Header

God Jul på er alla.
Jag har haft en vanlig traditionell julafton.
Jag vaknade vid 6 på morgonen, skolvanan som sitter i fortfarande. Låg då och väntade på att hela familjen skulle vakna. Tog mig en dusch och sen åt vi gemensam frukost med hela familjen. Vi ”barn” fick då våra morgon-julklappar. Jag fick ett par julstrumpor som jag faktiskt velat ha.
Vi fixade klart oss för att gå till kyrkan vid 11 tiden. Det höll på ungefär en halvtimme. Alltid lika mysigt med sånna ”möten”. Vi åkte ganska fort hem igen för att vi skulle känna att vi hann med allting.
Hemma så väntade glögg och pepparkakorna och efterlängtade julklappar!!
Vi öppnade julklapparna och bara satt och hade lite mysigt en stund och fördröjde tiden.
Vi fixade maten tillsammans och satte oss och åt. ”Älskade” julmaten... Det är inte min favorit direkt haha, men det funkar 2 gånger om året så jag står ut.
Vi skulle ses hos mina kusiner vid 3 tiden perfekt till Kalle Anka. Det är ju inte det roligaste efter alla år. Men vi bänkade oss framför de med godis och frukt. Slumrade till lite, alltid vid Kalle man blir som tröttast haha.
Sen blev det fika och sällskapsspel som ingen förstod sig på. Typiskt oss 😁.
Nu väntar bara en till julmatsmåltid. Sen julklappsleken.

Imorgon blir det att träffa hela släkten och ännu mer julmat. Det är inget man ska klaga över.

Jag hoppas verkligen att alla som firar jul får en sjukt mysig och bra jul. För er andra som inte firar så hoppas jag att ni också har en mysig helg. Ta hand om varandra!

Kram 💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag önskar just du, lilla du skulle förstå hur ett krossat hjärta och en krossad själ känns. Hur det känns att känna sig halv om ens det. Jag hoppas att det aldrig händer dig. Bli krossad, lämnad och övergiven.
Kroppen skakar, läpparna blodiga för du bitit sönder dem, håret rufsigt för du dragit så hårt i det, ögon röda och tårfyllda.
Det är inte lätt att bära ett brustet hjärta och en krossad själ.
Men jag hoppas du mår bra. Du som fick mig och du som fick din kompis krossad. Jag hoppas du mår bra. Riktigt bra av att du fick makten över vår kropp och fick våra känslor i bitar.
Jag hoppas du en dag även förstår, förstår vad du faktiskt gjorde. Så du i framtiden har ångest över detta.
Jag eller du där ute kanske är den ända som faktiskt skulle brytt sig om våra hjärtekrossare. Det kanske var just vi, du skulle behövt för att kunna fortsätta som förr.
Jag hoppas du kollar ut genom fönstret och ser allt du gjort. Kan spola tillbaka tiden i huvudet och se om allt du gjorde var så värt de, så värt att förlora dem ända.
Men jag, konstigt nog hoppas du mår bra. Men en gång i framtiden mår lika dåligt som jag. Förstår och tänker.Idag är det fredag, snön faller fortfarande ute. Hoppas snön ligger kvar till jul nu!
För mig blir det en helg med massa planer. Jag slutar vid klockan 14:20 idag. Sen ska jag ganska direkt efter skolan gå och träffa upp en kompis och fika. Jag tror det blir en myskväll hemma sen. Trivs bäst själv just nu faktiskt.


På lördag och söndag är det julkonserter med livslust. Strålande jul som de heter. Det kommer förhoppningsvis bli kul!

Jag hoppas att du får en fin helg med mycket roliga planer❣️

Likes

Comments

Omringad av främlingar... Ja.. Vad kan menas med detta.? Omringad av folk jag inte känner? Omringad av folk jag inte vet alls vilka det är?

ELLER... Omringad av folk jag trodde jag kände.

Vara omringad av folk man så väl trodde att man kände. Folk man alltid brytt sig så mycket om och skulle kunna gör så mycket för. Men visar sig vara ännu en till av de "kompisarna" jag faktiskt aldrig lärde känna utan trodde jag hade gjort.

Jag har pratat mycket med min mamma om att jag vill flytta härifrån. I flera år har jag velat flytta härifrån och börja om. Eftersom jag flyttade hit när jag inte var äldre än 6 år. Så kan man undra hur jag hade mått och hur jag hade varit som person om jag bodde kvar där jag kommer ifrån om man skriver så.. Ölmstad alltså. Det är en liten by emellan Jönköping och Gränna kan man säga.

