Vintern var så svår, är inte längre så

Och vet ni varför det plötsligt känns tusen gånger lättare?

Kan det vara för att jag är hemma igen? (Nej, det är inte så kul.)

Kan det vara för att jag har sju miljarder viktiga, tråkiga saker att göra? (Nej, det är inte alls kul.)

Kan det vara för att när jag kom hem så fann jag min soulmate i sjalform i en Monkikasse på dörren? (JA!!! Tuppen ja!)

Det känns faktiskt som att den här sjalen kanske kommer rädda hela min vinter. Vill tacka min mor som, utan att ens ha pratat med mig om den, förstod att den här sjalen var livsavgörande.

Bara att njuta av blotta åsynen <3333 Blå, mjuk och stor, vad mer kan en önska sig?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var är du nu?
I Caspers säng med min dator som enda sällskap!

Hur har du det?
Ganska bra, faktiskt. Lite ensamt då min kära pojkvän är en sådan där människa som har ett ~*jobb*~ och det är han tvungen att utföra just nu. Vädret är fint och hans rum är nystädat, så jag klagar inte!

Vad är det senaste du åt?
En guldnougat (skiter i 0.2 % skummjölkspulver för VET NI VAD? DET ÄR SAMMA SAK SOM SPÅR AV!!!) i Nässjö igår. Dessförinnan var det falafel, pressad potatis och svampsås.

Vad gjorde du igår?
Packade. Åkte tåg. Väntade på nytt tåg. Åkte tåg igen.

Vad ska du göra idag?
Jag ska försöka plugga lite, dricka lite Pepsi Max, kanske glo lite Netflix. Plus pussa på Casper när han jobbat klart.

Vad ska du göra i helgen?
Ska på Caspers kompis halloweenfest!!! Lite jobbigt då jag ÄLSKAR att klä ut mig men 1 - har inga utklädningskläder med mig och 2 - bara känner Casper och han hatar att klä ut sig så jag har ingen att klä ut mig med. Är i övrigt mycket pepp.

Vad är det senaste du köpte?
Guldnougat på Pressbyrån i Nässjö.

När reser du nästa gång?
Jag reser väl hem till Hjo om ett tag, vet inte när dock. Lite längre vet jag inte, förhoppningsvis snart. (Sanna och Zebib?)

Vad är det bästa med just den här veckan?
Att jag kommer att spendera den i Skåne och då kan catcha upp med hur många människor som helst som jag gillar men inte träffar så ofta!

Vilken tv-serie såg du senast?
Jane the Virgin. SVINBRA. Skojar inte.

Likes

Comments

Halli hallå låt bollen gå högt upp i det blå!

En av de tråkigaste grejer jag vet är när mitt Facebookflöde fylls av listor som handlar om vilka trender män hatar. SOM ATT VI ENS BORDE HA DET I ÅTANKE? Som att det är viktigare att män in general tycker att jag klär mig svinsnyggt än att jag har på mig kläder som jag trivs i? Nu har jag turen att vara ihop med en kille som inte ens hatar min noppriga My Little Pony-tröja, men att det fortfarande finns killar som tror sig ha rätten att avgöra vad deras feminint kodade partner ska ha på sig gör mig spyfärdig (det finns två undantag: om du blir tillfrågad som smakråd och om ni har ett 24/7-BDSM-förhållande).

Jag tänkte granska lite trender män hatar idag för att ta reda på vilket plagg som är allra bäst att använda om en vill provocera killar och vara bekvämt + assnyggt klädd samtidigt. Till min hjälp har jag tre listor: den här, den här (som är rolig f.ö., men vissa grejer i den har jag hört folk klaga på så jag använder den ändå) och den här.

Plaggen får poäng inom fyra kategorier. Bekvämlighet - hur skönt är plagget? Looks - är det snyggt? Tillgänglighet - klär alla i det, eller är det väldigt anpassat till vissa kroppstyper etc? Provokationspoäng - hur upprörd lär du göra ett killgäng ifall du bär plagget offentligt?
Nu kör vi!

