det jeg interesserer meg for, et i Ålesund og et i Bodø, i tillegg søkte jeg på den samme skolen jeg hadde allerede sluttet på i Oslo, bare på et annet studie. I en god stund så det ut som om jeg skulle studere i Norge, og med en gang jeg fikk tilbud om leilighet i Oslo, var jeg helt bestemt på at jeg skulle tilbake.

Men; "Tenk deg om da Ingebjørg! Skal du begynne på den samme skolen du slutta på fordi du følte studiet, skolen og Oslo ikke passet for deg?". Dette gikk om og om igjen i hodet mitt og fikk meg til å tenke meg om en gang til.. Skal jeg studere i det hele tatt nå når jeg ikke kan bestemme meg for hvor eller hva jeg skal studere?!

I starten av mai fant jeg nemlig en jobbannonse fra Disney på Finn.no. Jeg hadde hørt om å jobbe for Epcot og Disney før, i tillegg har jeg noen bekjente og venner som hadde dratt dit allerede og som skulle begynne i løpet av året. "Jeg kan jo bare prøve å sende inn en søknad, da", tenkte jeg og brukte rundt 15 min på å oversette CVen og søknadsbrev. Jeg ble litt oppspilt og spent, og etter to dager fikk jeg svar om at jeg måtte ta en undersøkelse om hvor jeg ville jobbe om jeg fikk jobb i Epcot. En dag senere fikk jeg en epost hvor det sto at jeg var en av de heldige som fikk komme på intervju i Oslo i juni. Herregud, så glad jeg ble! De få ukene som var før intervjuet var lange og jeg var kjempenervøs, men så kom denne lørdagen hvor jeg skulle inn til Oslo. Jeg var ordentlig spent og lurte på om hva som kom til å skje. Selve intervjuet i seg selv varte bare i maks 7 minutter.

Dermed var det to nye uker med venting. Jeg sjekket epostkontoen flere ganger om dagen, kun for å sjekke om jeg hadde fått den i søppelposten eller om jeg hadde oversett den, og etter akkurat 14 dager kom det en epost hvor det sto "Dear Ingebjørg Foss, Congratulations! You have been selected to participate in a Disney International Program!". OM jeg var glad og jeg visste at dette er det jeg skal gjøre og utdanning får komme etter denne supre muligheten. Tenk, tolv måneder i solfylte Florida med Disney! Det gir meg jo en mulighet til å reise og oppleve noe HELT annet, og jeg får tenkt meg om skikkelig på hva jeg vil etter dette.

På et halvt år gikk jeg fra å legge studieplaner til å planlegge et helt jobbår i USA. Å få meg en internasjonal karriere er en drøm jeg har, og dette er et skikkelig springbrett til drømmene mine! Jeg tenker at hvorfor ikke bare utforske og oppleve litt mer før jeg begynner på studiene og jobb? Og, hva om jeg finner det jeg vil studere når jeg er der? Jeg tenker at dette kan bare gi meg muligheter og erfaringer som er gull verdt! Avreisen til Orlando er i starten av November og jeg kan nesten ikke vente!

Når jeg tenker tilbake, føler jeg at jeg har oppnådd noe jeg trodde var vanskelig å oppnå. Jeg tenker at det kommer til å bli tøft å bo 10 timer med fly unna familien, men det veier opp med hva jeg kommer til å sitte igjen med etter de tolv månedene. Bare at jeg fikk denne muligheten har gitt meg følelsen på at jeg virkelig kan oppnå andre drømmer og! Dette er en følelse jeg ikke har kjent på lenge. Sist gang jeg kjente på denne var på videregående hvor jeg fikk bli med å konkurrere i NM i turn og gymnastikk-konkurransen Gym for Life, og nå er den følelsen tilbake igjen. Det er deilig å kjenne på den og det er deilig å kjenne at jeg klarer å oppnå noe som var en fjern drøm. 

Likes

Comments

Klokka er ti på kvelden og jeg burde egentlig ha sovnet for en halvtime siden. Jeg begynner klokka seks i morgen tidlig, og det beste med en tidligvakt er at jeg er ferdig "tidlig" på jobb, altså klokka 12.30, og har hele dagen til å gjøre andre ting. Er det ikke deilig?! Så jeg syntes det veier opp for at jeg må opp ganske tidlig på morran når jeg har slike vakter.

For at jeg skal kunne sove så "tidlig" på kvelden, pleier jeg å lese litt for at jeg skal sovne. Det er ikke det at boka er kjedelig, men det er noe som slås av i kroppen når jeg ligger på ryggen, behagelig i en god og varm seng med dyne og leser at jeg blir skikkelig trøtt. Nå leser jeg den siste boka i Harry Potter-serien, GUUD SÅ SPENNENDE DEN ER!! Jeg har jo sett alle filmene, men bøkene er enda bedre, selvfølgelig! Jeg har fått helt dilla og jeg tror jeg kommer til å lese bøkene fra førsten av igjen bare for at de er så godt skrevet og det er så mye "snacks" som ikke er med i filmene, hehe.

Har dere lest noen av de bøkene?

Likes

Comments

​<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14518639/?claim=j3euyt5bmnu">Follow my blog with Bloglovin</a>

Hei dere! Som dere ser er dette det første innlegget på denne bloggen. Jeg er super spent og gira på å starte opp med blogg igjen. Jeg 21 år, bor fortsatt hjemme, jobber som kundeveileder hos NSB og lengter etter å komme meg ut og opp i verden! Rett etter videregående begynte jeg på en bachelor i Markedsføring og salgsledelse. Jeg fant fort ut at dette egentlig ikke passet meg og at jeg hadde valgt feil hovedretning, og slutta ikke før etter det tredje semesteret. Etter det har jeg bare jobbet en god del, og prøver å finne ut at hva jeg skal gjøre videre i livet.

Jeg laget denne bloggen først og fremst for å vise min familie og mine venner hele reisen og mine opplevelser når jeg flytter til Orlando, Florida for å jobbe hos Disney i den norske paviliongen i Epcot. Jeg skal dra i november og det er heldigvis en god stund igjen til jeg drar.

En annen grunn til at jeg lager denne bloggen er at selv liker jeg å lese blogger som skriver om slike store opplevelser og situasjoner som jeg skal gjennom selv og leter stadig etter blogger som dette, og mener det er supert at noen har skrevet om slike temaer og opplevelser. En blogg jeg leser en god del og skriver om et tema som jeg er interessert i er The London Girl her på Nouw. Hun skriver om studietiden sin i London, fra da hun begynte på bacheloren sin til nå hvor hun tar master. Det er så inspirerende og så morsomt å lese om alle tipsene hun har skrevet om, alt hun gjør i hverdagen og hvordan hun taklet det å skape et nytt liv i et annet land med en annen kultur og et helt annet språk. Det er det jeg vil oppnå med denne bloggen, for andre.

Så jeg håper dere vil følge meg i denne prosessen til et år i Disney og Orlando, både før jeg drar, når jeg er der og etter!

Likes

Comments