Ni är bra på att ställa frågor.

Frågor & Svar

Nu har ni kommit med era historier till mig och frågat om råd, dessutom bara ramlar de in fråga efter fråga både i kommentarer men också på meddelanden.

Så nu känner jag att de är dags igen, så jag ska svara på alla era fråg

 • Hur ofta spelar han egentligen?
  Min gamer spelar varje dag mer eller mindre, i ett tidigare inlägg har jag skrivit om hur hans dagar ser ut som du kan se här: Min gamers dag.

 • ​Är det nåt ni bråkar om ofta?
  Nej faktiskt inte, vi bråkar väldigt sällan. Däremot är vi två väldigt starka personer och vi båda tycker om att diskutera så vi kan tycka olika och vara oens men de blir aldrig bråk.

 • Är det som att han inte har några andra intressen när han sitter där?
Hans största intresse är ju spelande, men samtidigt så tränar han i perioder och sedan är ju även jag hans intresse.

 • Hur länge sitter han när han spelar?
De är väldigt olika, de kan handla om allt ifrån en timme till en hel dag. Allting beror helt på om de finns planer eller inte.

 • Vad spelar han?
Min gamer spelar många spel, men precis just nu är de StarCraft och nu i dagarna började han spela på en gammal spelserver för Wow från hur allting såg ut förut omkring år 2008 kanske? Helt ärligt har jag inte någon koll alls på WOW.

 • Några tips på hur man kan SLUTA irritera sig på sin killes spelande?
  Nej jag har nog faktiskt inget tips egentligen, jag har aldrig haft någon större irritation över min gamers spelande. Försök att tänka på att om han inte hade spelat så hade han ju varit en helt annan människa.

 • Vad gör du när han sitter och spelar?
  Jag skriver i bloggen, umgås med mina vänner, städar, är med min dotter, träffar folk, emellanåt sitter jag med han och tittar när han spelar, jag sysselsätter mig med massa annat.


 • Det var skönt att läsa att jag inte är ensam om de här för det har känts så. Jag vet ingen, varken på jobb eller bland vänner, som har en man som spelar lika mycket som min. World of Warcraft har förstört vårt äktenskap, jag orkar inte längre och min man står i lägenhetskö sedan i julas. Flera gånger har han lovat att sluta spela, första riktiga försöket gjorde han i april då han sade upp kontot (eller vad det kallas, man får ju betala varje månad för att få spela)och hade då en vecka innan det skulle upphöra. Av någon anledning hade inte uppsägningen fungerat ordentligt utan löpte ännu en månad. Den månaden var slut den 2 maj, men då hittade han ett 10-dagars gratisabonnemang, som tog slut den 13 maj och häromdan undrade jag varför han fortfarande spelade. Kan du hjälpa mig på något vänster, hur orkar du?
  Jag ser då inget dåligt i min sambos spelande, han är den han är och jag accepterar de. Jag skulle ge dig som tips att skaffa dig något eget att göra för de låter som om du är beroende av din man och de skulle jag aldrig vilja vara. Att vara beroende av en annan människa har jag iallafall fått in i mitt huvud att de inte är bra. Så försök hitta på något annat, va med vänner, städa, laga mat, handla, ut och gå, träna, sticka, virka? Lycka till :)

Jag surfar en hel del, delvis Fb. Men framför allt så spelar jag mycket dataspel. Nu har jag efter ett tiomånadersuppehåll börjat spela Wow (World of Warcraft) igen till mina vänner och till min flickväns STORA besvikelse. Jag brukar spela en del dataspel i perioder men det här spelet tar "lite" längre tid att bli trött på vilket gör att min omgivning blir väldigt trött på mig. Förra vändan så var jag tvungen efter ett par månader att lägga av eftersom mitt förhållande inte klarade av det. För att förtydliga lite, min flickvän hatar att jag kan sitta i tio-fjorton timmar i sträck och spela. Den här gången så har jag varit MYCKET mer lyhörd i övriga frågor. Jag ser till att göra småtjänster hemma oftare. Umgås lite mer engagerat när vi väl umgås osv. Lite som en del beskriver det när dom har en älskare/älskarinna att man blir en bättre man/hustru. Problemet kvarstår dock, min flickvän har inget som hon brinner för lika stark och har därför väldigt svårt att förstå. Det MÅSTE ju finnas fler som har hamnat i liknande situationer men jag finner inget, hur har ni löst detta? Eller hur tycker du att jag ska lösa mitt problem? Jag vill både spela OCH ha kvar min flickvän.
Oj, de här blir väldigt svårt känner jag. Jag är ju ingen kärleksgud eller utbildad rådgivare riktigt. Men helt ärligt så borde din flickvän förstå och hon borde ändå låta dig göra de som du tycker om. De är precis som om du skulle ta bort hennes kaffeträffar med sina vänner, eller vad hon nu gör på sin fritid. Hon är beroende av dig uppenbarligen och hade jag varit du så hade jag stått på mig. Älskar hon dig så älskar hon dig för den du är. Jag har nog inget bättre svar. • När anser du att de är ett dataspelsmissbruk?
  Jadu, dom vanligaste symtom på spelmissbruk som jag vet är ju:
  - abstinens: att spelaren blir rastlös, irriterad, deppig etc när spelet "uteblir"
  - skolk, missade prov, sämre betyg, uppsagd från jobb eller praktikplats pga spelandet tid
  - allvarliga konflikter med familj och vänner: bråk om middagstider, annat ansvar osv
  - fokus och upptagenhet kring datorspel, även under icke speltid läser, pratar och tänker spelaren på spel
  - lögner/förnekelse: spelaren ljuger om speltider och annat runt spel för att lugna omgivningen
  - rubbad dygnsrytm, uppe på nätterna, sover på dagarna
  - ointresse för gamla fritidsintressen och vänner
  - försämrad hälsa och kondition pga stillasittande inomhus
  - kriminalitet och ekonomiska problem, stöld av föräldras betalkort för att betala spel eller bara köper spel utan att tänka
  - kontrollförlust: det blir mer spel än planerat
  - återfall i gamla spelmönster vid försök att minska speltiden

