Tenk, nå har jeg endelig fått flyttet for meg selv! Det er veldig deilig å være sjef over sin egen leilighet igjen, og denne gangen bor jeg HELT alene! De to andre gangene jeg har bodd for meg selv var det med enten en fremmed eller med 5 andre jenter fra forskjellige deler av verden. Jeg har lært masse av å bo med andre (spesielt siden jeg ikke kjenner de fra før jeg flytter inn med dem) men jeg har alltid tenkt at det må være så deilig å bo alene. Og nå gjør jeg det.

Hvor lenge jeg skal bo her er jeg usikker på, men jeg måtte ut selv om jeg kanskje skal studere til høsten eller om jeg bare skal jobbe. Man kan jo spare de pengene jeg betaler til husleien når jeg bor hjemme, men det er så uvandt å bo sammen med familien nå som jeg har flere ganger bodd for meg selv at det faktisk ikke går. Jeg elsker familien min, men å bo med dem igjen går ikke i det lange løp lenger.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Long time, no see! Hei! Det er en god stund siden jeg har blogget, men her er jeg igjen. Etter at jeg kom hjem har jeg jobbet så og si hver dag og det har hjulpet på jetlagen, siden da har jeg noe å gjøre hver dag. Det var deilig å komme hjem, men jeg skulle gjerne ha sluppet å dra hjem - igjen. Det var to morsomme uker og det var så gøy å møte de vi forlot. Det værste var at vi ikke opplevde noe nytt, som å dra til en ny by, men vi hadde uansett så mange planer der vi var at vi virkelig ikke hadde tid. Uansett, den beste delen av reisen var at jeg fikk være med de tre som jeg ble best kjent med og er noen av mine beste venner. Det var også poenget med hele reisen, å endelig få være sammen igjen.

Nå som jeg har vært hjemme i 9 lange dager, kjenner jeg det kribler i magen etter å reise igjen. Er det ikke rart? bare ni dager hjemme og jeg vil ut igjen. Egentlig hadde jeg lyst til å dra til Florida en gang til, men det frister å dra på tur i Europa neste gang. Det frister å ta en mini-interrail-tur, kanskje i et eller to land, eller en langferie! Tiden vil vise, men først og fremst må jeg få fri.

Uansett, reising blir det forhåpentligvis!

Likes

Comments

Om 24 timer siter jeg på flyet til Orlando og i skrivende stund tar jeg en liten pause fra pakkingen. Siden vi skal være der i to uker har jeg med en del klær, men jeg lurer på om vi får lov til å bruke vaskemaskinen til noen av de som bor der? Om vi gjør, hadde det være supert og da trenger jeg ikke å ha med såå mye klær. Forhåpentligvis kommer jeg til å kjøpe en del klær der óg, så jeg trenger egentlig å pakke plass til det heh.

Jeg har laget meg en liten liste over det mest essensielle jeg trenger å ha med både i håndbagasjen og i kofferten:

Håndbagasje:

Koffert:

- Pass

- Lommebok

- Bok

- Lader

- Adapter

- Mac + lader

- Solbriller

- Headset

- Snacks

- Bukser

- Genser

- Skjørt

- Shorts

- Topper/T-skjorter

- Undertøy

- Sko

- Jakke

- Bikini

- Høytaler

- Happy Monday-skjorter

- Sokker

- Sminke + tannbørste + toalettmappe

Jeg tror jeg har med meg alt jeg trenger? Altså jeg kommer på flere og flere ting jeg trenger å pakke når jeg skriver, så jeg tror jeg må avslutte pausen min og fortsette med pakkingen. Jeg er litt redd for at jeg skal glemme noe, men det værste som kan skje er at jeg har glemt noe og må kjøpe det for en billig penge der borte. Værre er det ikke.. Men, så er det noe jeg ikke tar med som shampoo, balsam og såpe siden det er noe jeg kjøper der borte it illegg så tror jeg at jeg kanskje tar med et håndkle siden jeg også satser på å kun bruke hotellhåndklene. Så, Nå må jeg komme i gang og fullføre pakkingen så jeg faktisk blir ferdig i dag! Vi blogges

Likes

Comments

Æh! På onsdag drar jeg tilbake til Orlando. Jeg er så SPENT og jeg gleder meg så mye til å møte de jeg forlot, sol og varme og bare to uker med ferie og hygge. Jeg drar sammen med to jenter jeg ble veldig gode venner med der borte under programmet, hvor Pernille drar med meg på onsdag og Ada kommer frem på lørdag. Gud så gøy vi skal ha det!