1. Jeans med hög midja

high waist.jpg

Ack, jeans med hög midja, vem vore jag utan er? Det finns INGA jeans som är skönare. Älskar även att de får mina ben att se längre ut, att jag kan ha dem till allt i min garderob och att de framhäver min rumpa. De får 5/5 i bekvämlighet, 5/5 i looks, 5/5 i tillgänglighet (VEM SOM HELST kan ha högmidjejeans och känna sig smashing) men dessvärre bara 3/5 i provokationspoäng :/

2. Peplumtop

Jag har aldrig lyckats hitta en som ser bra ut på mig, förmodligen eftersom poängen med dem ska vara att skapa illusionen av höfter och höfter är något jag aldrig lidit brist av. Däremot är det jättesnyggt på alla andra?! Den får 3/5 i bekvämlighet, 4/5 i looks, 4/5 i tillgänglighet (alla kan ha den förutom jag typ) och 4/5 i provokationspoäng.

3. Uggs

via posh24.com

Uggs har aldrig varit min favoritgrej, förmodligen eftersom jag hatar skor ur ett estetiskt perspektiv. Tycker nästan aldrig att skor är snygga och köper dem mest för att jag måste. Testat några kopior en gång, de var jättesköna. Uggs får 5/5 i bekvämlighet, ?/5 i looks (jag vet inte något om skor!), 5/5 i tillgänglighet och 5/5 i provokationspoäng.

4. Roliga hårgrejer

Main-Miley.jpg

Tyvärr har jag inte sett någon IRL bära upp något sådant här sedan jag gick i lågstadiet. Jag säger tyvärr, för även om jag kanske inte tycker att det är snyggt så tycker jag att det är charmigt tacky. Ska nog börja med detta. Att ha ett halsband ens småsyskon gjort på dagis som hårband får 1/5 i bekvämlighet, 4/5 i looks, 2/5 i tillgänglighet och 5/5 i provokationspoäng.

5. Rompers

Otroligt skönt plagg. Synd ba att den enda jag äger är i storlek 44... jag är 36-40... jaja :))) Tycker även att de flesta är rätt snygga och om det är inne nästa sommar också är det jag som köper en. Den får 5/5 i bekvämlighet, 4/5 i looks, 4/5 i tillgänglighet och 3/5 i provokationspoäng.

6. Stora hattar

Floppy hats.

ÄLSKAR hattar. Hade inte råd att investera i någon i år, plus det där tvivlet kring huruvida jag egentligen klär i hatt (som jag beslöt mig för att överge precis när hattsäsongen tagit slut). Jag tror att det finns en sorts hatt för nästan varje människa, så om du inte känner att du klär i hatt så har du bara inte hittat din typ! Jag kan inte ha keps till exempel. Stora hattar får 4/5 i bekvämlighet, 5/5 i looks, 3/5 i tillgänglighet och 4/5 i provokationspoäng.


Poängställningen blev så här:
Högmidjejeans - 18/20
Peplumtop -15/20
Uggs - 15/20
Roliga hårgrejer - 12/20
Rompers - 16/20
Stora hattar - 16/20

Nu vet ni hur jag ska provocera människor effektivt i framtiden! OBS: tycker du att jag har fel i någon kategori så är det helt okej. Vad du tycker om dina kläder är det enda som räknas.

Likes

Comments

Hej kompizar! Long time no see, livet har känts lite oinspirerat på senaste. Nu är jag dock tillbaka med ett livsviktigt ämne. Nämligen en lista på saker (observera: inte levande varelser) som ALLA borde gilla lika mycket som jag gör. E ni redo?

1 - Pepsi Max. Så klart. Finns INGEN dryck som kan mäta sig med gudagåvan ovan. (Bilden är en bild på *fancygrrrl95* som lagar mat innan rep. Var enbart tänkt för bandets ögon. Vanligtvis utstrålar jag inte alls MUF så där mycket)

2 - Filmen Det levande slottet. Gillar alla Ghiblifilmer som jag sett hittills (även Nausicaä från Vindarnas dal, Eldflugornas grav, Min granne Totoro, Kikis expressbud, Porco Rosso, Prinsessan Mononoke, Spirited Away, Legender från Övärlden och Ponyo på klippan vid havet) men Det levande slottet är min favorit.
Har ni inte sett den: se den. Har ni sett den men inte gillat den: HUR?!

3 - Hummus. Världens godaste röra och det enda jag absolut alltid är sugen på. När folk ba "öh jag gillar inte hummus" så tänker jag på refrängen i Simon Gärdenfors låt Va. "En av många saker som får dig att säga 'VA!' eller bara 'Oj, oj, oj'."

4 - Little Jinder. Främst Random folk just nu. Tröttnar liksom aldrig?! Den har hållit genom hela sommaren, känt för att säga "palla random folk, nu är det vi" till varenda ny människa som skrattat åt mina skämt det senaste halvåret :/

Ahja. Slut för idag. Tacohej!