Jag har nu tankar på att gå gymnasium i Jönköping. Min stora tanke med det är då att flytta härifrån. Vilket har varit min tanke så många år nu. Att äntligen få börja om.

Jag är hellre ensam än med 1000 falska "vänner". "Vad ska jag göra" har jag frågat mig själv så otroligt många gånger. Då får du stå stark med huvudet högt och säga till dig själv att det inte är ditt fel. Dem förlorar en som bryr sig och en som kommer vara äkta.

Men jag hoppas dem hittar till varann, dem utan hjärtan.

Jag blir så besviken. Det sägs även att jag har förändrats. Jag? Jag förändras när jag blir krossad gång på gång. Ska det behöva vara så? Inte konstigt att jag har attityd och kanske inte alltid orkar hålla humöret uppe.

Jag har några guldklimpar i mitt liv som jag är så tacksam över. Men sen dem 100 resterande? Som jag så väl alltid trott varit äkta och snälla. Men bara klappat mig på ryggen för att se vart kniven hade suttit allra bäst.

Visst är det synd? Synd att det behöver vara såhär. Jag är absolut inte ensam. Eftersom dessa falska människor finns ÖVERALLT. Det ända jag vill att ni gör är att ta hand om varandra. Alla är värdefulla. Men de som är äkta är lite mer värdefulla. Ta hand om dem och svik inte dem för något kul för stunden.

Stå med huvudet och blicken högt och med båda fötterna på jorden, medans dem andra flyger runt i luften men med huvudet lågt.

Alla hjärtan slår, ta hand om dem och krossa dem inte.


Likes

Comments

Godkväll kanske man skriver nu..
Klockan är 23:16 just nu. Jag kan nämligen inte somna.
Tankarna tar över min hjärna ibland.

Att bli kvar ensam? Hur känns det egentligen?
Jag skulle inte vilja säga att jag mått så bra på senaste, för det har jag inte. Mycket hjärtesorg och mycket svek.
Att egentligen känna sig krossad, lämnad, ensam och olycklig tar väldigt mycket på kroppen.
Att ofta känna att man inte blir tagen på allvar, så man sitter tyst istället. Att känna sig ensammast i världen, men är omringad av 1000-tals av människor.
Det ända jag vill visa är fasaden att allt är bra hela tiden, livet rullar på, jag mår bra. Men hur mänskligt är det att faktiskt må bra hela tiden. Det finns folk i just DIN omgivning och närhet som mår dåligt jämnt och ständigt, men du kanske inte vet det.
Det är så svårt att gå och bära på stenar man inte riktigt vet vart dem kommer ifrån eller när dem egentligen kom till. Jag ställer och skriver massa frågor utan svar egentligen.
Saker vi alltid undrar och kanske ibland tänker på.

Men vad gör man när kroppen skakar, svetten rinner, tårarna sprutar och man skriker. När man inte vet vart man ska ta vägen? Vad gör man?
Vad gör man när det känns som att magen och hjärtat ska sprängas och gå sönder i 1000 bitar ÄNNU en gång.

Det finns som sagt folk i just DIN närhet som alltid går rumt och tänker på detta. Vi kämpar tillsammans med en kamp vi inte riktigt förstår oss på.

Jag ligger just nu själv i sängen och tänker som sagt. Jag är en grym tänkare.. Vilket inte alltid är så positivt.
Jag hoppas om du så känner att du har något du bär på att du har någon du kanske kan ringa eller skriva till just ikväll och berätta hur det är med dig.

Jag hoppas även detta sätter igång dina tankar.
Psykisk ohälsa är närmre än ni tror.

Godnatt, ta hand om varandra.

