Hej alla fina, sorry för den dåliga uppdateringen! Sedan vi hördes senart har en massa saker hänt!

Först var det ju Thanksgiving, vilket var väldigt intressant. Vi började med att åka till Rohnert Park, till en foster som bor i ett pensionärs område. Hon bor i ett inhägnat område med ca 100 andra hus, och alla är 65+, det är ett krav. Hos faster var resten av klanen Fox, min värdpappa har ca 8 fastrar och alla är supertajta! Väl där minglade vi runt och jag fick bevara frågor om Sverige såklart. När vi hade varit där i ca 3 timmar åkte vi hem, jag bytte om, och sedan iväg till San Rafael där mina morföräldrar bor. Där var den "riktiga" Thanksgiving middagen med mormor och morfar, morbror Scott och morbror Brian med familj, Bri har en dotter som är supersöt, ca 1 år är hon. Maten bestod av turkey, stuffing, olika grönsaker och brödbuns. Efter allt alla har sagt om Thanksgiving mat var jag kanska underwhelmed med resultatet. Missförstå mig inte, det var gott, men inte lika gott som jag hade hoppats på. Vid ca 21 åkte vi hem, och Julia och Erik tog med mig till Black Friday rean, jag shoppade efter kläder och Julia gick och köpte en MacBook Pro och en iPhone 8. När jag kom hem somnade jag innan huvudet träffat kudden.

Dagen efter var det Cathy's födelsedag, och jag var inbjuden på middag. Middagen bestod av lasagne och sedan en chokladkaka till efterrätt. Efter middagen åkte vi till en bergssida och hängde i ca 1.5h innan vi åkte vidare till McDonalds. Vid ca 23 var Savannah snäll och körde hem mig.

Jag och min värdfamilj klarade oss i ca 4 dagar, och sen fick vi typ vinterkräksjukan allihopa. På lördagen kände jag och Julia oss bättre och valde att åka till Ef's winter party och dekorera kakor och pepparkakshus. Dock var de inte gjorda av pepparkakor, utan kex. Efteråt åkte jag med Jashan och Ophelia för att titta på den nya Thor filmen. När jag kom hem igen bröt helvetet lös igen och både jag och Julia var typ medvetslösa i två dagar till.

PÅ Lucia bakade jag lussekatter och bjöd familjen och mina vänner. De tyckte det var supergott! Tre dagar senare firade vi Hanukkah med Michelle's del av familjen i och med att hon är judinna. Hennes sida av familjen kom över för att fira, och vi åt god mat och jelly doughnuts. Hanukkah är judisk jul, så gåvor gavs ut. Jag fick en stickad tröja och ett armband av mina söta värdföräldrar och presentkort av mormor och morfar och morbror.

Efter den sköna helgen var det dags för Finals, vilket är slutprov. Jag hade två stycken tvåtimmars prov, tisdag, onsdag och torsdag. Och nu är det äntligen jullov. Och jag är sjuk, igen. Denna gång är jag förkyld med ett härligt halsont.

Här i USA firar man jul den 25 december istället för den 24, så när familjen hemma hängde tillsammans hos moster på julafton fick jag lite hemlängtan, but it's all good now. Den 25, juldagen, åkte vi vid 12 till min värd-farmor och farfar för att fira. Det var vår familj (jag, Julia, JP, Michelle och Jason), farmor och farfar, farbror och 3 av hans barn plus farbrors svärisar. Maten var supergod och farmor och farfar gav mig t.o.m två julklappar! Så söta! Mina värdföräldrar glömde min julklapp och stumpa hemma, så när vi kom hem vid 21 fick jag öppna dem. Min värdpappa hade bestämt svenska saker från Sverige och slagit in, jag fick bland annat ballerina kakor, Daim och pepparkakor. Han är ju så söt.

Dagen efter skulle jag åka med Jashan och Meheak på äventyr, men två saker kom vägen. Först, stället vi skulle till är inte öppet på tisdagar och två, Jashan gick och blev sjuk så hon kunde inte alls. Jag och Meheak åkte istället till hundparken med hennes hund, och alla hundar var så söta och keliga! Jag kommer inte behöva doggo-love på ett tag, även fast jag har två egna hundar.


Puss, kommer skriva så fort jag kan, ska försöka att inte inte-skriva på en månad igen (lovar farmor)!

Jag och Julia på Thanksgiving

Black Friday shopping!

Grannens katter som jag har kattvaktat ett par gånger.

Cathy's födelsedag!

Best Fwends!

De gillar att vara på framsidan och titta på folk!

Chancy-wancy!

Det är soligt, men kallt på morgonen!

När jag var sjuk tittade jag på Djurgårdens hockey match!

Julgranen Downtown!

Vår egen julgran!

Downtown vid vattnet!

Mamma skickade en adventskalender!

Jashan gillade lussekatterna!

Jag och min lilla kusin!

Familjens killar i en säng

Payton, så gullig unge!

Keewee, Meheak's hund!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckan gick superfort, men nu är det äntligen Thanksgiving break!

På måndagen, franskan skulle vi ha ett quiz, men alla seniors skulle tydligen på ett finance-rally, så jag och Ophelia fick göra quizet senare. I och med att jag inte behöver ekonomisk hjälp för college, så pluggade jag medans presentationen pågick. När vi kom tillbaka till franskan höll de fortfarande på med quizet, så vi gjorde det samtidigt istället för att göra det på lunchen.