Likes

Comments

Den dåliga: jag har väldigt lätt att bli väldigt ledsen.

Den bra: jag har en särskild spellista som jag tvingar mig själv att lyssna på när jag är ledsen. Den gör mig gladare och är i grunden tillägnad min vän Cicki.

Likes

Comments

Igår var Casper och jag hos hans ex + hennes pojkvän och drack lite vin, chillade och hade trevligt. Klockan närmade sig ett när vi damp ner på hans säng, men istället för att lägga mig och somna så satt jag och skakade en stund. Casper lade sig bredvid mig efter en stund och frågade vad som var fel, föreslog att jag kanske var stressad. Jag sa "Vad har jag att vara stressad över?" samtidigt som en liten spiral startade i mitt huvud. Den gick typ så här:

"Jag behöver verkligen pengar och hur fan ska jag klara skolan och tänk om mina kompisar och jag tröttnar på varandra snart och Casper typ tröttnar på att jag är så himla ångeststyrd och jag längtar lite efter Hjo fast jag vill bara stanna i Skåne men jag kan inte det och lägenheterna är så jävla svåra att få här nere så varför har jag inte ställt mig i bostadskön och förresten vad fan händer med bloggen och jag behöver nya höstkläder men hur ska jag kunna köpa det när jag byter klädstorlek oftare än underkläder och dessutom behöver jag pengar till det och mitt bankkort är borta och därtill borde jag klippa håret men då behöver jag ju pengar till frisören plus att jag passar så bra i långt hår och sedan borde jag faktiskt uppdatera instagram så mina följare kommer ihåg mig"

och så plötsligt insåg jag hur stressad jag är. Någon som har bra tips för någon om alltid är stressad? Menar alltså ALLTID.

Likes

Comments

Att må riktigt dåligt riktigt länge handlar inte så mycket om att gråta hela tiden. Det handlar heller inte särskilt mycket om att inte äta, att skada sig själv, att utföra tjugo tvångsritualer om dagen eller att inte längre komma ihåg hur en gör för att verka så där lagom trevlig och rolig.

Att må riktigt dåligt riktigt länge handlar om: Att glömma bort att städa undan efter sig i köket. Att hitta gamla saker som brukade göra en glad och att slänga alltihop i soporna. Att inte bry sig om att en ätit fem Piggelin till lunch varje dag i en vecka. Att strunta i att tvätta bort sminket. Att försöka läsa en bok men tvingas börja om på samma rad sjutton gånger eftersom hjärnan inte vill. Att alltid ha ringar under ögonen. Att inte komma på någonting att göra eftersom allt verkar alldeles för krävande. Att inte vilja lämna sängen eftersom världen utanför är för trasslig och krävande. Att missa möten. Att glömma att borsta tänderna. Att fantisera om framtiden utan att våga tro att en någonsin kommer att må bra. Att inte kunna lyssna riktigt. Att ställa in planer. Att skapa något slags skydd mot ledsen musik genom att endast lyssna på trallig indiepop. Att inte vilja klappa söta katter på gatan. Att kunna ligga i timmar och bara tänka ut scenarion, alla med den gemensamma nämnaren att någon en älskar säger "ursäkta men jag orkar inte med dig längre". Att inte duscha, inte borsta håret, inte färga utväxten. Att må helt okej i så långa perioder att en hinner tänka "nu vänder det äntligen" för att sedan inse att det gör det inte alls, det vänder aldrig. Att glömma namn. Att sova hur mycket som helst men ändå aldrig bli utvilad. Att inte våga gå på släktkalas eftersom det är så jobbigt att svara "ingenting" när någon undrar vad en har för framtidsmål. Att inte komma ihåg vad som hände i ett tv-program två minuter tidigare. Att dricka för mycket alkohol. Att gråta för att en är så rädd att bli gammal. Att strunta i nagelvård. Att förlora alla kompisar en efter en - de friska för att en mår för dåligt, de sjuka för att de också mår för dåligt. Att strunta i radbrytningar. Att inte längre komma ihåg hur det var att vara stabil.

Likes

Comments

Hääääj kompisar! Jag är rätt seg på att svara i Facebookchatten nu, det beror vanligtvis på a) att Casper och jag är upptagna med viktigheter (såsom pussar, matlagning och att kolla igenom alla Cryaotics Youtubeklipp) eller b) att jag äntligen lärt mig att bingekolla serier på Netflix. Därför tänkte jag att det är bra att upplysa folk om vad som hänt på senaste i en blogg.

