God morgen!


Jeg er blitt så sinnsykt dårlig på denne her bloggingen de siste dagene.. Men dagene har gått så fort og jeg har hatt endel å gjøre. I går var jeg ute av huset kl 07 om morningen, siden jeg er i permisjon er det lenge siden jeg har dratt ut så tidlig! Men da kjørte jeg og Emil til ei venninne, Brit og datteren hennes.

I går skulle vi nemlig til oslo, så vi dro ganske tidlig. Vi var på "Norges største barseltreff" som er arrangert av Aftenposten.

Det var et veldig bra opplegg. Og et helt sykt oppmøte. Det var sikkert oppimot 100 mødre med babyene sine. Vi fikk goodiebag med masse fint! Vi fikk bl.annet nøstebarn ull lue, bestikk til barn, skåler og smokker fra mam. Babymat fra nestlé, bitering, reflekser og masse annet fint! Vi fikk masse informasjon fra nøstebarn om hvordan å kle babyer med ull, informasjon om babymat fra nestlé, om språk og babyens språkutvikling osvosv. Det var ihvertfall et veldig bra opplegg!

Etter vi hadde vært der dro jeg og 2 andre mammaer ut og spiste lunsj i Oslo, før jeg og Brit, dro hjem til henne og hadde en fin avslutning på dagen med middag med mannfolkene vår:)


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 242 Lesere

Likes

Comments

Godkveld!


Beklager at jeg ikke har fått lagt ut noen innlegg i helgen. Har rett og slett bare vært veldig opptatt hos svigers. Men nå er vi kommet hjem og jeg skal huske på å blogge! Mini har lagt seg for kvelden og akkurat nå venter vi på at farmen skal begynne!

Er mange som har spurt om fødselen min, hvordan den var, om det var vondt osv. Spesielt de som venter barn selv. Jeg satt å vurderte leeenge om jeg skulle skrive et innlegg om det.. Men siden det er så naturlig og så fint, så er det ingenting galt med å fortelle.


Jeg kan vell begynne med å si at jeg hadde termin 20. Juni. 9. Mai var jeg på sykehuset fordi jeg hadde så vondt, og jeg hadde problemer med å gå osv. Jordmoren ville ikke sjekke meg pga infeksjonsfare osv. Men hun kjente på magen min og målte rier osv. Det eneste hun sa var at hun var sikker på at han kom i Mai, og vi ble sendt hjem.


Fredag 13. Mai dro vi til Telemark til svigers. Da fikk jeg så sterke smerter i rygg og generelt i hele kroppen. Så vi dro til jordmorvakten i Telemark. Da ble jeg sjekket og livmortappen min var helt åpen og jeg fikk igjen beskjed om at han kunne komme nårsomhelst, og at hun også trodde han kom denne måneden. Vi hadde egentlig tenkt til å bli der til 17. Mai, men dro hjem på søndagen itillfelle noe skulle skje.

17. Mai feiret vi i Sverige. Da vi kom til grensen fikk jeg smerter igjen, og denne gangen var de intense. Jeg tenkte ikke mer over det og vi dro for å handle. Midt i matbutikken hadde jeg så vonde tak at jeg måtte sette meg ned midt i butikken.. Så det endte i at vi dro hjem.

Kl 18 "tvang" sambo og mamma meg til å ringe til sykehuset, jeg hadde ikke mye lyst selv da jeg egentlig bare ville være hjemme og ha vondt.. De ba meg komme inn, så vi pakket ferdig den halvferdige fødebagen og kjørte avsted. Da vi kom på sykehuset kl 19 ble det mange timer, jeg ble ikke sjekket før kl 22.30 og de timene føltes så lange med så mye vondt. Da jeg ble sjekket hadde jeg allerede 4cm åpning, og jeg var i fødsel. De sendte meg rett inn på fødestuen, og sambo fikk beskjed om at han skulle ikke på jobb dagen etterpå for nå ble det fødsel.