Hela söndagen och eftermiddagen på måndag och tisdag jobbade jag på mitt forsknings arbete för engelska och US history, det blev totalt 9 sidor, varav sju var ren text och två var källhänvisningar.

På onsdagen efter skolan åkte jag med Jashan, Tatiana och Tea till ett vietnamesiskt ställe och åt soppa, det var sååå gott, kommer bli mitt favoritställe nu. Senare på kvällen åkte jag och Julia till Quickly, som vanligt, för boba. Alla som ska/är i USA (eller Asien för den delen) MÅSTE prova boba! Det är det bästa som finns!

Jag har vetat om en hemlighet i över en månad nu, JP min värdbror tänkte komma ner för Julias konsert. Han bor normalt sätt i Wyoming i och med att han går på college där, men han visste var det skulle betyda för Julia om han kom ner. Jag och Erik(min värdsysters pojkvän) var de enda som visste att han skulle komma, inte ens Michelle, min värdmamma visste om det. När jag och Michelle kom hem efter att ha fixat det sista inför konserten gick vi in våra rum, klockan var ca 21, för att byta om till pyjamas. Efter ca 5 minuter knackade det på dörren och snart hörde jag min värdmamma bryta ut "MY BABY BOY!" Julia var inte hemma, men ca en halvtimme senare klev hon in, utan att veta att hennes bror var uppe på hennes rum. Hon kom in i köket där alla förutom JP satt. Hon pratade om hur hon nu hade stängt av och hur vi kunde prata med henne på lördag igen, och när hon var i trappan började hon prata om hur hon hade börjat drömma om att JP skulle komma hem. Mitt i meningen gick hon in i sitt rum och tappade andan pga att hon såg sin bror. Så vek sig knäna och hon började fulgråta. Det var så gulligt.

Fredagen innebar skola för mig, men inte för mina syskon och de påminde mig gärna genom att skicka bilder på deras sushi-lunch och kaffe dejt. När jag kom hem efter skolan hjälpte jag min värdmamma att packa bilen med alla saker till konserten. Sedan kom Julia hem, med perfekt hår och jag satt med henne (på golvet) när hon sminkade sig. Julia var tvungen att åka, så jag fixade mig och åkte med Michelle ett tag efteråt. Vi satte upp all mat och dricka samt Julia's merch och CD, och vid 19:30 öppnades dörrarna för alla besökare. Konserten var en hit, och JULIA VAR SÅ DUKTIG, jag känner mig som en stolt mamma men hon var så duktig! När vi kom hem var klockan ca 23:00, och alla ramlade i säng och somnade innan huvudet träffade kudden.

Lördagen började ganska sent, men vid 13 hämtade jag och Julia upp Kasidy och Kristiane, som hade Julias tröja på sig, och tog med dem till boba. På vägen dit lyssnade vi på Julias album på högsta volym, efteråt åkte vi och köpte smörgåsar. Resten av dagen spenderades hemma.

Söndag pratade jag med mamma på morgonen, och vid 12 kom Tessa och hämtade upp mig, och sedan Tatiana. Vi åkte till Santa Rosa för lunch, som bestod av nudelsoppa. Efter lunch gick vi till Sunny's Boba och sedan till Santa Rosa Plaza på andra sidan gatan. När vi kände oss klara gick vi till bilen och åkte till Target där vi träffade på Ophelia och Zach. Vi gick runt och larvade oss, och helt plötsligt messade Julia mig och sa att hon jobbade. När Julia jobbar, i en cupcake affär, kan jag alltid gå in och få cupcake utan att betala, vilket är asnajs. Sedan svängde vi förbi Cathy, och sedan hem.

På kvällen ringde Tati mig och undrade om jag ville hänga med henne och Jashan och titta på AMA's hemma hos Jashan. Jag gick genast över, och strax efter mig kom Tati med In N Out. Vi tittade på the AMA's och hade sjukt kul, men när jag kom hem var jag så trött och tacksam att jag hade lov dagen efter.


Puss på er, snart är det Thanksgiving!

På föreläsning

Jag och Jashan lyssnar på musik varje morgon!

Veckans första soppa!

Quickly har bästa boba

Innan konserten!

Julia!!

Hon var så duktig!

Kristiane tyckte om cupcake's

Morgonen efter konsert

Boba i pyjamas

På väg till restaurangen

Veckans andra soppa!

Är man en bra vän eller vad?

På Julias jobb

AMA's med Tati och Jashan!

Likes

Comments

Hej alla fina! Ja, det var ett tag sen nu, mer än en månad! I och med att mycket har hänt, men jag har sjukt många forskningsuppsatser som ska in, så har jag inte haft tid. Men nu ska ni få bilder som kan tala för vad jag har haft för mig den senaste månaden!

Likes

Comments

Hej alla fina, det känns som detta är min standardöppning...meeeen denna började dramatiskt, fortsatte dramatiskt och är ännu dramatisk. Detta pga eldstormar i Santa Rosa, ca 20 minuter från oss.

