Hei dere.. Noen uker siden sist. Det har gått litt i ett og bloggingen har vært nedprioritert. Men nå er jeg klar for å skrive litt igjen. En av grunnene til at jeg startet denne bloggen var for å dele vår historie om Matheo. Jeg har delt flere innlegg om vår lille engel og kommer til å fortsette med dette. Akkurat nå holder jeg på med et innlegg om graviditeten med Oliver. Et tøft svangerskap hvor vi var redde for å oppleve det samme igjen. Heldigvis hadde vi god oppfølging på sykehuset, noe som hjalp på frykten for å miste et barn til. Men mer om dette i et eget innlegg.

Det har skjedd mye siden sist innlegg. Oliver har blant annet rukket å bli hele 15 måneder. På grunn av mistanke om astma har vi vært hos barnelege og lille har begynt med astmamedisiner. Vi har også vært på kontroll på helsestasjonen hvor Oliver har tatt vaksine. Vaksinen var null stress og Oliver gråt ikke en tåre. Men med vår flaks ble selvfølgelig Oliver syk med feber. Dette har resultert i flere våkennetter og lite søvn. Fra å være en syvsover har Oliver de siste ukene begynt å stå opp mye tidligere. Så nå starter dagene gjerne 0630-0700. Men det er ikke så aller verst altså, kunne vært mye verre. Vi koser oss og tilbringer mye tid ute. Denne lille rampen har mye energi og elsker å være sosial. Det har kommet flere nye ord i det siste, sier vi et ord prøver han å si det samme. Mammahjertet smelter.

Jeg er også litt i gang på treningsfronten. Det er ingen tvil om at jeg har kost med mye i denne permisjonstiden og de ekstra mammakiloene må nå bort. Jeg klarte det mellom de to graviditetene og skal klare det igjen. Jeg er litt usikker på hvor mye jeg skal dele på bloggen rundt dette, men om det er høyt ønsket fra dele lesere skal jeg vurdere det. Kanskje det vil gi meg litt motivasjon å dele denne prosessen om en sunnere kropp med dere?

​Det nærmer seg slutten på tiden hjemme med Oliver. Til høsten skal Oliver i barnehage og jeg på skolebenken. De siste månedene skal nytes!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Et veldig forsinket innlegg, men jeg har så lyst til å dele noen bilder fra en fantastisk påske. Første helgen sov Oliver hos farmoren og farfaren sin. Mats og jeg fikk tilbragt tid med gode venner, hvor vi blant annet spiste middag ute og hadde spillkveld. Palmesøndag var vi i dåp til skjønneste Emilie. Foreldrene hadde stelt i stand en fantastisk feiring og dåpsbarnet var såå søt i både dåpskjole og bunad. På kvelden reiste vi videre på hyttetur til Gålå med familie og venner.

På trilletur første dagen. Denne vognen er fantastisk og jeg er helt forelsket. Det kommer et innlegg om vognen senere.

Det ble flere aketurer, noe Oliver syntes var kjempegøy. Å kjøre ned slalåmbakken på akebrett var ikke skummelt i det hele tatt. Denne lille gutten er glad i fart og spenning. På bildet aker Oliver med sin tøffe tante.

Oliver sin første tur i pulk. Mats og jeg er ingen eksperter med langrennski på beina, men fikk oss en tur på 9 km. Det var kjempedeilig og ga oss begge mersmak. Oliver sovnet i løpet av ti sekunder og sov hele turen. Et tegn på at han også likte det! Jeg gleder meg til flere skiturer neste år!

Tøffe Oliver med mormor og morfar.

Mine fine <3

Vi hadde en fantastisk påske med gode minner å se tilbake på. Det ble mange "første gang opplevelser" for lille Oliver. Aking i slalåmbakken, skitur i pulk, kjørt gondol på Hafjell og fått sitt første påskeegg. Det kom også flere tenner i løpet av ferien. Jeg har ikke helt kontroll på hvor mange tenner Oliver har nå, men lurer på om det er 7-8 tenner. Oliver en er drøm å ha med på tur, og jeg gleder meg til flere opplevelser. Vi har ikke lagt noen store planer for sommerferien enda, men varmere strøk frister veldig. Hvis du har tips om reiser med en på 1,5 år, legg gjerne igjen en kommentar.