I lördags hängde jag med min kompis Valentine och hens partner Jonas. Vi åt chokladbollsglass och diskuterade allt från pandaperioden till psykisk ohälsa och hundar som är allergiska mot allt. Så här coola var vi:

Just nu är livet lite sämre pga har URINVÄGSINFEKTION!!! vilket stör min dygnsrytm. Casper sover bredvid mig (frånsett att han kallsvettas och vrider på sig, hjärtat :(), och jag vill inget hellre än att joina men alltså... om jag inte sitter upp KRAMPAR blåsan.

Mottager gärna era bästa tips och huskurer, men kom ihåg att jag inte är en novis i UVI-träsket. Jag har exempelvis redan druckit nästan en halvliter tranbärsdryck, är ganska stolt eftersom jag tidigare varit barnsligt hatisk gentemot tranbär i allmänhet och tranbärsdryck i synnerhet. Voj voj, vad gör en inte för sin blåsa?

Nu ska jag kolla på Arrested Development - ännu en fördel med att plötsligt kunna sträcktitta. Natti allihopa!

Likes

Comments

Läste någon superdupermegamärklig lista på 30 saker som tjejer vill ha men aldrig vågar be om (sic!) Som alla ansvarstagande människor tänkte jag igenom min livssituation och gjorde snabba överslag i huvudet. Vill jag ha frukost på sängen? Kanske lite chips om jag är bakis - men absolut inte "flera gånger i veckan" som det stod där. Vill heller inte ha 40 minuters massage varje fredag, eller att min partner överraskningsköper mig en dyr klänning ifall jag inte sagt att jag önskar mig den.

MEN! Det är ju rätt ocoolt att bara klaga. Gör om, gör rätt, säger jag och knåpar ihop en egen lista på 30 saker jag vill ha (och det blev faktiskt bara saker jag redan har och är tacksam över). Det är liksom alltid bättre att fråga först.


30 saker jag vill ha i mina relationer (och uppenbarligen vågar be om)

1. Människor jag alltid kan ringa när jag är ledsen. (Check!)

2. Människor som lyssnar på mig när jag vill berätta saker. (Check!)

3. Människor som känner att de kan berätta saker för mig, ömsesidighet. (Check!)

4. Människor att låna kläder av, exempelvis sovtröjor eller den där jättemysiga stickade tröjan. (Check!)

5. Människor som kysser mig om jag signalerat att jag vill det, helst genom att jag sagt det till dem. (Check!)

6. Människor som skrattar åt samma saker som mig. (Check!)

7. Människor som gillar att ha chipsdejt eller att slänga ihop allt i kylen och skapa underverk. (Check!)

8. Människor som har respekt för att jag har andra människor som är viktiga i mitt liv. (Check!)

9. Människor som inte rör mig utan att jag är förberedd. (Check!)

10. Människor som respekterar att jag inte vill kyssa dem. (Check!)

11. Människor som är bra på att kramas, och som exempelvis kan föra en konversation med mig under en lång kram. (Check!)

12. Människor som ibland spontankallar en "babe of the century" pga de är bra på omedelbar bekräftelse. (Check!)

13. Människor som är där när saker är skitjobbiga och som kramar en och gungar med en i parker. (Check!)

14. Människor som saknar en på ett kravlöst sätt. Exempelvis säger "När du kommer hem kanske vi kan dricka öl". (Check!)

15. Människor som förstår att jag är usel på att se på film. (Check!)

16. Människor som en kan sända selfies till när som helst och bara inkassera massa pepp. (Check!)

17. Människor som inte backtalkar mina bästa vänner inför mig. (Check!)

18. Människor som ser till att det finns matlåda till mig när de åker till sina jobb och jag är hemma hos dem. (Check! Obs jättespecifikt riktat till Casper, men jaja)

19. Människor som säger att en är snygg även om en är nygråten och brow gamet inte är on point. (Check!)

20. Människor som är med mig för att de vill och inte för att de inte vågar dra. (Check!)

21. Människor som inte går jättefort för att de känner med en, trots att en är ensam om att vara under 175 cm - närmare bestämt 160. (Check!)

22. Människor som vill göra saker med mig nästa sommar också. (Check!)

23. Människor som hatar mensvärk och PMS med mig. (Check!)

24. Människor som inte ger mig saker för att de känner press utan för att de vill. (Alltså jag vet ju inte, men hoppas på check!)