Så veckan började klockan 5:45 måndag morgon med att jag hörde röster från nedervåningen. Jag tänkte inte riktigt på det, i och med att jag mötte typ hela familjen dagen innan, så antog jag att det var något vanligt. Jag gick upp, sminkade mig men klädde mig inte, i och med att det var ett bra tag tills jag behövde gå till Jashan (hon skulle köra mig till skolan i och med att vi bor typ grannar nu). När jag kom ner stod det två helt okända människor mitt i köket och sa “God morgon”, varpå jag svarade “god morgon” men rörde mig inte och nästan stirrade. Efter ett par sekunder ropade de över min värdmamma, och hon förklarade varför de var här. När jag gick vidare in i rummet (köket och vardagsrummet är ett enda stort rum) såg jag ytterligare tre personer och två hundar. En av personerna var min värd gammelmoster så henne kände jag igen då jag träffade henne dagen innan. De var här pga eldstormarna i Santa Rosa, där de bor, och hade evakuerats hit. Jag vet inte hur mycket dessa eldstormar har skrivits om, men det är helt fruktansvärt. Stora delar av Santa Rosa, som är ungefär samma storlek som Sollentuna, har brunnit ned. Hela kvarter, massor av vingårdar, hagar, fält och skog har brunnit, och brinner fortfarande. Tiotusentals människor har evakuerats, och runt 40 människor har omkommit. Det är som en krigszon, med så dålig luft att man måste bära mask för att inte få lungproblem. Det har varit en svår vecka, men efterspelet kommer bli mer krävande.

Måndagen, som sagt, spenderades hemma med familj, skolan var stängd. Det var väldigt spänt, och oklart, var elden på väg mot oss, skulle vårt hus brinna, kommer vi behöva evakuera, hur många har omkommit och så vidare. Mot eftermiddagen åkte familjemedlemmarna tillbaka och fanns sitt hus oskadat, men resten av deras kvarter var helt nedbrunnet. Medans deras grannar sörjde förlusten av husen, bestämde min värdsyster sig för att baka färgglada cupcakes för att lätta upp stämningen. Jag tror att det var hennes sätt att hantera stressen och allvaret. Mot kvällen tog min värdmamma med mig och gick över till grannen där jag fick träffa hennes katter. De är tvillingar och så söta. När vi kom tillbaka var vi båda otroligt intressanta för hundarna, i och med att de inte gillar katter.

På tisdagen var skolan stängd igen och jag bjöd över Tatiana för att titta på Moana. Min värdpappa åkte till Oregon för att jaga, även fast det fanns ett hot om att elden var på väg mot oss. När vi tittat färdigt åkte vi över till Kelly’s för att överraska Kathy. Vi tog med henne och åkte till TJ maxx och Starbucks. Det var ganska svårt att andas ute, men inne gick det bra. Luften var tung och lukten av rök var ganska tjock. Vi hade super kul, även fast vi är ganska basic.

Skolan meddelade att den skulle vara stängd tills på tisdag, så på onsdagen åkte jag och Tatiana till Flame för att äta frukost tillsammans. Jag beställde fattiga riddare, och hon valde en stor omelett. Det var en supertrevlig restaurang, så jag kommer att återvända.

Jag skulle vilja säga att jag har sett de flesta barn filmer som finns på Netflix nu, i och med att resterande delen av onsdagen och hela torsdagen bestod av tittande på Netflix.

Fredagen började med att Julia skulle göra en tårta. Det tog 4h att göra den, men hon jobbar på ett cupcake företag, Sift, blev den sååå bra! Hon är så duktig. Efter middagen skulle min värdmamma göra några ärenden, så hon tog med mig. Vi åkte till Quickly för boba och sedan till Kohls för att köpa strumpor. Jag köpte en pyjamas och strumpor till mina vans. Vi åkte inte till Kohls pga mig, min värdpappa behövde nya strumpor.

Lördagen var fullspäckad, med barnkalas och studio-tid. Vid 11 åkte vi till Michelle’s,min värdmammas, bror, Brian. Hans dotter fyllde ett år, och det var därför Julia gjorde en tårta. Hos Brian fick vi bagels, ost och tårta, samt det viktigaste → Kaffe! Efter kalaset, eller ja familje tillställningen, åkte jag med Julia och hennes pojkvän Erik, som är typ min värdbror för han är här hela tiden, till studion. Julia håller nämligen på och spelar in en skiva, och har en konsert om en månad. Det var kul att vara där, men det varade i ca 20 minuter och sen blev det långtråkigt. Vi stannade i säkert 4h, men sedan var hon klar med låten och vi åkte hem. Vi kom hem vid 22, och jag ramlade i säng.

Söndagen började med att jag vaknade ganska tidigt, men jag hade inte mycket tid innan vi skulle åka. Jag följde nämligen med min värdmamma till ett smyckesparty i Vallejo. Det var kul, men lite långtråkigt. När vi var där tittade vi på smycken och åt mat. Jag träffade ytterligare familjemedlemmar, och det var ganska trevligt. När jag kom hem bjöd jag över Tatiana och Kristiane, och de tog med boba till mig. Vi hängde hos mig så Kristiane fick träffa hundarna. Hon har nämligen en sådan hund hemma i Norge, så hon blev sjukt glad. Sedan åkte vi till Kristianes och jag tvättade hennes hår, visst är jag en otrolig kompis?!?!? När Tatiana var tvungen att åka för att hon skulle jobba, åkte vi med, och hon släppte av oss hos mig. Sedan kelade vi med hundarna tills Kristiane var tvungen att åka hem, och Julia släppte av henne.


I morgon ska jag, Tatiana och Kristiane ha en Disneyfilm dag, så jag är supertaggad!

PUSS


Superökigt utanför mitt fönster, solen var helt röd!