Likes

Comments

God mandag. Ny uke, nye muligheter. Dagen før vi startet påskeferien fikk vi en fantastisk nyhet. Oliver har fått plass i barnehagen vi hadde på førstevalg. Barnehagen er rett ved siden av der vi bor og vil gjøre hverdagen vår enklere. Til høsten begynner jeg å studere og da er det deilig at Oliver går i en barnehage i nærheten av der vi bor. Barnehagen har et utrolig godt rykte og vi gleder oss masse. Oliver er nok mer enn klar for å starte, men først skal vi kose oss hjemme de siste fire månedene. Men litt forberedelser må til og jeg er allerede igang. Likevel trenger jeg hjelp av dere. Hvilke merker i diverse tøy anbefaler dere?

REGNTØY // VINTERTØY // ANNET UTETØY

Her ser dere noen av mine favoritter. Synes gult regntøy er sååå kult. I tillegg er det veldig praktisk hvis vi en gang får jente. Når det kommer til vinterdress er jeg veldig usikker på hvilken som er best? Noen som har Reimadress til sine barn og er fornøyde? Har hørt mange er fornøyde med Polarn O Pyret sin vindfleece, så den blir vi nok å kjøpe. Er skalljakken i samme merke like god? Når det kommer til sko er vi veldig fornøyde med Ecco, noen andre merker å anbefale?

Jeg tar gledelig imot tips om hvilke merker dere anbefaler!!

INNETØY // MAT OG DRIKKE

Til dåpen sin fikk Oliver Bergans sekk med tanke på barnehagestart. Sekken har stått på rommet i snart ett år og om ikke mange månedene er den i bruk. Helt sprøtt å tenke på. Vi har termosen på bildet og den er allerede godt brukt. Drikkeflasker har vi også. Jeg tenker det er godt med behagelige klær som joggebukser og myke gensere. Da slipper de stive klærne å irritere leken. Innesko er også viktig, vi har hofteskader i familien så gode sandaler skal kjøpes inn.


Hva er viktig å ha klart til barnehagestart? Og hvilke merker anbefaler dere? Ønsker dere en super uke!!


Likes

Comments

Her har helgen gått så altfor fort. Fredag reiste vi på hyttetur med et godt vennepar. De har verdens fineste hund og det er så herlig å se Oliver med Ask. Vi har kost oss masse og gleder oss til flere slike turer. Her kommer helgen i stikkord:

Brettspill. Grillmat. Godis. Utelek. Ruskevær. Peiskos. God mat & drikke. Avslapping.


Likes

Comments

Produktet er sponset av www.mimmis.no

God morgen! Fredag og om ikke mange timene er det helg. Vi skal på hyttetur med et vennepar og gleder oss masse. For en tid tilbake fikk Oliver ny bilstol. Vi stod mellom flere typer men endte opp med CYBEX SIRONA. Nå har vi testet stolen i noen uker og er ikke noe annet enn kjempefornøyde. Jeg har vært heldig og får gi dere lesere en super rabattkode ved kjøp av bilstol hos MIMMIS. Ved å bruke rabattkoden INABILSTOL55 får du 15% ved kjøp av bilstol. Mange av bilstolene er allerede satt ned i pris så her kan du spare en god del penger. Ved kjøp av for eksempel Cybex Sirona sparer du over 1000 kr. Rabattkoden gjelder til og med 3. april.

LITT OM BILSTOLEN

Cybex Sirona er en bilstol som kan brukes fra fødsel til ca 4 år, den er godkjent fra 0-18 kg. For å bruke bilstolen til en nyfødt baby trengs et spedbarnsinnlegg. Dette har jeg ikke testet da vi ikke begynte å bruke stolen før Oliver var 14 måneder.

Bilstolen er sikret med bilsens ISOFIX-system. ISOFIX er et system for festing av barneseter i bilen og reduserer risikoen for feilmontering.

Cybex Sirona er en bilstol med både bakovervendt og fremovervendt posisjon. Vi har bilsetet bakovervendt da det er mye tryggere i en eventuell kollisjon. Bakovervendt brukes bilstolen med en fempunktssele.

Istedenfor fempunktssele har bilstolen en sikkerhetspute når den brukes forovervendt. I undersøkelser har det kommet frem at ved en eventuell kollisjon er dette mye sikrere enn fempunktssele når bilstolen er i forovervendt posisjon.

