En vecka har gått sedan jag landade i Sydney efter 27h flygresa och jag är fortfarande jetlagged. Den konstiga ångesten jag fick av tidsskillnaden försvann desto snabbare. Tack och lov. Man känner inte igen sig själv under omständigheterna.

Jobbigast var nog tanken på att jag inte kommer träffa min pojkvän förrän 2 september, eller träffa mina småsyskon på jättelääänge, samt att jag inte känner någon här. Men, efter att ha varit lite aktiv på Au Pair Life in Sydney och Svenskar i Sydney på facebook fick jag kontakter ganska snabbt och har redan fullspäckat schema. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla jag pratat med.

I går jobbade jag min första dag vilket innebar en heldag barnpassning. Jag och treåringen åt frukost tillsammans, kollade på Pippi Långstrump, målade med vattenfärg, åt lunch och gick sedan in till Manly Library där jag fick läsa ca 15 böcker.​I dag var vi i lekparken och åter på Manly Library där jag fick läsa Frozen 6 gånger. Inte mig emot.

När jag kom till Sydney den 12 juli var det 9°. I morgon ska det bli 25° och jag tänkte passa på att gå till stranden och sola för första gången. De har knappt något ozonlager här dock så det kanske är dumt. Vad vet jag.

Likes

Comments

Jag är alltså nu bosatt i Manly hos en supergo familj där jag kommer jobba till slutet av december som au pair. Familjen består av svensk mamma, australisk pappa, och fyra syskon. Den äldsta har flyttat hemifrån och den minsta är hon jag tar hand om. En treårig tjej som pratar både svenska och engelska.

Jag har ett eget rum på husets övervåning där även två av de äldre syskonen bor varannan vecka. Storsäng och balkong. Huset ligger 3 minuters gångväg från Manly beach där folk surfar varje dag, oavsett väder.

Med färjan kan jag ta mig till Sydney city på 24 min men jag tror att jag kommer spendera mest tid här i Manly. Stranden och utelivet är fantastiskt.

Jag kommer jobba vardagar 40h/w vilket innebär mestadels barnpassning men även lite hushållsarbete.

Sydney ligger 8 tim före svensk tid och juli är mitt i vintern här. Kanske värt att nämna så ingen förvirring uppstår.

Likes

Comments