Flerfärgad cupcakesmet

Grannens katter

Quinn när han insåg att vi inte hade katterna med oss tillbaka så att han kunde jaga

Ansiktsmasken man bör ha när man är ute

Frukost

Tatianas ansiktsmask är mer färgglad

Fyra timmar senare...

Cupcakes av resterande smet

Födelsedagsbarnet

Födelsedagsfika

På väg till studion såg vi alla dessa brända fält

I studion

På smyckespartyt

När jag tvättade Kristianes hår

Kristiane och Quinn är verkligen modeller!!!

Likes

Comments

Denna vecka började som sagt ganska dramatiskt denna också. I och med att Kelly var i San Rafael, hos sina brorsdöttrar och brorsson, var hon tvungen att köra tillbaka hela vägen vilket tar ca 30 min. Skolan börjar 8:20, och Kelly kom tillbaka till huset ca 8:15 och behövde byta kläder, borsta tänderna och få ihop alla saker. Vi hade redan packat hennes saker, och satt oss i bilen långt innan hon var tillbaka. Vi åkte till skolan och kom ca 5 min för sent.

Senare samma dag klockan 18 kom en kompis, Savannah, och körde oss till outleten för att Kathy ville till Coach. När Kathy köpt sina skor körde Savannah upp oss till ett berg, och höll på att köra på två hjortar på vägen upp, men väl där var det otrolig utsikt. Man kunde se hela vägen till Santa Rosa i norr, och ner till San Fransisco i söder samt hela Petaluma! Medans jag och Kathy var ute åkte Kelly, Greg, Jimmy Nana och Nono till Kellys bror Mike för att se hur de mådde. De var med om Las Vegas skjutningen och hade precis kommit hem. Killarna, Gunnar, Simon och Giovanni, var hemma med två tjejer, varav en blev frågad till Homecoming av Giovanni. När jag och Kathy kom hem kom Simons nya värdföräldrar och hämtade honom, my little boy:(

Tisdag var alla klara lite sent, ca 7:55. Vi gick ut till den stora bilen, satte oss och den vägrade starta. Så Kelly sprang in i huset för att hitta nyckeln till den vita bilen, kom tillbaka efter ca 5 minuter och sa till oss att gå in för att hon hittade inte nyckeln. Efter ca 20 minuter gav hon upp, hon hade ringt sin man och frågade om han visste vart nyckeln var, vilket han gjorde i och med att den var i hans ficka. De hade använt bilen kvällen innan när de åkte till Kelly’s bror, och han hade glömt att ta ur nyckeln ur fickan. Kelly ringde sin pappa, och vi fick efter många om och men låna hans bil. Vi kom till skolan klockan 8:30, sena igen.

Onsdagen var ganska normal, förutom att det var ett slagsmål vid lunch mellan två tjejer. En av tjejerna och hennes vänner hade följt efter den andra från ett badrum till det andra, hon som blev följd blev frustrerad och började skrika, sen gick allt utför. Lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad, förutom en pojkes självförtroende efter att en vakt tagit hans mobil för att han filmade och de ringde hans föräldrar.

Torsdagen var också väldigt lugn, efter middagen kom Tatiana och hämtade mig och vi åkte till Yogurtland. Det var supermysigt, efteråt gick vi till Target och gick runt. Vi tittade på Halloween grejer, pennor osv, ja allt möjligt.

På fredagen gick jag inte till träningen pga av ett brännsår. På torsdagen, under träningen, gick mina träningsbyxor sönder, vilket jag inte märkte och fortsatte springa. När jag kom hem insåg jag att i och med att låret hade gnuggats mot sömmen på andra sidan hade det blivit som ett brännsår som börjat blöda. Istället för träning, körde Tatiana hem mig, och hela vägen hem lyssnade vi på svensk musik, Elins lista hon skapade till mitt farwell-party. Senare kom hon över, efter att hon var klar på jobbet, och hjälpte mig att packa i och med att jag skulle flytta på lördagen. Kathy “hjälpte” också till, deras hjälp innebar att sitta på min säng och stalka folk från vår skola på Instagram. När jag inte kunde packa mer åkte vi till Target, igen, och gick runt i ca 1h.

The day I’ve been waiting for var här i lördags. På morgonen packade jag de sista sakerna, och vid lunch åkte jag till min VÄRDFAMILJ, jag var så taggad. Innan jag åkte hann jag prata med mamma och göra några läxor. När jag kom fram möttes jag av två hundar i dörren, Quinn och Chance. De är korthåriga vorstehn, jakthundar och de sötaste jag träffat. Mina värdföräldrar är supergulliga och helt galna, men på ett bra sätt. När husvisningen var klar, hämtade vi alla mina saker och sa hejdå till Kelly. Efteråt åkte jag med mina värdföräldrar till outleten och sedan till affären. De är så gulliga! När vi kom tillbaka träffade jag min värdsyster Julia, och hon är också härlig. Julia har varit utbytesstudent själv, i Ryssland och Spanien, så hon vet allt om hemlängtan och kulturchock. Resten av dagen spenderades hemma, även fast jag blev medbjuden på en fest av Julia.