Då var frågorna slut för detta inlägg. Välkommen med flera, om dom frågor jag inte har svarat på ännu så kommer de att komma svar inom kort!

#spel #gamer #äktenskap #frågor #spelberoende #missbruk #bråk #lögner #problem #lösningar

Gillar

Kommentarer

dupljaja
dupljaja,
Let a guy play -_- on man har gaming som intresse/hobby/jobb vad ger då dig rätt att säga lägg ner det helt...gaming är mkt mer än bara spelandet, till tjejer som klagar,lär er av spelen tex..eller be killen lära just dig om ett enklare spel eller mindre avsncerat och spela tillsammans... Gaming,speciellt idag kan man göra mkt av,det är en egen sport...e-sport, så om du gillar att dansa,rida,måla m.m hur hade du då känt om någon sa sluta göra det du brinner för,lägg ner helt??? .. Ta reda lite mer om gaming först,lite historia. Varför man spelar osv historia finns inom gaming...bara att googla eller kolla min blogg eller fråga mig eller annat... Tack för mig <3
nouw.com/dupljaja
iminlovewithagamer
iminlovewithagamer,
De var bra skrivet och jag håller helt med dig!
nouw.com/iminlovewithagamer
dupljaja
dupljaja,
tack =) .. glömde lägga till detta...trött på att folk hela tiden ska vara så dömande,bara för att du inte förstår så ska du inte vara dömande som i detta fall gaming,i gamers är väldigt tävlingsinriktade,och skills behövs i många spel även om det kanske ser jätteenkelt ut,vårt sätt att tänka ä: KAN HAN SÅ KAN JAG BÄTTRE... eftersom det är en tävling,i detta fall tävlandet GAMING.. gör du vissa saker vi skillade gamers gör, så får du se hur mkt jobb som ligger bakom, det är inte bara att göra..
Jag coachar i många spel, så vill man lära sig något spel eller bara veta lite mer om något i/om GAMING...
Som gamer är du väldigt kreativ,det gäller att tänka + reagera snabbt på bara några sekunder då väldigt mkt kan ske på bara 2-5 sekunder,när man gör videos,highlights och mkt annat, du är fortfarande kreativ..
så sluta tro att vi GAMERS är idioter som inget kan, för vi kan mer än du tror, vissa gamers kan mer än andra osv..
förlåt Mikka för mina böcker som kommentarer =(
nouw.com/dupljaja
iminlovewithagamer
iminlovewithagamer,
De är absolut ingen fara med dina kommentarer, för jag anser ju att du har rätt.
Den största anledningen till att jag skapade just den här bloggen är för att faktiskt lyfta upp er som är gamers. Jag har haft vänner som inte förstår hur jag "står ut", att jag inte känner mig låst, att jag inte bara rycker tag i honom och drar han ifrån datorn. Dom förstår inte.
Jag säger precis som du, jag älskar min gamer. Ni är otroliga människor, även om jag inte spelar själv så är jag då ändå lite insatt eller försöker bli insatt om jag inget kan om de.
De är många som är dömande och tar er gamers för idioter, nördar, lata människor som bara sitter framför en skärm, dom ser er som person med spelberoende (för de är också något jag fått fråga om min sambo är spelberoende vilket jag bara skrattar åt).
De finns mycket skit snack och de tycker jag är tråkigt.

Du får mer än gärna kommentera på, de gör mig absolut ingenting 😊
nouw.com/iminlovewithagamer
dupljaja
dupljaja,
hehe tackar och tack för de fina ord du ger oss gamers manliga som kvinnliga <3 =)tråkigt när inte andra kan använda huvudet som du gör <3 som man säger man får planera, gör schema wow vilken lösning när man tänker lite xd
just oss IT-nördar också va snälla mot oss för man lever i våran värld nu xd vem vet en dag kanske man inte kan logga in på sin tex fb eller liknande 😋
ännu en fin människa man följer och som följer en nu ^^
nouw.com/dupljaja