Alt er nesten planlagt, eller hotellet, flybillett mandager og onsdager er planlagt, haha. Ellers blir de andre dagene litt tilfeldig antar jeg.

Planen er at vi skal være i Orlando hele turen, men jeg har veldig lyst til å eventuelt ta en dagstur til Tampa eller Miami eller en annen by utenfor Orlando. Vi får se an hva som passer og hva de andre blir med på. Jeg bare gleder meg S Å M Y E til å bare ankomme varmen og Orlando og jeg gleder meg til Sweet Tomatoes, Olive Garden, Florida Mall, daglige Starbucks, Dennys og Ihop. Altså, det bare oppsummerer det siste halvåret mitt, haha.

I morgen går dagen til å pakke. Jeg har vasket en del klær i dag og dermed trenger jeg bare å fylle kofferten i morgen. Så på onsdag skal jeg ta toget klokka 10 til Oslo og møte Silje, ei tredje venninne fra Orlando, før jeg tar toget videre til Gardermoen. Flyet går på ettermiddagen og da er det ni gode timer på fly. Jeg skal forberede meg og laste ned en god del episoder med Grey's på Viaplay i tillegg til at jeg skal ta med en bok. Så, forhåpentligvis kommer tiden til å gå fort sammen med Pernille. Kanskje jeg får sovet litt selv om jeg antar at jeg IKKE kommer til å få sove, because it never happens..

​Jeg kjenner at jeg er ganske spent og gleder meg masse til de neste to ukene! Når jeg kommer hjem starter jeg rett i jobb og da blir det nok deilig å lande litt i gamle spor. Vi blogges i morgen! 

Likes

Comments

Åherregud er det bare oss som så og si er innesnødd? Eller, bilen og ute er dekket av snø som går opp til mellom anklene og leggene.. Så jeg hadde jo egentlig planer om å komme meg til Oslo i dag, men det var ikke mulig. Jeg måtte avbryte planene mine og blir hjemme isteden. Dette er noe jeg savner fra Orlando, at dette definitivt ikke skjer.. Null snø eller vær som hindrer deg i å komme deg steder (Utenom da orkanen traff, ble sperret inne i tre dager på grunn av sikkerhet, haha, ihvertfall er det veldig sjeldent..). I skrivende stund spiser jeg vårruller og klikker meg rundt på YouTube for inspirasjon til ideer til reiser, vloger, blogginnlegg, temaer, studier, etc.

I det siste har jeg tenkt mye på oppholdet mitt i USA og jeg savner tilværelsen og hele året veldig mye. Derfor tenkte jeg å skrive en liten liste over grunner til at DU skal velge å søke. For meg var dette et eventyr uten like. Jeg vet nå at jeg ikke skal bo hjemme lenge og vil ut i verden igjen på en eller annen måte (kanskje jeg drar tilbake på et nyttprogram?), og jeg vil at du skal få en liten idé om hvorfor jeg vil anbefale dette videre.

1. Muligheten til å bo i USA i et år

Først og fremst får du bo i USA i et helt år! For å jobbe for Disney trenger du et Q1 visum og det får du av Disney. Du får dermed et visum hvor du kan bo, jobbe, reise innlands og utlands i løpet av dette oppholdet. Det er ellers vanskelig å få så lange oppholdstillatelser hvis du ikke har et greencard eller er Amerikansk statsborger. Det nærmeste og enkleste visumet vi kan få et turistvisum som varer i 90 dager over noen år. Så når du nå får være i et år i USA uten å måtte dra hjem er en spesiell mulighet.

2. Muligheten til å reise 

Når du er bor i Orlando er du jo midt i smørøyet til å reise og oppleve Amerika og Canada fra nord til sentral- og sør-amerika. Jeg gjorde ikke det, men flere av mine venner dro over hele Nord-amerika, til Mexico, Cuba, resten av sentral-og sør-amerika og Canada. Altså, du har muligheten til å bo et sted hvor du kan ta en helgetur til New York eller Los Angeles uten å få jetlag eller sprenge budsjettet ditt.

3. Få utallige bekjentskap og venner for livet

I bunn og grunn handler programmet om å vise og by på din egen kultur til mennesker fra hele verden, i tillegg til å bli kjent med mennekser og kulturer fra hele verden. Du jobber og bor med unge på din alder fra Asia, Europa, Australia, Afrika, og hele det Amerikanske kontinentet. De jeg bodde sammen med var de jeg ble best kjent med (utenom de jeg jobbet med) og nå har jeg gode venner i USA frankrike, Mexico og Storbritannia.