I söndags åkte vi till en stad ca 1.5h härifrån för ett dop. Det var min värdpappas, som heter Jason, brors son som döptes. På vägen dit åkte jag med Julia, och vi sjöng hela vägen. Hon håller nämligen på och spelar in ett album till sin konsert. Jag blev introducerad till ca 50 familjemedlemmar, nej jag kommer ej ihåg namnen, vilket tydligen bara var en liten del av familjen. Ceremonin var superkort, och under ceremonin gnydde dopbarnet lite och hans något äldre syster sa “Quiet down bro”, vilket vat supergulligt. Efter kyrkan åkte vi till en resturang och åt mexikanskt. På vägen hem åkte jag med mina föräldrar hem, för att Julia skulle åka till studion.

PUSS

Tom frågade Kasidy till homecoming!

På yogurtland

Halloween kostym till Tati- hon är från Mexico

Läxor Ina-stil

Likes

Comments

Veckan började ganska dramatiskt i The Rankin household, för Kathy var tvungen att operera bort hennes tand. Detta för att hon hade en rotfyllning för ett par år sedan, men hennes tandläkare i Tyskland hade inte satt en krona ovanpå så när hon bet på ett majschips splittrades hennes tand. Hon hade haft grov huvudvärk i över en vecka och en doktor sa att det antagligen var bihåleinflammation, men när hennes tandvärk var så grov att hon nästan bara grät, insåg vi att det kanske inte va så.

Början på veckan började väldigt speciellt för mig också, mitt finger var helt plötsligt sjukt stort, uppsvällt och gjorde otroligt ont. Jag hade ont i flera dagar och på onsdagen gick jag till Tom’s värdmamma, för att hon är lärare i sports medecin, och hon kunde därför kolla om det va något allvarligt fel. Hon sa att jag inte hade varken stukat eller brutit fingret, utan jag antagligen bara hade ett stort blåmärke under huden.

Under onsdagen skulle Synne springa Varsity, alltså bland de snabbaste i tävlingen. Jag är sååå stolt, men jag vet också att hon är sjukt duktig så det var ingen överraskning. I och med att det var ett race på eftermiddagen slutatde jag redan klockan 14, så jag och Kathy gick till TJ Maxx, min nya favoritbutik, och jag kanske( bara kanske) köpte en ryggsäck från Guess. Den är så sjukt söt, jag får plats med precis allt jag behöver, inte mina träningskläder men de kan jag ha i en idrottspåse. På kvällen åkte Kelly och Greg till Chicago för ett EF event, så hela helgen var vi ensamma. Eller ja, Marlena och Kylie var våra barnvakter.

På Public Speaking håller vi på med reklamer, det är mer som jag har teater.

Fredagsmorgonen startade klockan 5 på morgonen pga Senior sunrise. Senior Sunrise är ett event där alla seniors på Casa samlas på fotbollsplanen klockan 6:15 för att titta på soluppgången. Tatiana och Tessa kom vid 6 och hämtade upp oss, och körde till skolan. När vi kom fram fick vi doughnuts av Leadership och flera av mina vänner va redan där med filtar. Det var inte jätte-interesant, men vi åkte och köpte Starbucks efter så det var värt det.

Fredagens eftermiddag bestod av fotbolls match, som de flesta fredagar, men denna gång spelade mot Sofias skola, en annan utbytesstudent från Sverige, hon kommer från Vallentuna. Sofia bor ca 20 min från Petaluma, och det var kul att ses igen. Efter matchen åkte vi till Buffalo Wild Wings, vilket är ett av de bästa matställena. Det var meningen att jag och Kathy skulle sova över hos Kasidy och Kristiane, men i sista sekund valde vi att stanna hemma istället så vi kunde säga hejdå till Michael.

Hela lördagen var jag hemma, tittade på tunnelbanan och Wahlgrens värld samt gjorde läxor. Samma sak på söndagen. När Kelly kom hem var hon väldigt exalterad för hon hade hittat en familj till mig. Jag är så taggad!!!!! Sent på söndagkväll satte vi, jag och Giovanni, och gjorde en skylt. Skylten sa "Jag kom hela vägen från Italien för att gå till Homecoming med dig" fast på spanska. Så söt! Han skulle ge den till en tjej från skolan som han gillar.

Senare samma kväll åkte Kelly till sin brors hus i all hast för att tjejerna hade panik. Deras föräldrar var i Las Vegas och Nicole messade tjejerna konstant, pratade om hur hon älskade dem massor och att hon var ledsen för allt hon gjort. De överlevde men är väldigt skärrade.

Hoppas alla där hemma mår bra, vi mår bra här.


Jag tänkte att jag skulle ha en liten frågestund i ett inlägg framöver, så ställ frågor!

Puss! Hörs snart!


Kristiane, Ashley och Tara

Jimmy och hans kompis skar upp hjorten han dödat helgen innan på köksön

Härligaste Maria, hon är så söt!

Choklad Doughnut av leadership!

Soluppgången

Härligaste Människorna!

Frukost på Starbucks

Från matchen: Jag, Kasidy, Kristiane, Gunnar, Tom, Tatiana och Tessa

Giovanni med afro och 70's vibe

En skylt på gång!

Klar!

Likes

Comments

Hej igen, förra veckan var superstressad, så jag har inte hunnit skriva.

Veckan började med att Kathy tog Synnes mobil och de slogs nästan i Kellys klassrum. Jag antar att Synne fick tillbaka mobilen i och med att hon har den nu, men jag såg inte slutet av det i och med att jag var tvungen att gå till min lektion.