25. Människor som låter mig läsa böcker ifred. (Check!)

26. Människor som blir glada av mina hej på Facebook. Varje dag. (Check!)

27. Människor som vill roadtrippa med mig. (Check!)

28. Människor som inte tvingar mig att göra något viktigt på söndagar. (Check!)

29. Människor som är uppriktiga mot mig, men på ett väldigt snällt sätt. Typ "du vet att jag nästan alltid håller med dig, men nu kanske du reagerade lite starkt?" (Check!)

30. Följer du listan utlovas inte giftermål. Inte ens evig vänskap. Det är dessutom rätt svårt att uppfylla alla punkter - och därför är det tur att jag har olika människor i mitt liv som vill göra olika saker med mig. Tack för att jag har er! <3

​Nyduschad med ett trassel till hår. Ifall jag inte haft en blogg nu hade jag sänt den här bilden till Axel, eftersom vår relation delvis bygger på nummer 16 på listan.

Likes

Comments

Heeej varenda liten människa som sitter som på nålar och väntar på mitt blogginlägg om just dig! Jag citerar min vän Jesper: "Det får ta sin lilla tid", för det får det. Dessutom är det himla praktiskt att så många av er klickar in på bloggen för att se ifall jag skrivit om just er!

Näe, skojar bara. Sanningen är att igår repade jag med ~*BaNDeT*~ och drack öl (med tidigare nämnda band), och idag har jag mest halvsovit och umgåtts med min kära vän Neo. Vi passade på att se en film och äta mat tillsammans, vilket osökt leder mig till det som det här blogginlägget ska handla om - nämligen FILM!

Något alltför få människor känner till om mig är att jag älskar all populärkultur som behandlar arbetarrörelsen ur ett historiskt perspektiv. Älskar gammal progg och att läsa om vad Vänsterpartiet gjorde när de fortfarande var VPK, och framför allt älskar jag filmer om strejker. Det är möjligt att det är de enda filmer jag faktiskt generellt tycker om, och därför tänkte jag tipsa er om tre lysande strejkfilmer! De kommer inte i någon slags topplisteordning, mest eftersom jag inte kan välja vilken som är bäst eller sämst.

Billy Elliot. När jag såg musikalen i London grät jag sju gånger bara i första akten. Den är fantastisk (och ja, musikalen är bättre än filmen, så kan ni se musikalen - GÖR DET)! Billy bor i en arbetarklassfamilj i en småstad, hans mamma är död och både hans pappa och hans bror deltar i gruvarbetarstrejken - jag är ärligt talat mer engagerad i deras historia än i Billys. Människor utan strejkintresse gillar den också, eftersom den i nästan alla andras perspektiv mest handlar om en kille som utmanar normerna genom att börja dansa balett. För mig är det intressanta själva klassperspektivet och jag grät som allra mest när Billys pappa tvingades välja mellan att strejka och att stötta Billy.

Pride. Förra årets bästa film säger vissa, och jag instämmer helhjärtat. Även den handlar om gruvarbetarstrejken, och om organisionen LGSM (Lesbians and Gays Support the Miners) som samlar in pengar till gruvarbetarna och sedan åker till en liten walesisk by för att ge pengarna till de som strejkar där. Det är baserat på en sann historia, LGSM finns på riktigt, och många av karaktärerna är också baserade på verkliga personer. Den här filmen innehåller en smittande entusiasm, mycket kärlek och ett par tre klyschor, men det gör liksom inte så mycket. Slutet är bland det finaste jag någonsin sett och när Gethin åker hem för första gången sedan han kom ut så kan en nästan inte andas.

Made in Dagenham. Jag såg den idag och på många sätt är det en av de mest underskattade filmer jag sett. Den utspelar sig 1968 och handlar om sömmerskor på en Fordfabrik som går ut i strejk, och om vad som händer sedan, och även det här är baserat på något som faktiskt hänt. I den här filmen är det intressanta med strejken att den visar på effekten en strejk kan ha - hur familjelivet blir lidande, hur stressigt det är och hur läskigt det kan vara. Älskar även att alla karaktärer får vara som de är, ingen döms ut som "ytlig" eller "slampa" för i fabriken är det syskonskap som gäller. Alla karaktärer är så verkliga, och en bryr sig om alla.

Det här var mina fantastiska tips! Nu ska jag somna till Brooklyn Nine-Nine ännu en gång. Har ni några bra förslag på strejkfilmer så hit me up! De ska helst utspela sig i Storbritannien, kännas äkta och utspela sig någon gång mellan 1950 och 1985.

Likes

Comments