När en person utagerar och visar ilska kan det egentligen vara att personen känner sig sårbar, utsatt, ledsen.

Det tror jag kan vara viktigt att tänka på när någon är arg men främst att reflektera kring när man själv är arg. Vad är jag egentligen arg på nu? Är jag ledsen för något annat?

Sen är det nog viktigt att, visst man kan försöka hjälpa andra, men man kan inte ta ansvar för andras känslor och alla beteenden är inte accepterade.

Om en person beter sig illa har man all rätt att säga ifrån och det är upp till den personen att själv söka hjälp om hen mår dåligt.

Det värsta rådet jag fick när jag sa till om en person som betedde sig illa på en arbetsplats var "men hen gör så mot alla". Då är ju problemet än större. Det är ingen ursäkt för att bete sig illa - att en person gör det mot alla och att man då inte ska ta det personligt. Den här personen behöver ju uppenbarligen få bukt på sina problem, alla andra ska inte behöva tolerera det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ens partner är en bästa vän, den man delar hela sitt liv med som ser alla ens sidor - bra eller dåliga.

Av olika skäl kan man välja att göra slut. Det gör ont, riktigt ont och jag var många gånger funderar på om det ens var rätt.

Innebär slutet på en kärleksrelation att alla band måste upphöra. Om man fortfarande är vänner och har roligt ihop - ska det behöva ta slut?

Likes

Comments

Våren är en härlig tid, det gissar jag att de flesta tycker. Ofta mår man automatisk bättre när solen och värmen äntligen kommer tillbaka. Det bästa jag vet är att ta promenader.

Här är mina topp fem platser:
1. Kullabergs naturreservat

Här kan man vandra längst med fyren. Det finns olika leder som man kan följa samt grottor att besöka. Det är också en härlig plats att bada på eller varför inte dyka eller paddla kajak.

2. Dalby Söderskog

En vacker plats mer kortare vandringsleder. Vill man gå lite längre finns det leder som går till Skrylle naturreservat.

3. Skrylle naturreservat

Här finns det massor med leder, korta och långa, elbelysta och breda eller små och krokiga. Mina favoritleder är de som går avsides de breda lederna.

4. Botaniska trädgården i Lund

Mitt i Lund ligger den botaniska trädgården. Den är lika vacker på hösten som på våren. Det är inte stället för en lång promenad, men en härlig plats att sitta och njuta av alla blommor och träd.

5. Stenshuvuds nationalpark

På Österlen ligger denna vackra nationalpark. Väldigt vackert att promenera längst med lederna där det bjuds på en fin utsikt över havet. Stranden är dock det klart bästa med denna plats.

Likes

Comments

Klockan är efter elva, solen har gått ner för länge sedan och vi leds av ett svagt gult sken från gatubelysningen.

Trots att det är sent myllrar gatorna av människor. De flesta rör sig snabbt genom myllret, på väg hem kanske. Andra rör sig sakta och stannar till för att ta en bild.

Framför oss tornar ruinerna av Colosseum upp. Det lyser i ett svagt sken. Jag tittar upp en kort stund och tar in dess skönhet. Sen vänder jag mig mot dig.

Du har din arm runt min midja och när jag möter din blick ser jag att den glittrar. Du ler brett mot mig och allting runt omkring försvinner. Plötsligt finns det inga människor eller mäktiga ruiner.

Det finns bara du och ditt leende. Du släpper mig inte med blicken och i farten ger du mig en ömsint kyss.

Minnet kommer aldrig försvinna. Du kommer aldrig försvinna från mitt hjärta, ändå är du inte längre min.


Likes

Comments

Ibland kan jag bli minst sagt frustrerad och arg, så att det känns som att huvudet ska explodera. Känslan följs alltid av att jag blir väldigt ledsen.

Känslan kan sitta i ett bra tag och pendla mellan ilska och ledsamhet. Jag har alltid försökt fly från mina känslor genom att bokstavligt talat tycka i mig socker. Det bedövar sen blir jag trött och kan sova.

Känslorna kommer dock tillbaka och nu tillsammans med en ångest.