Tisdagen var lugn men träningen var hemsk. Den var i Helen Putnam Park, vilket innebär backträning. Värsta träningen enligt mig, och resten av laget.

Franskan är hemsk och vår lärare i US historia ger oss de skummaste läxorna plus att jag missade en hel lektion för att göra ett bilingual test som jag måste göra enligt lag, men resultatet kommer inte förens i juni, så det är helt onödigt.

Kathy( aka bae) köpte en presser till oss så vi kan göra kaffe på morgonen.

Andra lektionen på torsdagen avbröts av brandlarmet i och med att de var tvungna att testa det. Det var bara skönt att inte behöva ha 100 minuter matte utan “bara” 60.

I fredags åkte vi till Yoghurt Land efter träningen med Paige. På Yoghurt Land kan man välja olika smaker på fryst yoghurt och olika topping, bl.a. frukt och godis. Jag hade jordgubbar, mango, ananas , mörk choklad och kiwi på min. Sedan mötte jag upp med Kathy och vi gick och kollade på grejer på TJ maxx bredvid yoghurt land, killarna och Paige åkte/gick hem. Vi hade sjukt mysigt och skrattade tills dess vi behövde gå hem.

Lördagen var fotodag, alltså till våran Yearbook. I och med att vi, inte Simon eller Tom, är seniors, alltså sista året, så behöver vi ta “formal photos” till yearbook. Vi åkte till en studio där tjejerna fick en samets tröja och killarna fick ta på sig skjorta, kavaj och fluga. Bilderna blev riktigt bra, tycker jag personligen, och efteråt åkte vi till Kristiane för att fira hennes födelsedag. När alla hade kommit fick vi inte bara inne för att Kristianes värdföräldrar skulle fixa en överraskning, och Kasidy bestämde att vi skulle tävla i trading. Spelet gick ut på att vi började med en penna och att vi skulle gå runt och knacka på dörren för att byta bort pennan till något bättre, och sen dem nya byter man hos någon annan. Vi fick 1h på oss och det lag som kunde byta till sig det mest värdefulla vann. Det var ett skum lek och varken jag eller Kathy tyckte det var kul, så vi hängde i bakgrunden. När vi kom tillbaka fanns det mat och i och med att vår grupp kom tillbaka först var vi tvungna att vänta på den andra gruppen. De kom tillbaka 20 minuter efter oss, och de hade med sig en förstörd iPad. Tydligen skulle de få den efter att ägaren hade rensat den, men i och med att hon inte kunde låsa upp den tog hon fram en hammare och slog sönder den så att vi inte få hennes personliga information från den( för det är ju vad jag tänker ha den till?!?!). Vårt lag fick en bordsdecoration och ett klistermärke som man endast kan få om man tävlar i mc, har ett lag och är sponsrad, så det är ganska värdefullt om man vet vad det är. Det blev ingen vinnare, men jag tycker ändå att vårt lag vann! Efter att det andra laget kommit tillbaka åt vi middag, hamburgare och korv, och hängde. När vi ätit klart kom deras grannar över för att hjälpa till med Kristianes överraskning: en PINJATA. Roligaste jag varit med om, även fast det var läskigt att köra norkfylla först och sen föröka slå den där clownen. Resten av kvällen hängde vi, tills dess att Giovanni ringde och sa att han tappat bort sig. Han hade nämligen varit hos en kompis pappas födelsedagsfirande 4 kvarter bort och när han skulle gå tillbaka tappade han bort sig. Jag blev sjukt orolig så jag och Meheak(mahäck uttalas det:)) åkte och letade efter honom. Efter ca 10min hittade vi honom och vi insåg att han bara varit ett kvarter bort, ca 1minut gångväg från huset.

Söndagen bestod av bullbak, jag behövde baka bullar till min Public Speaking klass då vi skulle visa en talang, och i och med att min enda talang förutom att baka är att vara sarakastisk fick det bli bullar. Jag fick med mig två kompisar att hjälpa mig, så Tatiana och Tessa kom över. Vi hade sjukt kul, för kul nästan. Bullarna blev goda, så Harald du kan vara stolt, och uppskattades av både familjen, Tessa. Tatiana och min Public Speaking klass.

PUSS


Efter Helen Putnam Park är man värd en ICEE aka slush

Frozen Yoghurt

Giovanni frös:)

Finaste tjerna! Kasidy, jag Kristiane och Kathy

Jag och Kathy

Bullbak på gång

Klara!​

Likes

Comments

Hej alla! Jag är så ledsen att jag inte skrivit på ett tag, min gudmor sa t.o.m att det är bättre att jag inte skriver än att jag skriver mycket i och med att det skulle i så fall vara ett tecken på att jag har hemlängtan. Hoppas alla mår bra, här kommer en snabb recap.

Förra veckan (vecka 37 om det hjälper:)) började med Simons födelsedag, som ironiskt nog är på samma dag som Kellys syster Amys och 9/11. Skolan gjorde ingen grej av det och vi parande inte alls om det, vilket är lite skumt? Efter träningen kom vi hem, duschade osv och när vi kom tillbaka till huset var det fullt med folk. Förutom vår lilla familj på 14 pers var det också Kristiane, Kasidy, Maria och Ashley, fullt hus så att säga. Det blev grillat med potatismos och grönsaker och till efterrätt var det paj, äpple och nektarin samt vanlig äppelpaj. Det var jättemysigt men de stannade så länge att jag var nära på att slänga ut dem själv, inte för att vara en bitch men kan man få sova i detta hus kanske? Hahaha☺️

På tisdagen gick skolan lugnt till, även fast min US historielärare ger oss världens svåraste läxor/uppgifter går skolan ganska bra.