Timene gikk, jeg fikk mer og mer vondt. Riene mine var så sterke og intense. Jeg ble tilbydd epidural flere ganger, men jeg skulle klare meg uten. Jeg fikk lystgass (noe som egentlig ikkee hjalp). Jeg husker jeg krøp til do, fordi jeg hadde så vondt. Jeg var også redd for at jeg skulle føde mens jeg satt på do..

Kl 02.50 hadde jeg 7cm åpning, og rundt 04.30 tok de vannet. Litt før 06.00 følte jeg en trang for å presse. Men jeg nektet. Jeg var helt bortreist, og jeg hadde bare ikke kontroll over min egen kropp.. Jeg knep beina sammen og nektet. Jeg tryglet og ba om keisersnitt, men det var jo såklart ikke mulig. 06.29 kom han endelig. Etter 16 min med pressrier. Etter 8 timer med rier etter jeg kom til sykehuset + riene jeg hadde alle timene før jeg var i aktiv fødsel.

2,5kg, han var så liten. Men så perfekt. Han ble sendt rett på nyfødtintensiven for sjekk. Alt var fint. Lungene hans var fine, han klarte å puste selv og spise selv.
Jeg fikk ikke sove med han på rommet mitt før 3 natten da. Vi var på sykehuset i 5 dager etter fødselen pga amming og at jeg måtte få til det før vi dro hjem. Han hadde også tegn på noe som kalles gulsot. Ikke noe farlig, men babyen må ligge i lysbehandling i 8 timer.

Etter vi kom hjem har det ikke vært noen sykehusbesøk, og lille har vært så sterk og flink. Han har ikke hatt et eneste problem, og nå er han 6 mnd'er den 18. November!

Det var min fødselshistorie som jeg husker. Men - om noen gravide leser innlegget mitt så må dere ikke tenke at deres fødsel blir som min! For alle fødsler er forskjellige. Men - nå begynner farmen igjen, så jeg håper alle får en fin søndagskveld videre, og at dere har hatt en fin helg:-)

  • 313 Lesere

Likes

Comments

Godmorgen!

idag var det deilig å våkne opp - idag er det fredag! Det er nok den dagen jeg gleder meg mest til i uken for da har sambo fri og vi kan finne på ting sammen. Så denne helgen skal vi til Telemark, til svigers. Så det blir koselig!

Over til noe annet.. I dag sitter jeg her med verdens fineste baby, som jeg ikke ville byttet ut mot noe annet. Jeg elsker å gå hjemme med han, å se han utvikle seg - bli større og alt annet som følger med. For 2 år siden så gikk jeg rundt å sa at jeg aldri skulle få barn. Vennegjengen min trodde også jeg skulle bli den siste av oss til å få barn, for jeg levde litt i nuet før. Jeg hadde kun meg selv å tenke på.

Men så kom sjokket, jeg var gravid. Jeg er imot abort, så dette var ikke et valg engang. Jeg skulle beholde dette lille frøet som lå i magen min. Alene eller ikke. Jeg var på tidlig ultralyd, og man kunne se et hjerte som slo, man kunne se et litelite "foster". Ukene gikk, jeg begynte å glede meg og innstilte meg på at nå kom det til å bli andre ting som var viktigere enn meg selv å mine behov. Jeg var på ultralyd igjen i uke 18, da vi fikk vite at det var en liten gutt i mammas mage. Dette hadde omtrent alle gjettet, og sambo ble veldig glad for dette - da det kun er jenter i hans familie.

4. Mai flyttet jeg til østlandet og det var litt over 1 mnd igjen til termin. 18. Mai ble han født, 1 mnd før tiden. Med sine 2,5kg. Han var så liten.

Heldigvis var alt fint med han. Han klarte å puste selv, lungene hans var fine. Han var en nydelig, vellskapt og frisk liten baby.

Vi fikk dra hjem fra sykehuset etter 5 dager. Nå er han litt over 5 mnd'er og han har vokst så mye, blitt sterk og en livlig liten gutt.

