Åå va roligt att bli sambo, eller?

Vårt liv, Tips och råd

Ja men verkligen de är jätte kul att ha flyttat ihop, verkligen jätte kul att bli sambo. Jag menar de vore väl nästan dumt att säga att de inte är de, eller?
Jag och älskling sov ju ändå tillsammans varje natt så de var självklart att jag skulle ta min saker till honom och flytta in. För att inte tala om hur mysigt man kan ha de hela tiden, eller hur?

Fel….

Jag är ledsen över att behöva säga de här men de finns inget mysigare än att bo ihop med en annan människa som man tycker om. Men att bo ihop är också en daglig kamp, ett ställningskrig av viljor som endast bryter ut av kortavapenvilor där de slutar med att båda krigshjältarna sedan sitter på var sitthåll och försäkrar sig om hur mysigt de har de ihop.
Det är ju ingen slump att den svenska förkortningen för sammanboende, sambo, också är namnet på en rysk kampsport, eller? Fast jo, de är faktiskt en slump..
Men min poäng ligger inte i detta, utan min poäng är att om man ska flytta ihop med någon så bör man vara medveten om exakt vad de är man gör.
När jag själv inledde de här sambolivet med min gamer så visst jag precis vad som skulle stå på spel:
- Mycket dator
- Lan
-
Skype
- Spelsäsonger
- Enkla maträtter
- Disk
- Många vänner
- Öl, Wiskey och festligheter
- Jobbande man mellan 7-16
- En garderob i sovrummet
- Papper och brev utspridda
- Flaskor och Burkar i överflöd
- Inga växter
- Enkel inredning
- Sena kvällar
- Långa nätter
Och framförallt, han var så nöjd och lycklig på sitt sätt att leva men han ville dela de med mig.
Jag gick med en inställning att de här kommer gå så bra, jag började lite smått…
- En växt som han fick, en palm (kan meddela att den palmen duschar han en gång i månaden), 2 månader senare kom nästa blomma (vilket han helt plötsligt började vattna en dag i samband med att han duschade sin kära palm)
- Jag började plocka i köket, tog bort alla burkar och flaskor, sorterade glas för sig och pant för sig. Jag tog en ledigdag ifrån jobbet till att panta alltså de enbart va glaset kvar, skickade ett gulligt sms om att han hade lite att stå i när han kom hem efter jobbet. När han kom hem så fick jag ett leende och han började direkt att bära ner glaset med min hjälpande hand ner till platsen i vårt område där vi slänger glas och sopor. (Efter detta har de inte varit några problem utan nu samlas allting i en papperskasse som sedan tas hand om) alltså lyckades jag där också!
- Disken tog jag hand om efter de att vi tog bort den lilla enmannadiskmaskinen som stod på bänken. Men så helt plötsligt en dag så kom jag hem sent ifrån jobbet och han hade tagit disken! Jag kände att jag verkligen uppskattade de lilla, allting har fortsatt med disken att den faktiskt vandrar med hans hjälp från bord till köksbänken.
- Papper har han fortfarande lite överallt, men de har blivit mindre i köket och istället håller han sig på sitt skrivbord.
- Garderoben i sovrummet står fortfarande kvar, men snart blir de också en garderob och den dagen längtar jag efter!!! Dessutom så har kläderna som låg i fåtöljen i vardagsrummet fått vara bland alla andra kläder i sovrummet.

I ett förhållande gäller de alltså att kompromissa mellan två människors benhårda viljor och såklart kommer de att uppstå problem om den ena personen får fördelen av hemmaplan om man till exempel har förhandlingar kring huru vida osthyveln ska lämnas kvar på osten i kylskåpet eller om den ska diskas efter varje användning så kommer de lösa sig, tro mig! Lär dig att andas genom kompromisserna och gör de inte till så stor grej.

Är ni verkligen seriösa med att bli sambo så se till att låta de bli en neutralmark från första början.