Denna vecka var det också spirit-week, eller ja half-week i och med att det endast var onsdag-fredag. Casa har spirit-week innan alla danser, alltså White out dance, Homecoming, Winter formal och Prom.

Onsdag: Casa Grandes färger guld och grönt

Torsdag: Sitt eget favorit lag

Fredag: Klass färg, i och med att jag är senior är det då rosa för mig.

Efter träningen på onsdagen åkte vi(jag och Synne) med Tessa och Tatiana till en butik för att leta outfits till dansen och till sprit-week. När de hade hittat några grejer gick vi till ett kaffe/te/smoothie ställe där de hade boba. För dem som inte vet vad boba är kan jag berätta att det är en boll som har en skum konsistens och smakar nada. Sedan körde vi en roadtrip till både Casco och Traget. Vi hade så kul, älskar dessa människor.

Fredagen var det klassfärger på schemat, så vi bar alla seniors rosa. Även Simon, som är junior och skulle ha orange hade rosa. Mitt i andra lektionen, matte i mitt fall, var det ett rally ute på fotbollsplanen. Det var sjukt kul i och med att leadership(en klass) hade organiserat lekar, utmaningar och orkestern spelade. På kvällen. Att det första dansen, white-out-dance där man skulle ha på sig all white. Det var så kul och vi dansade i säkert 3h. Dansen var slut runt 21:30 och när det var slut åkte vi till IN N OUT vilket tydligen är tradition.

Redan klockan 6:20 började pga av racet. I och med att vi springer cross country springer vi också lopp, det är det vi tränar för. Race var i Spring Lake, Santa Rosa. Mitt och Synnes lopp startade inte förens klockan 11:20 men i och med att vi åkte med Paige och hennes lopp startade 9:40 så åkte vi redan klockan 7:30 hemifrån. Bilresan tog ca 30min och när vi kom fram var vi tvungna att gå en bit för att hitta coach och de andra. Alla andra lag hade tält och banner, men inte vi, vi hade en kylväska och ett bord. Fancy… Innan mitt och Synnes race tog vi ett uppvärmningsvarv på banan så vi hittade när det väl var lopp. Som sagt startade jag och Synne klockan 11:20 och jag sprang racet, 2 Miles = 3km, på 23 minuter och jag är fett stolt för jag dog inte. Synne sprang på typ 14 minuter och jag är så stolt över henne i och med att hon alltid springer med mig. Efter racet väntade vi till Simon var klar och sen gick vi till en parkering på andra sidan från där vi kom in på morgonen så det tog ca 15 att gå dit, sen fick vi vänta på Kelly. Medan vi väntade kom en sög lite flicka fram och undrade om vi ville ha grillad kyckling. Hon och hennes familj hade en bbq några meter från oss. Vi tackade nej och snart efter kom Kelly. När vi kom hem hade vi ca 1h på oss till att göra oss i ordning till matchen. Den lördagen var det närmligen Egg Bowl, typ Stockholm derby mellan Petaluma High och Casa i amerikans fotboll. Det var första gången på flera år Casa och Petaluma spelar mor varandra för att Casa är i en högre liga och för att de alltid blev bråk på planen och efteråt. Matchen började klockan 15 och redan efter första delen kunde man känna frustrationen från spelarna. Under andra delen var det så mycket frustration att de började slåss på planen. Hela matchen slutade med att vi (Casa) förlorade.

Söndag= SAN FRANSISCO DAY. Hela dagen började med att Synne gick in i en dörr på väg över till Kelly’s vilket beskriver Synne ganska bra:) San Fransisco day är en dag som Kelly gör för EF och alla utbytesstudenter med värdfamilj i norra Kalifornien är inbjudna. Så klockan 9 var det ca 20 utbytesstudenter och 3 andra IEC’s o vårt vardagsrum. Melissa, som skulle skjutsa, var sjuk så Kelly var tvungen att väcka Kylie så hon fick skjutsa, annars skulle inte alla kunna åka med. Resan tog 2h för att komma till första anstalten, twin peaks. Nästa var the Painted Ladies (Full House), the Ferry Building, China Town och sist Little Italy. Jag önskade att jag skulle kunna visa allt men då skulle jag behöva kameror i ögonen, allt är så vackert. På vägen hem sjöng vi Hannah Montana, High School Musical och Spice Girls. När vi kom hem fick vi (jag och Synne) ca 30 minuter tills det var dags för henne att flytta. Kommer sakna henne:(


PUSS

First smoothie with boba

Tatiana med Beary, en stor nallebjörn hon vill ha

Synne med sin egen björn, det är inte Beary

Mysstund i massage stolarna

Kostym till Halloween?

Seniors wear PINK

Här kommer bilder från San Fransisco:

First rally

Här kommer bild

Likes

Comments

Det är så mycket som händer i skolan just nu att jag inte prioriterat bloggen så mycket. Men jag kommer skriva så snart jag kan😊


PUSS så länge❤️

Likes

Comments

Hej alla fina! Detta inlägg är lite sent, jag vet. Det har varit en fullspäckad helg så igår (när jag planerat att skriva) var jag helt slut. Men iaf, jag mår bra och livet leker just nu.