Takket være et 360° rotasjonssystem er det mye enklere og ergonomisk riktig å sette inn og ta barnet ut av bilstolen. I tillegg gjør rotasjonssystemet det enklere å skifte mellom forovervendt og bakovervendt posisjon uten å ta setet ut av bilen.

Cybex Sirona tar mindre plass en mange andre bilstoler. Dette gjør at personen som sitter i setet foran får god benplass.

Cybex Sirona har en god hvileposisjon, noe som var viktig da vi skulle velge bilsete. Dette gjør at barnet kan sove trygt og godt uten at hodet detter fremover. (Se bilder lenger ned i innlegget).

Et ekstra pluss er at bilstolen er utrolig fin å se på. Sikkerhet går selvfølgelig først, men jeg klager ikke på at bilstolen har et pent utseende.

HER kan du lese mer om bilstolen.

Litt vanskelig å se pga dårlige bilder, men stolen er i to forskjellige stillinger. Til høyre er bilstolen i liggestilling og gjør det enklere for barnet og sove godt på bilturer. Og ikke minst tryggere, med tanke på hodet. På bildet har Oliver tatt hodet opp da det var noe veldig spennende som skjedde utenfor vinduet, hehe.

Her ser du bilsetet vendt mot døren. Utrolig mye enklere å sette inn barnet. En blid og fornøyd Oliver i ny bilstol.

GRUNNER TIL AT VI VALGTE CYBEX SIRONA

ISOFIX-system

360° rotasjonssystem

Tar liten plass

Slår veldig godt ut i tester av bilstoler

LSP-systemet, som skal absorbere ved en eventuell sidekollisjon

Er du på jakt etter bilstol anbefaler jeg deg å ta en titt på MIMMIS. Som nevnt er mange av bilstolene satt ned i pris og ved bruk av rabattkoden INABILSTOL55 får du enda 15 %. Rabattkoden gjelder alle bilstoler, og varer til og med 3. april.

Likes

Comments

Et forsinket innlegg, men bedre sent enn aldri. Jeg hadde veldig lyst til å gi Oliver påskeegg i år, men han er fortsatt liten og får sjeldent godteri. Gleden over egget var stor og Oliver lyste opp med verdens søteste smil. Jeg storkoste meg med innkjøpene og gleder meg allerede til neste år.

I PÅSKEEGGET

Nestle drikk, pære og eple - Denne var ganske unødvendig. Oliver er glad i vann og juicen falt ikke helt i smak.

Skyr Yoghurt - disse skyr yoghurtene på pose er helt geniale. Et fint mellommåltid, i tillegg er de enkle å ha med seg på tur. Det blir lite gris. Oliver liker både den med jordbærsmak og banansmak.

Smoothies - alltid en hit!!

Nestle Junior fruktstang - Oliver synes fruktstangen er kjempegod og får disse når vi skal kose oss litt ekstra.

Kiddylicious smoothie biter - Første gang lille O fikk smake dette, falt veldig i smak. Bitene hadde smak av jordbær/banan og smeltet i munnen.

Ellas Kitchen flerkornspinner - Lett og knasende mellommåltid med smak av gulrøtter og linser.

Et lite eventyr, melkesjokolade - Oliver får sjelden godteri, men en liten melkesjokolade måtte til.

Body og sokker fra Newbie - Newbie er et av mine favorittmerker, Oliver trengte litt nye klær i større størrelse og da passet det perfekt å kjøpe inn til påskeegget.

Jeg har mange bilder fra påskeferien og de kommer i et eget innlegg.

Gir dere barna påskeegg?

Likes

Comments

I samarbeid med Mimmis.no

Påsken nærmer seg over, men vi har enda et par dager igjen. Vi kom hjem fra hyttetur sent i går kveld etter en lang kjøretur. Det vil komme et eget innlegg om vår ferie, men først vil jeg tipse dere om Mimmis.no som har påskesalg og i tillegg gi dere en rabattkode. Mimmis har satt ned prisen på en rekke bilstoler, og ved å bruke rabattkoden INABILSTOL55 får dere enda 15% avslag på prisen!! Bilstol er dyrt, så her kan dere gjøre kupp. Rabattkoden er gyldig til og med 3. april 2016. 