Sen är det de här med Inredningen i ert första gemensamma hem, de måste inte bli något stort problem. Här finns det nämligenen tydlig regel som lyder: Den som har störst inredningsintresse bestämmer. Endel människor saknar faktiskt de sinnena och om de får bestämma så ser lägenheten snart ut som något som enbart är för dom. Skulle min gamer få bestämma helt och hållet så kanske de skulle vara gamers saker överallt, nu finns de lite men de är markerande och sött enligt mig, (som sagt jag älskar ju honom och de är med hans del som gamer också).
Men ett undantag gäller en del inredningsintresserade människor som vill ha kompakta stereoanläggningar, knäckebrödsstora högtalare och små, småtv-apparater som de kan gömma i ett linneskåp. De är trams, här lyder i stället regeln: Den som vill ha störst tv bestämmer men får betala den själv, i vårtfall är de hans tv och jag lär inte få byta ut hans högtalare eller bas till mitt.

Jag gillar djur. Men jag gillar entrecote blackand white ännu mer. Men när en köttätare träffar en vegetarian är det ändåklokast att hacka i sig en grönsaksmiddag då och då. Din partners matvanor kan tyckas vara en bagatell, men middagsbordet är platsen där en familj verkligen möts och om man då, resten av sitt liv, tvingas laga olika måltider som intasmuttrande så går man miste om en massa trevliga stunder. Kanske de bästa av dom alla?
Nu är varken jag eller min gamer vegetarianer men för min del så åt jag aldrig pizza eller liknande tidigare, nu kan jag faktiskt gå med på pizza någon gång, någon lättare värmande måltid som går fort etc.

En ostörd stund på toaletten är den moderna människans meditation. Så vill du ha en alert, glad och utviladsambo? Stå inte utanför och knacka otåligt på toadörren när din partner sitter där inne. Samma sak om sambon tar en dusch och faktiskt låser dörren, försök då inte att låsa upp den utifrån utan låt sambon duscha ifred då uppenbarligen vill den duscha själv och inte med dig och den vill heller inte bli störd. En annan viktig sak: kissandet, killar har fötts med den underbara gåvan att dem kan stå eller sitta när dem kissar. Om man som sambo försöker tvinga den andra att bara sitta ner eller bara stå upp –se till att sikta ordentligt, torka noga om du missar och be sambon skaffa sig ett liv.

Det finns två sorters människor: de morgontrötta och de kvällströtta. Och det är inte okej att den kvällströtta parten blir sur för att den andre hellre väljeratt avrunda kvällen med en film än att ligga och stirra i taket bredvid ensovande sambo. Tänk om jag hade blivit sur för att min gamer inte går och lägger sig samtidigt som mig, herregud då hade jag fått varit sur varannan dag då i veckan. HAHA!

Du vet det där asjobbiga, lättstötta samboparet som pratar med varandra med bebisröster och ser minsta lilla förseelse, inbillad eller verklig, som ettbrott?
– Älskling, får jag prata med dig? Varför placerade du saltet så långt bortfrån mig på middagen med Karin och Stefan? Fattar du inte hur det ser ut?Som om du inte älskar mig!
Så: Ta inte helt normalt tanklöst beteende eller en avvikande åsikt personligt.Du kommer att råka ut för dem dagligen och ditt samboliv blir en plåga om duska ta varje diskussion om de, tyvärr de kommer aldrig funka!
Istället för att gnälla om att saltet ställdes längre bort, ta iställetsituationen med ”en nypa salt”, skit i de helt enkelt.. Onödig diskussion!

Dessutom måste man kunna klara sig själv, kunna leva själv innan man flyttar ihop med någon för att vara beroende av sin sambo är aldrig bra!​​

Så min verkliga poäng var då att tänk er igenom innan ni bli sambo, styr aldrig en annan människa och tänk på att vill ni förändra saker så akta så ni inte förändrar personen ni tycker om/älskar.

Jag älskar min gamer för den han är och skulle aldrig vilja ändra på honom!

#sambo #sambolivet #tahandomvarandra #älska #vigördettillsammans #tillsammansärvistark #rättvist #gamer #inredning #toalett #mat #diskutera #diska #sova

Gillar

Kommentarer