inalicekitchen
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
inalicekitchenCakes, cookies and other goodies
  • Recept
  • Profile
  • Tips&trix
  • Blogg
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augusti 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • maj 2020
    • april 2020
inalicekitchen
inalicekitchen
Alice Wåxberg
  • Nouw

Kategorier

  • bär
  • cheesecake
  • choklad
  • frukost
  • glass
  • kakor
  • kladdkakor
  • mjuk kaka
  • nötter
  • paj
  • recept

Inalicekitchen’s cookiedough paj

torsdag 8 oktober 2020, 18:12

COOKIEDOUGH PAJ

Pajdeg

125 g smör
2 nypor havssalt
0,5 dl socker
4 msk floursocker
3 dl vetemjöl

Knåda ihop ingredienserna och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Dra bort översta pappret och lägg de understa med degen på i en form med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel och ställ i frysen i minst 3 timmar.

Cookiedough:

(OBS denna smet skall ej in i ugnen) Cookie dough:
125g smör
1/2 dl socker
1,5 dl råsocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
100g hackad mjölkchoklad

Rör ihop alla ingredienser förutom mjölet som skall i smeten sist tillsammans med chokladen. Ställ i kylen i 1 timma.

Grädda pajskalet i ugnen på 175 grader tills de blivit lite gyllene färg på det. Ta ut och låt svalna. Bre sedan ut cookie dough smeten på de avsvalnade pajskalet.

Topping:
200g smält nougat.

Smält nougat i en skål i ugnen på 100 grader. Låt svalna och häll sedan avsvalnad nougat över pajen. Ställ i kylen tills nougat har stelnat lite. Toppa med lite kaksmulor om du har kakor hemma.
Ställ fram kaka minst 30 min innan servering och servera tillsammans med lite glass 😋

  • (8)

Gillar

Kommentarer

Inalicekitchen’s crispy chocolate

tisdag 6 oktober 2020, 15:27


Crispy chocolate 😍Tar 5 minuter att göra och 5 sekunder att äta upp 😂😂 4 ingredienser och helt perfekt att servera på kalas

Du behöver:
1/2 paket digestive
300g smält valfri mjölkchoklad
100g smält geisha till garnering
Flingsalt
Muffinsformar

Smält chokladen, krossa digestive i en bunke.
Krossa så de blir lite olika storlekar på bitarna, häll över chokladen i skålen med kex och smula ner två-3 nypor flingsalt. Rör ihop och klicka ut i muffinsformar. ringla över geishan. Ställ i frysen tills dom stelnat 😍🙌🏽

  • (3)

Gillar

Kommentarer

Inalicekitchen’s mjölkchokladformar half baked

tisdag 6 oktober 2020, 05:22


Godmorgon vänner 😍 här kommer det efterfrågade receptet på chokladformarna som smakar som ben&jerrys glassen half baked. Servera gärna med vaniljglass 😍


Jag hade förberett kladdkakan dagen innan, antingen om du har eget recept du vill använda eller mitt nedan. Ditt är minst lika bra som mitt de garanterar jag❤️

Kladdkaka:

2 ägg
3 dl strösocker
60 g smält smör
1,5 msk vaniljsocker
0,30 dl kakao
1/2 burk chokladkräm/hasselnötskräm (hela burken är 350g)
2 dl vetemjöl

Rör varsamt ihop samtliga ingredienser förutom mjölet i en bunke. Tillsätt mjölet och rör försiktigt ihop. Häll i en form täckt med bakplåtspapper och med löstagbar kant och placera näst längst ned i ugnen på 190 grader. Kladdkakan är klar när kanterna rest sig lite och en knaprig yta har bildats. Känn med en gaffel för att se så den är krämig och inte ”rinnig smet”. Ställ i frysen i minst 2 timmar tills den är helt genomfrusen (viktigt moment för konsistensen så hoppa inte över detta) ta sedan fram kladdkakan och ställ i kylen tills den är tinad. Detta kan som sagt vara bra att göra dagen innan om man inte gör kladdkakan tidigt på morgonen samma dag.



chockladformar med
Ca 6-7st


Chokladformar:
200g mjölkchoklad

Cookie dough:
65g smör rumstemperatur
0,5 dl socker
0,5 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
3 msk mjölk
100 g grov hackad mjölkchoklad

Ganache:
150g mjölkchoklad
1,25 dl vispgrädde


Cookie dough Gör såhär:

Vispa alla ingredienser förutom mjöl och choklad med elvisp poröst i 3 minuter. Tillsätt mjöl och den hackade chokladen. Ställ cookie dough i kylen medans du börjar med choklad formarna.

Chokladformar gör såhär:

Placera ut dubbla muffinsformar i en muffinsplåt eller på en tallrik. Smält chokladen och lägg en liten klick choklad i varje form (spara choklad till att denna process ska upprepas en gång till) bre ut så att ett tunt lager av chokladen täcker botten och kanterna på muffins formen. Ställ formen i frysen. Upprepa processen en gång till med resterande choklad och ställ i frysen (de stelnar fort).

Ta fram kladdkakan och gröp ur med en sked och lägg i varje chokladform upp till kanten i allihopa. Ställ i kylen och börja med ganache.

Chokladganache gör såhär:

Värm upp grädden i en kastrull och ta bort när grädden kokar. Häll i chokladen från påsen och låt smälta helt. Vispa med elvisp på hög hastighet i ca tre minuter.
Bre på den ganachen på varje chokladform som är fylld med kladdkakan, ta fram cookiedough och smula på varje (spara den som blir över i frysen eller ät upp) och ställ sedan formarna i frysen 30 min. Garnera med lite ringlad 🥰smält choklad om du har hemma 😍Klart

Glöm inte att följa min Instagram:
Inalicekitchen

Artikel från tidningen idag. Intervju med mig om matbloggspriset 2020❤️

Gillar

Kommentarer

inalicekitchen

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-02-03 11:05