MINE FAVORITTER:

Til Oliver har vi brukt Maxi-Cosi Cabriofix fra han var nyfødt og vært kjempefornøyde. Ved å bruke rabattkoden vil du få denne stolen inkludert base til kun 2549 kr. Da Oliver vokste ut av babystolen valgte vi å teste ut Cybex Sirona. Denne stolen koster normalt 5199 kr. Mimmis har nå påskesalg på stolen og prisen er 4799 kr. Ved å bruke rabattkoden blir prisen 4079 kr - det vil si 1120 kr i rabatt! Jeg anbefaler de to bilstolene sterkt, men det finnes også mange andre fine bilstoler. HER kan dere se resten av utvalget til Mimmis.

HUSK Å BRUKE RABATTKODEN: INABILSTOL55

Likes

Comments

Å miste et barn er umenneskelig vondt. Å tenke på alle de opplevelsene vi ikke fikk skape sammen er smertefullt. All den tiden vi hadde gledet oss til, men som vi ikke fikk. Ved å pynte på graven skaper vi minner på en annen måte. God påske, Matheo! 💛

Likes

Comments

Tusen takk for all respons rundt innleggene om vår kjære engel. Å få så mange fine tilbakemeldinger gjør det enklere å dele vår historie. Det er nå over 2 år siden Matheo døde. Jeg synes det er godt å dele denne sorgen med dere. Oliver gjør at vår hverdag går i ett og han fyller dagene med latter og glede. Samtidig er det viktig å ikke gjemme bort den vonde sorgen. Ved å skrive disse innleggene kjenner jeg på smerten ved det å miste et barn. Jeg tror det er viktig. Del 1 kan dere lese HER od del 2 HER.

Vi er kommet hjem fra sykehuset. Utenfor er alt som normalt, men for oss står tiden stille. Det første som møter oss i døren er barnevognen. Det gjør vondt. Under svangerskapet dagdrømte jeg om alle de fine trilleturene vi skulle ha i permisjonstiden. Likevel gir vognen oss et lite håp. Et håp om at Matheo en dag skal bli storebror. Ekstra tøft er det å gå inn på babyrommet. Babysengen hvor du så søtt skulle sove, klesstativet med alle de nydelige klærne du skulle bruke.. Vi holder rundt hverandre og gråter. Sannheten blir enda mer virkelig.

Sultfølelsen er borte. Vi kan gå en hel dag uten å spise. Familien fyller opp kjøleskapet og lager mat. Leiligheten er fylt med blomster og kort med gode ord. For å ikke stenge oss inne med sorgen har vi fått et råd om å gå ut døren hver dag. Det er ufattelig vanskelig. De første turene er korte. Til postkassen og tilbake. Det tar lang tid før jeg tørr å bli med inn i matbutikken vi til daglig handler i. Jeg prøver flere ganger, men mislykkes. Svetten renner, kroppen stivner og panikken kommer snikende. Jeg er redd for å treffe på noen som ikke vet. Hva vil for eksempel personen i kassen tro? Gravidmagen er jo borte, men hvor er vår lille skatt?

En uke etter fødselen er Mats tilbake på jobb. En avgjørelse vi begge har tatt og enige om at føles rett. På dagtid er jeg aldri alene. For å ikke våkne opp alene låser mamma seg inn i leiligheten på morgenen. Mine to beste venninner har kommet hjem fra studie/folkehøgskole og stiller også opp. På Facebook deler jeg bilder og ord med venninnegjengen. Den støtten mine venninner viser er ubeskrivelig og betyr så alt for mye. Jeg er den første i gjengen som har fått barn, det må være vanskelig for dem å forstå hva jeg går igjennom. Likevel gjør de alt rett. Viser kjærlighet og er der for meg. Tørr å stille meg de vanskelige spørsmålene. Dere er gull verdt!!

Midt opp i sorgen skal også en begravelse planlegges. Datoen blir satt - 14. februar, selveste kjærlighetens dag. Vi er i møte med presten som skal holde begravelsen. Et fantastisk menneske som setter seg inn i vår historie og kjenner på vår smerte. Et hjertesmykke med to deler er kjøpt inn. Den ene delen står det "mamma & pappa", den skal gutten vår få med seg i kisten. På den andre delen står det "Matheo". Et smykke jeg skal bære med stolthet. Vi er også i møte med et begravelsesbyrå. Det er mye praktisk informasjon å ta inn over seg. Mange valg som må tas. Kiste blir valgt ut, blomster bestilt. Sammen med presten planlegger vi program for seremonien. Jeg lager en minnebok med bilder av vår lille engel. En bok for de som ønsker å se bilder av vår skatt og legge igjen noen ord. Mats skriver tale. Jeg er stolt av samboeren min som ønsker å si noen ord i begravelsen.