På sistone har jag arbetat stenhårt med mitt sötsug, inte bara genom att undvika socker utan att se roten till varför jag vill ha det. Jag ska inte säga att jag är botad, jag kommer få arbeta med det livet ut.

Men idag fick jag en härlig tanke. Dels fann jag mig i att jag var arg och ledsen och att det faktiskt var okej. Ovanpå det kände jag inget som helst behov efter socker, istället känner jag mig motiverad till att träna och längtar tills nästa träningspass.

När träningen blir regelbundet och du gör något som du tycker är kul så hjälper det mer mot ledsamhet, ångest och ilska än vad glass någonsin kan göra.


Likes

Comments

Innan jag gjorde förändringar i min livsstil kunde jag vara riktigt trött och seg. Det var som att det aldrig fanns tillräckligt med energi.

En stor anledning till att jag nu har mer energi och faktiskt upplever mig pigg nästan jämt beror dels på kosten men också på något oväntat - rutiner!

Visst det känns kanske inte helt otippat men rutiner är väldigt viktiga. Jag känner mig piggare, har lättare att stå emot sötsuget och jag blir mer effektiv.

Tips på att bli mer morgonpigg!


Likes

Comments

Osäkerhet är nog det farligaste som finns men också det mest naturliga. Det skapar dessutom ofta en ond cirkel som i slutändan leder till mer osäkerhet om man inte stoppar den.

Alla är vi osäkra. På våra kroppar, personlighet, duger jag som jag är?
Att förneka att osäkerheten finns där och låtsats som ingenting kan vara en strategi. Det bästa är nog att acceptera att osäkerheten finns där och fina tröst i att många känner likadant.

Låt aldrig osäkerheten stoppa dig från att prova nya saker, lära känna nya människor eller en sån enkel sak som att gå i bikini på stranden. De flesta bryr sig ändå bara om sig själva och sin egen osäkerhet.

Acceptera, tänk på att de flesta tänker exakt samma sak. Det finns inget vackrare eller härligare än en person som är trygg i sig själv.


Likes

Comments

Jag har alltid klagat, kritiserat och ältat. Överlag har jag tänkt väldigt negativt. Jag försöker vända på det.

Ibland behöver man ventilera sina problem och bekymmer men till en viss gräns, därefter stjälper det mer än det hjälper.

Idag insåg jag dessutom att det inte bara är de uppenbara sakerna - som att man mår dåligt - som jag (och många andra) klagar över. De oviktiga sakerna i livet klagas det också en massa över. Ett typiskt exempel är vädret, för kallt, för varmt, för soligt, för regnigt osv...

Det finns dock mycket som pekar på att klagande och kritiserande bara leder till att man blir mer olycklig och jag skulle även säga att det gör andra i sin omgivning mer olyckliga också - genom att sitta och lyssna.

Fundera på vad du kan göra åt saken istället för att klaga. Är det ens värt att klaga över och dra ner stämningen för andra?

Här finns en utmaning för att sluta klaga och bli lyckligare

Likes

Comments

Jag är social, därför vill jag gärna umgås med vänner och familj så ofta jag kan.

Det är dock viktigt att även kunna umgås med sig själv. Att ha ett intresse, en hobby som är bara din och som du ej behöver dela. På så vis blir tid med vänner och familj en bonus och inte ett beroende.

Mina favoritsaker att göra själv:
1. Ta en promenad
2. Dansa, var som och hur som helst!
3. Skriva ner mina tankar
4. Se på en serie eller en film
5. Göra collage och drömma ihop den perfekta lägenheten eller den perfekta resan. Det för ingenting om det aldrig blir av.


Likes

Comments

Att grubbla över någon annans intresse är någonting jag ständigt gjort. Min metod har varit att försöka läsa signaler och fråga alla mina vänner om råd - tills deras öron blöder.

Men jag kan inte veta, mina vänner kan inte veta. Personen i sig kanske inte ens vet vad hen känner.

Så istället för att grubbla - lev ditt liv! Med tiden kommer det att utkristallisera sig. Om det mot förmodan inte gör det inom en - vad du anser - rimlig tid. Fråga bara!

För vad vinner man egentligen på att grubbla över något som inte går att kontrollera?Likes

Comments