Header

Jag kan betta en miljon (nej jag äger inte en miljon men såpass jäkla säker är jag) att alla kvinnor runtomkring mig någon gång ifrågasatt sig själv, är det rätt att jag ser ut såhär??? Alla har vi tagit tag om om det vi kallar fett, det vi ser ner på som norm, det vi föraktar, och tyngt ner oss själva.

Jag har alltid varit smal , yes. I högstadiet och början av gymnasiet var jag till och med en "pinne". Efter det fick jag kurvor och blev ovan och började direkt klanka ner på min kropp. Men ärligt talat så var jag bara mer KVINNA. Då tänker vissa av er, hur kan HON som är smal vara hatisk mot sin kropp. Då menar jag att det är ett otroligt mycket större problem än så.
Tänk. Ett. Steg. Till.
Det är hjärnan inte fysiska kroppen. Det är snarare en hemsk kraft starkare än det som finns på ytan. Det är främst att vi kvinnor är en del av en patriarkal struktur som översköljer oss med bilder av vackra, perfekta MEN retuscherade kvinnokroppar. Vi har som norm att inte kunna vara stolta över oss själva, alltid skämmas lite när vi käkar den där goda kladdkakan vi unnat oss på fredagen. Eller iallafall tänkt ”nu måste jag springa och gymma och äta rätt resten av veckan, usch då”.

Alla har inte ätstörningar men jag menar att jag ser självföraktet hos alla kvinnor jag möter. Män, suck orkar knappt skriva detta. Men kort sagt. Mäns norm är sundare än kvinnornas. Här kan vi gymma, bresa, käka gött, ta en bärz och spela cod. Ingen lyfter ett ögonbryn. Och jag har alltid fått höra av män att jag är ¨¨¨¨¨Glad i maten¨¨¨¨¨. Jag vet att jag inte hade fått den kommentaren om jag var en man.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

He used to call me troublemaker. That always made me laugh cause I knew it was true.

Likes

Comments

​"A couple of hours to just be yourself or not yourself at all, thats the beauty of vogue, everything is allowed" /F

Likes

Comments

"Ni är de första som har uppmärksammat våra ballonger och tyckte de var fina! Det gläder oss!" 
(Ett glatt gäng på tredje långgatan i Göteborg spred glädje i höstsolen med ballonger i olika färger. De pratade med oss en stund sen gick de vidare. Tänk att ballonger kan skapa så många skratt.)

Likes

Comments

"Det finns bara en sak som gör en dröm omöjligt att uppnå: Rädslan att misslyckas. Ett citat av Paulo Coelho" /Y

Likes

Comments