På en av mine turer ut møter jeg på første nabo som ikke vet. En situasjon jeg lenge har prøvd å forberede meg på, men som er umulig å planlegge. Hun ser at magen er borte og spør naturligvis om jeg har født. Det er vanskelig å gi noe svar. Stemmen skjelver da jeg prøver å fortelle og mamma tar over da jeg ikke klarer mer. Mine beste venninner er også med. Jeg er glad for å ikke være alene. Et par dager senere får vi blomst og kort fra alle våre naboer. Naboen jeg traff på har informert de andre og sammen viser de medfølelse. Jeg kjenner en liten lettelse. Å vite at våre naboer er klar over situasjonen gjør det enklere å gå ut døren.

Det er 14. februar og Matheo skal begraves. Jeg har på meg en svart kjole. En kjole jeg kjøpte under graviditeten og brukte ved flere anledninger. En kjole med minner fra vår tid med Matheo. Smykket med vår engel sitt navn på henger rundt halsen. Kapellet er fylt med blomster og lys. I den hvite, lille kisten ligger vår sønn. Tårene triller. Det er vanskelig å puste. Kapellet er nesten fullt. Familie, venner, kollegaer og bekjente. At så mange ønsker å ta del i og støtte oss gjennom denne sorgen betyr alt. Mats sin tale er rørende. Han viser stolthet over å være pappaen til Matheo. Min mamma deler også noen ord. Lillesøster leser dikt. Kusinen til Mats synger. Presten viser omtanke og kjærlighet. Begravelsen er nydelig og akkurat slik vi ønsket for vår sønn. Etter begravelsen er det minnestund. Det er mange som skriver i minneboken. Mange gode klemmer. Det har vært en ufattelig tung, men også fin dag. Ikke før på kvelden kjenner jeg hvor sliten kroppen er. Øyelokkene er blytunge. En dag med mange følelser. Vi har tatt farvel med vårt første barn. Livet er forandret og sorgen vil alltid være med oss. Jeg er englemamma til verdens vakreste Matheo. Alltid i våre hjerter.

Likes

Comments

I samarbeid med mimmis.no

God søndag morgen til dere. Her har det vært noen søvnløse netter. Fredag ettermiddag fikk Oliver feber. Han var slapp og sovnet tidligere enn vanlig. Lite visste vi at han da skulle være våken store deler av natten. Mye tyder på at det er en ny tann på vei og det som gjør vondt. Utover lørdagen ble formen mye bedre og vi trodde det hele var over. Så feil kan man ta.. Feberen kom tilbake i løpet av kvelden og ny natt med lite søvn.


Denne søndagen er jeg så heldig og får gi dere leserne en super rabattkode hos MIMMIS!

Er du gravid og enda ikke kjøpt seng til babyen i magen? Da anbefaler jeg deg sengepakken fra babytrold. Sengepakken inkluderer Laura sprinkelseng, madrass, sengekant, dyne, pute og sengesett. Normalprisen på pakken er 3499kr, men nå kan du få den til 2499kr. Med rabattkoden lenger ned i innlegget kan du redusere prisen enda 400kr, Du sparer derfor 1400kr!!

Sengepakken finnes i BLÅ STRIPETE, ROSA STRIPETE og BEIGE MED SEL-MOTIV.Har du allerede barn, men det er på tide med en større seng?

DENNE nydelige sengen, inludert to madrasser med trekk og romantisk nostalgisk forheng får du nå for 4599kr. Med rabattkoden blir prisen 4199kr. Normalprisen på sengepakken er 7644kr. Det vil si at du sparer 3445kr!!

Sengepakken finnes også med pirat-motiv. Link HER


RABATTKODEN:

Handler du for over 1999kr hos MIMMIS får du 400kr i rabatt. Dette gjelder alle varer, inkludert varer som allerede er satt ned i pris. Rabatten gjelder nye bestillinger ved kjøp innen torsdag 10. mars. Rabattkoden du må bruke er: F837D954AD


Utenom de fantastiske tilbudene på sengepakkene har jeg lagt ved flere av mine favoritter fra nettsiden. Produktene finner du HER.

Ønsker dere en fin søndag. Her krysser vi fingrene for at Oliver sin form blir bedre og at vi kan få en god natt med mye søvn før en ny uke venter oss.

Likes

Comments