Jag vill slå ett slag för snörlampan. Många är blogginläggen världen över som handlat om denna lampa. Den har varit med länge nu i DIY världen och blivit en riktig klassiker. Eftersom de håller så bra, mina har hållit i 5 år, är de verkligen världa sitt jobb. Jag har två stora snörlampskärmar som används som taklampor, en svart och en vit som sitter på en regolitbåge från IKEA. De har använts i nästan alla rum här hemma över åren som gått.

Variationer av snörlampan är många, man kan göra skärm till taklampa, golvlampa, vägglampa och i alla möjliga storlekar, former och färger och det finns många sätt att göra dom på. Mina gjorde jag med pappersnöre från panduro och tapetklister. En pilatesboll som form och plastfolie för att skydda bollen och som gör det enklare att lossa lampskärmen när den torkat.

Jag tycker den vita är finast men det är en smaksak, den svarta ger ett härligt mönster i taket när den är tänd. När barnen var små tyckte de om att man gungade lampan så mönstret spelade över taket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ny blogg

Eftersom mitt hem nu är fyllt av små och större DIY projekt som jag gjort genom åren, och ständigt fylls på med nya, tänkte jag nu dela med mig av dessa till Er och kanske ge er inspiration till egna projekt. Min tanke är inte att ni ska kopiera rakt av, om ni nu inte vill det :-), utan inspireras och skapa utifrån det ni har till hands. Hoppas ni ska gilla några av mina projekt. Tänk på att det ska vara kul att skapa!

När jag ser något jag vill ha, kliar det i fingrarna och hjärnan sätter genast igång. Jag funderar på hur jag ska skapa fram något liknande, tittar i garderober, hyllor, lådor och förråd och spinner fram en liknande idé (eller något helt annat) av det jag har till hands. Att skapa och lösa problem är fantastiskt inspirerande och tillfredsställande.

Egentiden med små barn, som mest består av små glimtar och några minuter i taget, fylls av DIY projekt som sakta blir färdiga. Sedan många år syr och säljer jag haklappar i lekfull design, dessa kan ni hitta mer om på min instagram: @indifindi_haklappar. De går också att köpa på mylittlemarket.se.

Välkommen!

Likes

Comments