Tenkte jeg skulle starte med å legge alle kortene på bordet å "blottlegge" meg selv litt her. Min reise de siste årene har vert fra å ha en fettprosent på nesten 30% til å være nede i under 14% (sistenente vil jeg ikke anbefale noen å gjøre uten å ha riktig støtteapparat rundt seg og kanskje ikke engang da).

Jeg startet min reise mot en sunnere livstil for ca 6 år siden (bilde 2, nede til venstre viser meg vel på mitt kraftigste) da jeg bestemte meg for at nok var nok og at det var på tide å slutte å klage å ta tak i ting. Jeg skaffet meg en kaloriteller og logget alt jeg spiste og drakk og var ute å gikk hver eneste dag. I løp av noen mnd hadde jeg mistet nesten 10 kg og motivasjone for å ta det videre var virkelig våknet.

Jeg skaffet meg ett medlemskap på Sats og hadde mine føste timer med PT noe jeg så absolutt vil anbefale alle. Med dette vokste interessen for trening og kosthold og noen år senere ble jeg så smålig bitt av basillen og bestemet meg for å ta det til det neste steget og begynte å leke med tanken på å stå på sceenen. Jeg skaffet meg på nytt PT og etterspurte den med mest militant treningstil. I ett par år kjørte jeg kroppen min på ett hardkjør med strikte dietter og treningsopplegg, minimalt med utskjeielser og en viljestyrke jeg ikke viste at eksisterte. Jeg velger å ikke legge ved bilder når jeg er på mitt tynneste og mest trente her da det ikke er noe jeg vil anbefale noen å utsette kroppen sin for, bilde nede til høgre er ett "på veien dit" bilde.

Jeg holdt dette gående sammen med jobb med mye reising, oppussing av leiligheter (i flertall) og livet ellers inntil det en dag sa Stopp... Fra å trene 6 dager i uken, leve på diett og være superwoman, gikk jeg til å være sliten, uopplagt og til å så vidt orke å stå opp av sengen. Kort fortalt jeg hadde slitt meg selv ut og i samme slengen klart å trigge IBS, gluten og laktose intoleranse. Flere mnd gikk med til lege og sykehusbesøk og en lang restitusjonperiode hvor jeg måtte venne kroppen min til mat på nytt og hvor trening utgikk.

Det er nå godt over 2 år siden jeg hadde min store knekk og i løp av disse årene har det vært svært lite trening som har blitt utført, foruten om litt turer i fjell og skog. Mat har vert ett ork til tider da svært mye gjør meg dårlig og jeg har synest det har vert tøft å lære seg å spise på nytt i en voksen alder og ikke kunne spise det som jeg kunne før.

I sommer derimot kom jeg over OnlineLifeChanges og bestemte meg igjen for å ta kontroll (på en litt sunnere måte denne gangen) over min helse og mitt liv. Så litt av det jeg kommer til å dele videre her på bloggen er min reise mot en sunn helårskropp som jeg kan leve med og det å finne gleden igjen i å spise sunt og variert og få tilbake gleden over å se kroppen forandre seg fordi en behandler den bra.

Jeg høper det jeg skriver her kan være til inspirasjon for andre og til en liten advarsel om at man skal passe på at man ikke bikker grensen mellom å være sunn og det å bli for ekstrem.

Vær den beste utgaven av deg og vær fornøyd med det!

Likes

Comments