4. Lær amerikansk kultur

Nå bor man først og fremst i USA og alt blir gjerne kastet over deg som om det var ingenting. Halloween, jul, valentinsdag, St-Patricks day, fjerde Juli, etc etc av høytider og helligdager som du får oppleve i tillegg til hvordan alt fungerer i USA. Alle er mer oppmerksomme, hyggelige og mer serviceinnstilte, spesielt i butikker og restauranter, men du merker også hvor ordentlige og hyggelige en vanlig amerikaner på gaten er i forhold til en Nordmenn. Så du får så mange nye inntrykk og du lærer så mye om andres kulturer og hverdag. Du får rett og slett et annet perspektiv på hverdagen og livet som Nordmann.

5. Eller lær kulturer fra hele verden

Igjen, som regel er man rundt menneskser fra hele verden og meste parten av de er ikke fra USA. Så du blir igjen kjent enten hjemme i leiligheten, på jobb eller utenom jobb med kulturer fra hele verden.

6. et "Well spent" friår

De fleste som tar et friår reiser, jobber eller går kanskje på folkehøyskole. Folkehøyskole er dyrt og du tar opp lån for å gjøre noe gøy og spennende i et år. Reising må gjerne kombineres med jobb og kan bli vanskelig kombinert med en jobbhverdag i Norge. Dette programmet får du ikke bare reise til Orlando for et år, men du får tjene penger mens du er der og det er lettere å reise en liten tur her og der. Du blir ikke blakk eller får mer gjeld av å gjøre dette og du får så mye mer. I tillegg trenger du ikke å begynne på programmet kun på høsten, de ansetter hele året! Bare sørg for å få intervju et halvt år før du vil dra ;)

7. Bo + jobb i utlandet lagt opp til deg

Hvis du er en sånn person som meg som egentlig vil prøve å bo og jobbe i utlandet men vet det er vanskelig å få gjøre mindre du er student, er dette gull. Her er både jobb og bolig tilrettelagt for deg og du slipper å stresse med å finne den rette jobben og boligen i et land og område du ikke før har sett eller besøkt.

8. Utfordring

Nå skal jeg ikke legge skjul på at det kan være en utfordring å være ti timer med fly borte fra Norge i et år. Jeg personlig hadde kun et par ganger hvor jeg virkelig kjente på det å være så langt borte fra hjemme, men jeg fikk utfordret og utviklet meg selv. Du lærer å stå på egne ben og takle litt kjipe situasjoner selv sammen med andre som også er i samme situasjon. Jeg opplevde at det var ganske lett å være der og kunne like gjerne fortette å bo der i et år til. Utfordringene kommer og går og du lærer så mye om deg selv og andre dette året du er så langt hjemmefra.

9. Sol og bad hver dag

Dette er nesten det beste: sol og varme hver dag. Du kan sole deg og bade før eller etter jobb, dra på stranden på fridagene dine og du trenger ikke å tenke på om det kommer til å bli kaldt på kvelden, for det blir det ikke. Bedre blir det ikke.

10. Bli kjent med deg selv

Til slutt blir du bedre kjent med deg selv. Du kjenner på kjipe situasjoner, men også veldig morsomme, fine og bra opplevelser mens du er her. Du kjenner kanskje at du ikke kom til å savne hjemme så mye? HVordan det er å bo for deg selv? Eller hvordan det er å ha ansvar for husleie, mat og andre regninger selv. Du er i en situasjon hvor du bare må fikse ting selv (selvfølgelig meg hjelp av de rundt deg, men ikke av mamma og pappa som gjerne alltid fikser litt vanskelige ting for deg). Du opplever friheten ved å bo utenom hjemmet og friheten til å gjøre hva enn det passer deg, som er ubeskrivelig.

----

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro og du aner ikke hva som venter deg før du faktisk er der. Før jeg dro hadde jeg en haug av rare følelser av at jeg ikke visste hva jeg kom til å gjøre der, om det kom til å være verdt det eller om jeg kom til å ha det gøy, men det var så verdt det. Om du vurderer å søke eller å takke ja til å dra, GJØR DET. Ikke nøl for du kommer til å ha det så gøy!

Likes

Comments