World of Warcraft

World of Warcraft, En gamer

Många av er har nog hört talas om World of Warcraft, eller som många säger WOW.
Jag var ynka i moppeåldern när jag för första gången stötte på WOW på en dator, och de var inte min dator utan en väns dator.​

World of Warcraft har funnits i över 10 år och min gamer spelade redan då detta spel.
World of Warcraft är ett datorspel du spelar med din dator kopplad till internet. Där finns det spelservrar som innehåller själva spelvärlden för World of Warcraft, dit alla andra spelare kopplar sig för att spela spelet. Men vad händer sen då?
Där i World of Warcraft-världen är man ute på äventyr i en stor fantasivärld full av monster och folk, vida slätter, borgar, städer och grottor. Man träffar på folk som behöver hjälp med olika saker och slåss med monster, djur, sjörövare och alla möjliga sorters motståndare.

Jag vill bara tillägga att jag inte spelar själv som gamla läsare vet, men för nya läsare så säger jag de att jag spelar inte själv och är verkligen ingen expert på de här området när de gäller just spelandet, men jag är insatt i min gamer.

De första som händer i WOW är att man skapar en figur, de är den figuren som man sedan styr i spelet och som andra spelare runt om i världen ser (som är på samma server som du är) Man väljer mellan två val, vet egentligen inte vad de heter men där väljer man lite efter smak, När man valt av de valet så finns de sedan olika raser och dom raserna kan tillhöra olika klasser. Man kanske väljer en blodalv som sedan ska vara en krigare, trollkarl eller någon av dom andra klasserna. Man bestämmer även om figuren ska vara tjej eller kille och man väljer även en heldel kring utseendet.
När man skapat allt detta hoppar man in i en värld.

Sen gäller de då att samla på sig XP som gör att man växer. Så långt som jag vet så ska de finnas en figur med ett gult utropstecken ovanför huvudet som man kan högerklicka på och där får man ut en såkallad "quest" som är ett sorts uppdrag. Uppdragen innebär att man ska göra något speciellt, men exakt vad man ska göra är bara att läsa sig till efter man högerklickat. När man har accepterat uppdraget så hamnade de i din uppdragslist. När du har gjort uppdraget så återvänder man till samma figur och får sedan sin belöning, de kan vara pengar som du kan använda i spelet till kanske en magisk hjälm eller skor, eller göra så att din figur blir starkare eller på något sätt bli bättre iallafall. Samtidigt får du XP för att man lämnar in uppdraget.
Men under spelets gång så ger de också XP som du dödar olika monster som du möter på.
På så sätt samlar man poäng och stiger i graderna, blir starkare på olika sätt.
Sen finns de mängder med fler saker man kan göra med sin figur!!​

World of Warcraft är inte ett spel som har ett tydligt slut. Visserligen kan man nå högsta nivån i erfarenhet, men det finns uppdrag som är återkommande och platser man vill återkomma till för att hitta bättre rustningar och kläder och det tar lång tid att bli bra på sina olika yrken. Du lär känna andra spelare genom deras figurer, och kan fortsätta umgås i spelets värld.
Dessutom håller spelföretaget Blizzard på att bygga ut spelet allt eftersom, med nya länder och figurer och saker som händer.

Som sagt, jag är ingen expert på de här spelet, utan jag berättar bara utifrån vad jag förstår och efter min erfarenhet av att stå bredvid.

#gamer #worldofwarcraft #wow #spel #dator

Gillar

Kommentarer

dupljaja
dupljaja,
tex jag som gamer gillar den genre... men jag gillar inte just WoW.. alla har sin smak 😊 precis som tjejer när det kommer till mode ^^
jag tror inte på konceptet att betala för att spela å lura spelare på pengar.. spelandet ska vara gratis men att du har möjlighet till att investera i saker som kanske en ikon.. som i spelet LEAGUE OF LEGENDS..du kan spela du kan köpa karaktärer för riktiga pengar eller spel pengar, nu detta år har du gjort att om du efter en match når rank S så får du en låda, där du kan få en ny karaktär,nytt skin till en karaktär en ikon osv.
nouw.com/dupljaja
dupljaja
dupljaja,
uhm..ursäkta är lite trött haha... menar att League Of Legends(LoL) är gratis att spela men vissa saker kan du köpa för riktiga pengar eller spel pengar i spelet..eller vinna/öppna en låda genom att nå S rank efter en match 😊.. just lol, så klickar du varenda rörelse med musen, dina special attacker använder du med Q,W,E,R men du använder också D,F + 1234567 .. så tänk klicka med musen för vanlig attack samtidigt som du rör dig sen även röra dig å trycka på fööljande Q,W,E,R,D,F,1,2,3,4,5,6,7 .. Nu blev det en del att hålla reda på nu fick hjärnan jobba lite 😊 det är detta som är kul =)
nouw.com/dupljaja
iminlovewithagamer
iminlovewithagamer,
Ja nu fick hjärna jobba lite och min också såhär på förmiddagen när jag läste! Jag kan absolut ingenting om LoL så jag kan tyvärr inget säga om de! 😊
nouw.com/iminlovewithagamer
dupljaja
dupljaja,
hehe =) ett roligt spel 😊 hoppas du haft en bra dag 😊
nouw.com/dupljaja