Likes

Comments

Hej alla.
Jag hoppas att ni alla mår bra och haft en bra sommar. Det var ett tag sedan sommaren slutade för min del, iallafall sommarlovet.
Jag är tillbaka i skolan sen lite mer än en månad nu. Vilket känns både skönt och segt.
Men nu är det sista året i högstadiet. Snart gymnasieval.
Men jag har varit borta ett väldigt tag. Jag har inte vetat vad jag ska skriva ut eller vad jag ska göra för inlägg överhuvudtaget. Men som jag skrev så har skolan börjat. Jag har bara 9an kvar och sen blir det gymnasiet. Det blir troligen något i Jönköping för min del, om allt blir som tänkt.
Det har hänt mycket senaste halvåret.
Jag och Philip hade nyss 8 månader, kompisar har kommit och gått. Man har ändrats på många sätt. Vilket kan vara både bra och dåligt. Men från mitt håll bara bra just nu.
Jag har varit i Kroatien, i 10 dagar. Vilket var bland den bästa resan hittils. 40+ grader på dagarna är inget man klagar på. Hoppas på samma nästa år.
Jag är nu påväg till min bästavän Elinor i Oskarshamn.
Men jag har inte mycket mer att berätta nu, utan jag tänker lägga ut lite bilder från sommaren och senaste tiden!
Jag hoppas ni har de bra!
Kram 💗

Likes

Comments

Hej alla.
Idag är de tisdag. Trött tisdag... Varit något otroligt trött och seg idag. Något utöver de vanliga lilla trötta jag. För min del har inte detta varit den bästa dagen direkt. Inte mått bra på något sätt faktiskt. Känt mig sjuk och väldigt deppig. Så fick ställa in ett samtal idag, vilket jag egentligen inte ville. Men i skolan idag har vi inte gjort något speciellt alls. En vanlig skoldag helt enkelt. Frusit sönder min kropp idag. Då de är svinkallt överallt i skolan och enligt vissa lärare får man nt sitta med jacka på lektionen även om man fryser kroppen av sig.. Åh, vad jag irriterar mig på lärare ibland.. Surat tillräckligt idag pågrund av dumma lärare så ska inte skriva ut något mer om de här.

Jag tog iallafall bussen hem efter skolan. Svinkallt som de är ute också så blir man inte gladare.. Men när jag väl kom hem gjorde jag lite mellanmål och satte mig lite framför datorn. Kollade lite youtube och bara tog de lugnt en stund. Efter de har jag fastnat i soffan idag. Men de får man ibland. Speciellt när man inte mår på topp också. Så ligger nu i finrummet och lyssnar musik.

Ikväll blir de inget mer speciellt som jag kommer göra. Jag ska hoppa in i duschen om en stund. Sen packa lite till Åre. För på lördag morgon drar jag iväg till Åre med ett gäng. Vilket jag taggar sjukt mycket till. Vi är där lördag till fredag natt. 11-17 feb. Kanske kommer något mer inlägg om just Åre resan senare.
Men ikväll gör jag inget mer än detta.

Jag hoppas verkligen att alla haft en bättre och finare tisdag än jag hade. Ta hand om varann.
Kram

Likes

Comments

Godkväll alla
Idag är det annandag jul. Alla juldagar går så fort.. Liksom redan sista juldagen för iår. Fast det är skönt på sätt och vis. Min julhelg har varit annorlunda från andra. Jag har väll inte mått så bra och de är väll de som liksom gjort de så som de blev för just mig. Annars har liksom allt varit super mysigt med familjen och släckten och vi var hemma hos oss. Men bara mitt mående som stått och slågit mig i huvudet några gånger. Men jul är alltid jul och de är mysigt i allmänhet. Jag fick iallafall fina julklappar och 2 dagar med släckten som betyder väldigt mycket för mig.
Men nu är det nyår som väntar. Vilket jag är taggad på men ändå lite nervös inför. Då jag och en bättre kompis inte riktigt planterat så mycket så vi får se vad som händer. Men de blir säkert en sjukt bra nyår, speciellt när jag firar den med en som betyder så pass mycket för mig. Då kan de liksom inte bli annat än bra. Jag firar iallafall nyår inne i Värnamo detta året. Så lite annorlunda från tidigare år då jag firat i Halmstad elr hemma.

Min dag idag har varit så sjukt seg. Varit trött och inget och göra. Men så är de ibland tyvärr. Så inte så mycket mer och berätta om denna dagen eller helgen.