Men det er nå jeg begynner å tenke over at jeg skal jo faktisk se han bli både 2 år og 18. Jeg gruer meg. Jeg gruer meg til å se han vokse opp slik samfunnet er idag. Jeg leste nettopp om en 7 år gammel gutt som var blitt mobbet og hengt naken av andre på skolen? Hvor sykt er ikke det. Jeg kjenner jeg får så vondt i mammahjertet. Jeg kan ikke tenke meg hvordan det er å være mamma til denne stakkars 7åringen. Eller hvordan det ville vært å være mamma til en av disse som gjorde dette mot han. Verden er så syk. Det er akkurat som om at man ikke tenker lenger? Alt skal være så perfekt, verden skal være så perfekt. 2 åringer får egen iPad, når man er 8 får man mobil. Vi lærer opp barn til å bli endel av det store nettverket. Man lærer dem at det er helt greit å sitte foran tv'en, eller iPaden istedenfor å gå ut å leke gjemsel. Jeg har sett mange barn som heller ringer naboen sin for å spørre om å leke med dem, istedenfor å ta seg en tur ut i frisk luft for å spørre selv. Jeg ønsker ikke å lære mitt barn om grenser, jeg skal være veldig streng på dette. På hva som er greit, og hva som er galt.

Idag så lar man barna få penger, for å gjøre ting i hjemmet sitt? Det er nok noen som tar meg her. Men jeg synes det blir så rart. Selv så skulle jeg gjøre det samme med min. Men etter å ha tenkt litt igjennom det så synes jeg ikke det er noe jeg vil lære min sønn. Såklart skal man lære verdien av penger. Men jeg synes ikke man skal lære det på den måten , selvom det desverre er den enkleste utveien til å få barna sine til å da del i hjemmet for mange. I et hjem skal alle delta, store og små. De små med mindre og lettere oppgaver, og de større med større oppgaver. Da vil jeg heller belønne barnet mitt med at han leser en bok, og heller utvikler leseferdighetene sine og det som er viktig.

Barn lærer så utrolig fort, å tar til seg hvert minste ord dem hører. De er smarte. Og ikke minst med mobbing? De begynner med dette i en så tidlig alder. Barnehagebarn går rundt og erter hverandre. Jeg vil ikke at sønnen min skal vokse opp å tenke at det er greit å erte andre barn, eller å bli ertet selv. Jeg vil lære han at det er greit å være annerledes, alle er fine uansett hvordan de ser ut eller oppfører seg. Det er så mye å lære barnet sitt, og det er en utrolig tøff jobb.

Jeg vil bare si at alle mødre er gode, uansett på hvilken måte man velger å oppdra barnet sitt. Det er nok alltid noen som vil si noe på måten man gjør det, men sålenge du selv er fornøyd med måten du gjør det på. Så er det det som teller. Det er kun oss foreldre som vet vårt barns beste.

  • 340 Lesere

Likes

Comments

Heisann!

Har ikke hatt tid til å skrive noe i dag da jeg har vært hos kiropraktor med lille og kjørt mammsen til flyplassen!

Nå skal vi straks på babysvømming!
Ha en fin kveld 😊

  • 331 Lesere

Likes

Comments

God kveld folkens!

Kanskje noen av dere leste innlegget mitt tidligere? Da jeg skrev kl 08 imorges at jeg skulle gjøre ferdig mine husplikter? Veell.. Det innlegget skrev jeg i går før jeg la meg, og idag fikk jeg sove helt til (!!!) 11.30! Daa begynte jeg på den siste finishen! Itillegg fikk jeg plutselig beskjed om å hente sambo kl. 16, istedenfor kl 20. Da fikk jeg full panikk og alt ble gjort i en fei!