Förra måndagen fixade några tjejer från skolan en picknick för oss utbytesstudenter i och med att vi var lediga pga Labor Day, och det var såå mysigt! Det var alla från Kelly's, Kristiane, Tom och Benno samt tjejerna från skolan , Kasidy och Bennos värdbror. De hade fixat allt, mat, dricka, musik och lekar. Vi lekte Maffia, lyssnade på musik och lärde känna varandra. Ariana tog t.o.m med sig sin hund, det sötaste jag sett ever :) Efter picknicken åkte vi hem och jag, Synne och Katy gick till TJ.Maxx som har designer kläder för inga pengar alls, så jag köpte en MK tröja för 1/3 av vanliga priset :) Vi hade supermysig och bondade, är är nu sjukt bra vänner, eller ja, mer systrar.

Veckan som gått var ganska lugn, en av utbytestudenterna i huset hade lite svårt med hemlängtan och läxorna stressade något brutalt, så i tisdags skippade vi träningen för att skriva en uppsats som behövde skrivas färdigt. Resten av veckan gick lugnt, träningen gick bra och böckerna i US history må va tunga, men vi behöver inte ta med dem till skolan varje B-day så jag ser det positivt. Btw så är min U.S history lärare så sjukt härlig människa, men pga controversy (svensk översättning?) tidigare så har han råkat i mycket trubbel, bla undersöktes han av Secret Service förra året för att han var "ett hot mot rikets säkerhet". För att beskriva Mr Siders bör man inkludera hans 170cm långa kropp, hans helikopterplatta och hans ölmage. Inte riktigt ett hot enligt mig.

I fredags var det B-day, och efter skolan gick jag och Ashley med Kasidy hem till henne där Melissa hade dukat fram cheddar popcorn, nachochips med guacamole och salsa. Hon är ju den finaste människan någonsin! Grace är min favorithund och hon är ju såå söt, mitt spirit-animal 'cause she's fat, has no manners and she doesn't care what so ever! Hos Kasidy hängde vi i några timmar och helt random ringde jag Elin (bae miss u!!), gjorde oss i ordning och åkte till Casa's första hemma match i football! Det var så kul, inte för att jag tittade på matchen, utan jag hängde och snackade med tjejerna från picknicken. Det var sjukt mysigt, och när matchen var skut var klockan typ 22:30, så Kelly kom och hämtade oss. När vi kom hem tänkte jag direkt gå och lägga mig men när jag tagit ett steg utanför dörren insåg jag att det var en skunk på stigen där jag skulle gå, så jag sa "nope" och sprang in igen. Efter 5 min såg Kelly att den hade försvunnit, så jag och Synne gick till Nana's med ficklampa om den nu skulle dyka upp igen.


Lördagen bestod av häng hos Kasidy och Kristiane igen, denna gång med Synne. Vi hängde, målade naglarna och åt Amerikas bästa sandwich. På kvällen skulle vi tittat på IT, ni vet clownfilmen, men allt var slutsålt, så vi gick runt i Downtown Petaluma och åt paj. Det var sjukt mysigt, verkligen. Vi hade inga bekymmer what so ever, och det var inte heller kallt, utan behagligt. Runt 22:30 kom Melissa och hämtade mig, Kasidy och Kristiane för Synne ville stanna en stund till. Vi åkte hem till dem och fixade kvälls snack bestående av Mac&Cheese, Rice Krispy treats och gold fish. Kristiane gick och lade sig i sitt rum, medans jag och Kasidy bestämde oss för att titta en en film: Beauty and the briefcase.


I går, söndag, vaknade vi runt 10, med Lola (den lilla hunden) i sängen. Hon gillar tydligen att ligga under täcket, är inte det typ det sötaste? Iaf, när vi vaknat åkte vi för att fixa frukost, och plockade upp Synne på vägen. Frukosten bestod av mexikans tacos och doughnuts. När vi kom tillbaka till Kasidy's tittade jag och Kristiane på Mulan medan Kasidy gjorde läxor och Synne pratade med sin familj. På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka tillbaka till Kelly's för att utnyttja poolen i och med att det var så sjukt varmt. Alla, inkluderat jag, Synne, Kasidy, Kristiane, Simon, Gunnar, Giovanni, Ashley, Katy, Jimmy och Michael, hängde vid poolen. Jimmy (skojaren) bestämde sig för att kasta i Synne i vattnet när hon låg och solade och när hon kom upp igen var hennes kommentar: " Mitt hår skulle ju inte bli blött, fan!". Jag tyckte halvt synd om henne, men å andra sidan skrattade jag ganska mycket. Efter middagen, när alla som inte bor hos Kelly åkt hem, tittade jag på Tunnelbanan och sen gick jag och lade mig, utmattad.Nästa inlägg ska jag försöka få upp på söndag!

PUSS

Arianas hund, typ det sötaste jag sett, förutom Grace!

Jashan!

Synne, Jag, Olga och Meheak<3

Tom bae (utbytesstudent från Tyskland)

Kasidy lockade mitt hår!

Babe:/ hoppas jag inte väckte dig!

Ashley, jag och Kasidy!

Äkta Casa cheerleaders!

Första hemmamatchen!

Squad! Simon, jag Maria och Gunnar!

Favoriten!

Målade Kristianes naglar!

Blueberry peach paj, såå god!

Lola<3

Kristiane i poolen!

Likes

Comments