Jag skulle gärna vilja veta vad ni tycker jah ska skriva om eller vad ni tycker jag ska lägga ut. Ska jag göra "mina julklappar" till exempel? Kommentera eller maila till mig om du har förslag.
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Nu var de länge sedan jag satt framför datorn/mobilen och skrev ett inlägg. Men jag har saker och skylla på. Mitt humör och mitt liv har just nu gått helt upp och ner. Skolan är svår och vänner är svåra fram och tillbaka, och känslor hit och dit hela tiden. Så allt har varit lite kaos i mitt huvud och inte riktigt prioriterat att sitta och skriva nån timme på bloggen då liksom. Bloggen har rasat lite under tiden jag varit borta i perioder nu och sen helt plötsligt kommer tillbaka. Vilket jag förstår. Jag har mycket och berätta. Men allt kan jag inte säga. Men jag har nu jullov, vilket är sjukt skönt. Slippa skolan och stressen för några veckor framåt. Om 2 dagar är det julafton och då tar även julstressen slut. Men under bara dessa 2 dagar som vi haft lov ännu så har så mycket kommit upp i tankarna på mig. Saker som jag inte riktigt vet hur jag ska kunna skriva ner. Men om att skolan sätter sånna galler i huvudet på oss ungdomar. Galler som inte försvinner förrens man tagit studenten. Stress över att man måste vara bäst i klassen, även om man bara har E i alla ämnen. Jämnförelser över vem som är bäst på de och de. Till och med jämnförelser över vem som ser bäst ut i skolan?. I skolan där vi går för att lära oss saker. Även där är utseendet något vi nästan prioriterar innan plugget. Nog om utseendet så har lärosystemen blivit hårdare och då gör så mycket svårare saker nu än för några år sedan. Att vissa får slita sönder sina hjärnor för att få ett godkänt betyg. Ett betyg som sätter omdöme på hur bra vi är i ett ämne, inte hur vi är som personer. Ett omdöme som förstör så mångas självkänsla och självförtroende. Ett omdöme som gör att så många ligger med boken i ansiktet hela natten eller andra som inte ens vill ta upp den för de redan vet att de inte kommer kunna något. Dethär med skolan skulle jag kunna skriva massa saker om. Både dåliga och bra saker om. Men jag väljer att inte skriva mer just nu.. Men jag vill bara säga att du är inte ensam om du känner dig stressad i skolan, eller känner att du inte är tillräckligt bra i skolan. Du kommer klara de förr eller senare.
Kram och Godnatt 💗

Likes

Comments

Godkväll alla
Tänkte bara som alltid berätta lite snabbt om dagen. Jag va som alltid på vardagarna i skolan. Började vid 8:30. Måste säga att detta va den mest meningslösa skoldagen jag varit med om. Suttit och målat och spelat sällskaps spel. Men jag fick klara av de en stund iallafall. När jag kom hem började jag plugga till ett biologi prov vi har nästa vecka. Som jag känner mig lite körd inför. Men har hela helgen att plugga nu. När jag sen hade pluggat en timme så ville jag göra något kul och började då locka håret. Sen efter de tog jag och åt lite och sen la mig i sängen och somnade till en stund. Sen började jag plugga igen tills nu. Klockan är nu 19:30. Och jag är sjukt trött och vill bara sova. Men måste äta och lite sånt innan. Varit en jobbig vecka. Gick med skolan på store mosse igår. De va inte den kortaste vägen direkt. Sen i tisdags hade vi paddling och paddlade i Lagan. Inte de lättaste elr roligaste direkt. Så efter denna veckan är man så otroligt trött. Som sagt skönt med en ledig helg. Bara plugget som kommer vara jobbigt.
Jag hoppas iallafall att ni haft en sjukt bra veckan hittills.
Kram 💗

Likes

Comments

Hejj alla. Som ni märkt är de ganska långa mellanrum mellan mina inlägg nu för tiden. Då jag har mycket för mig och ärligt glömmer bort att göra något inlägg och har totalt tappat tålamodet och vet inte alls vad jag ska skriva om. Idag skulle jag bara skriva lite smått om dagen. Jag vaknade iallafall vid 8.00 då skolan för min del började 9.35 idag. Sen skjutsade pappa mig till skolan. Skoldagen har väll varit helt okej. En spanska redovisning och lite sånt som kanske var lite tråkigare, men de gick ändå. Vi slutade skolan med syslöjd och de är nog den segaste lektionen måste jag säga. Men de gick hyffsat fort. Jag slutade klockan 15:20, och vid 16:00 började min konfa. De gick bra de med. Alla var lite trötta efter studiedagen som vi hade igår, men det rullade på snabbt. Konfan slutade vid 18:00. Så jag kom nyss precis hem igen. Nu har jag tänkt att ringa några personer, duscha, kolla lite på plugget, äta och sen sova senare. Inget mer speciellt ikväll. Jag hoppas eran dag varit helt okej den med. Kram 💗

Likes

Comments