Jeg hentet sambo kl 4 som avtalt og da vi kom hjem fikk jeg lagt litt mat til oss. Nå venter vi spent på Farmen, og siden vi ikke fikk med oss mandagens episode er vi også spente på hvem som ble storbonde denne uken :-))

Som dere ser i overskriften så tenkte jeg at jeg kunne ha en liten spørsmålsrunde, dere kan stille meg spørsmål  her eller på facebooken min :-) Hvis noen vil stille meg spørsmål så gjerne si om dere vil se svarene på vanlig innlegg eller  på video :-) Håper jeg får inn noen spørsmål da ppl!

Ha en fin kveld! 


  • 391 Lesere

Likes

Comments

Godmorgen!


I gårkveld da jeg sto å skulle pusse tennene mine, så ble jeg så irritert (som jeg alltid blir) når det er skrukork på tannkremen.. Det er så irriterende å skru av den forbanna korken istedenfor å bare åpne litt også lukke igjen.. Avogtil vurderer jeg å kjøpe min egen tannkrem, UTEN skrukork. Eller så bør jeg vell kanskje vurdere om jeg er lat?

Men, altså - jeg blir kjempe irritert om kjøkkenet ser fælt ut - altså da klikker det for meg. Jeg klarer ikke å ha rot rundt meg. Så å åpne en tannkrem med skrukork DET er kjipt, men å rydde å vaske hele tiden der er ikke kjipt?
Er det kun jeg som er slik? Noen ganger tar jeg den siste sjokoladebiter i eska i kjøleskapet også, men ikke gidder jeg kaste den tomme eska etterpå? Nei den skal ligge igjen den..

Uansett - over til noe annet (eller, egentlig ikke). Idag skal jeg fortsette med husarbeid (nei folkens, jeg gjør ikke annet. Joda) Sambo kommer nettopp hjem fra kurs ikveld, og da må jo jeg vise hvor flink jeg har vært imellomtiden! Så nå må jeg nesten løpe (gå saaakte) for å gjøre mine husplikter!

Slenger med et bilde av meg&kjekkasen! Ha en fin dag :))

  • 542 Lesere

Likes

Comments

God kveld!

Akkurat nå blogger jeg fra iPhonen fordi macen ikke vil samarbeide med nouw..

Denne uken er sambo på kurs, så jeg og Emil har besøk av mamma/mormor. Etter han reiste har jeg sikkert vasket 5 maskiner med klær, da vi ikke kunne gå på vaskerommet engang.. Vasket alle gulv, og bakt! Da vet du at du er mamma/og husmor i en alder av 20!
Nå har minsten lagt seg, vi har sett fødeavdelingen og nå skal jeg ta siste rest i huset! Legger ved 2 bilder som oppsummerer de to siste dagene mine :))

Håper alle har hatt en fiin dag:-)

  • 501 Lesere

Likes

Comments

​​Heisann! 

Jeg heter Ine, jeg er 20 år og opprinnelig fra Rogaland. I mai iår ble jeg samboer med kjæresten min og droppet alt jeg hadde i Rogaland for å bo med han, og vår lille i magen. Jeg og Jan Martin som han da heter, har vært sammen i snart 2 år, så ikke allverdens lang tid. Da vi hadde vært kjærester i 1/2 år, fant jeg ut at jeg var gravid. Noe som verken jeg eller samboeren min tok bra. Samboeren min hadde store karriereplaner, går på deltidsskole og har en jobb med litt reising. Da bodde vi heller ikke sammen, og jeg hadde ingen planer om å flytte bort ifra alt jeg hadde av venner og familie. Jeg gikk mitt siste halvår som helsefagarbeider lærling og hadde 10 uker igjen da jeg gikk ut i permisjon. Har heldigvis vært så heldig å få fullføre disse ukene her jeg bor nå, istedefor å måtte reise helt ned til Rogaland igjen for disse ukene.

4. Mai ​​​flyttet jeg opp til samboeren min, 18 Mai på pappan sin bursdag kom lille Emil, og i august kjøpte vi hus sammen! 
Hvis du ønsker "house-tour" på video eller noe annet, så legg igjen en kommenter:-)   • 742 Lesere

Likes

Comments