11 november 2016. Den sista gången, sista gången vi sågs. - KENT

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åh, jag har så mycket nytt roligt att berätta sen sist jag var här inne och skrev lite. Min dröm är lite att göra detta till en reseblogg, och vad passar då bättre än att jag på vägen dit har två inplanerade resor i december?

Den 22 december, dagen efter jag har varit på konsert i Malmö och sovit på hotell så sätter jag mig på ett plan mot Washington DC. Nicole, min syster flyttade nämligen dit i augusti för att jobba som au pair ett tag framåt och vi passar på att åka dit och fira jul. Hur coolt är inte det? Vi kommer att stanna där i 7 nätter och på julafton tar vi tåget till New York för att fira dagen där. Att resa under julen har länge varit ett stort no'no för min del, jag tar väldigt stort på det med traditioner. Min mamma har länge velat åka till Thailand under julen men jag har varit helt emot det, det ska vara kallt under julen och jag vill gå i kyrkan på midnattsmässan den 24/25. Men i år blev jag övertalad, kanske för att det är kallt i Washington vid den tiden men också för att i USA är allt mycket större, även julen.

Den 29 tar vi flyget hem igen, och landar i Köpenhamn tidigt på morgonen den 30. Så vi firar alltså inte nyår där, men sörj inte för det, senare samma dag åker jag till Berlin med min bästa vän. Vi bestämde för ett år sedan att i år skulle vi fira nyår i Berlin tillsammans med en vän till henne som hon lärde känna i USA, som förövrigt bor i Berlin och nu är alla biljetter bokade. Ingen återvändo och jag är så glad, samt lyckligt lottad, två resor samma månad som jag ser så mycket fram emot.

Egentligen ser jag fram emot hela december, min 18-årsdag, konsert med hotellövernattning och två resor. Jag tror att jag behöver ett jullov efter jullovet.

Likes

Comments

Alltså jaaaa! Efter en stor besvikelse i våras när jag inte fick tag i några biljetter till Håkan Hellströms konserter på Ullevi kan jag glatt meddela att jag ska till Malmö för att se honom i december! Tre dagar innan julafton och dagen innan skolans julavslutning. Efter att ha suttit i kön i en halvtimme och ett bra teamwork mellan mig och en tjejkompis fick jag tag på två biljetter, en till mig och en till min bästa vän.

Jag var på Hellströms första Ullevi-konsert för två år sedan när han slog det första rekordet, konserten de gjorde en film och bok om, och det var något helt magiskt och underbart. Dagen hade tidigare varit grå men ju senare det blev, desto finare blev vädret och vi fick en solig kväll. Det var dessutom min första konsert så jag fick en väldigt blodig tand för konserter. Så förutom Håkan Hellström ska jag även kolla på Kent i höst, även då i Malmö. Häftigt, med tanke på att det är deras sista turné.

Så just nu känns allt bra, jag mår bra nu. Jag är lycklig, i alla fall för tillfället och det får jag ta till vara på. 

Likes

Comments

10 augusti, imorgon är det en vecka tills jag börjar skolan igen. Jag kan knappt tro det själv, den här sommaren har gått så otroligt snabbt, först var jag bara hemma i två veckor, sedan var det Frankrike, Ibiza och nu en massa jobb. Men jag har lite att hinna med innan jag går igenom glasdörrarna till skolan igen. Jag har två jobbdagar kvar, ska träffa några vänner som jag knappt hunnit med att träffa på flera månader, ha två avskedsfester för min syster som flyttar till USA på tisdag. Visserligen bara för ett år, men det är en lång tid, dock är jag så glad för hennes skull. Hon förtjänar det.

​Jag vill tillbaka till soliga Nice, hösten kom väldigt tidigt i år. Bara augusti liksom. 

Likes

Comments

Nu är jag äntligen hemma igen, efter två underbara veckor på Ibiza tillsammans med familjen. Vi bodde på ett litet, mysigt hotell i en väldigt liten by på den östra sidan av ön.

Ibiza var en cool ö. De små ställena, med inte så mycket turister och där hippiekänslan kunde tränga igenom trivdes jag som bäst på. Speciellt stället Benirràs var otroligt, även om det var en del turister där så var det en speciell atmosfär över stället som var svår att finna på andra ställen. Vi hade turen att även kunna gå på Carolina Gynnings vernisage under tiden vi besökte Benirràs, otroligt! Det fanns även en annan väldigt liten strand som jag gillade väldigt mycket. Vi körde rundor i en timme för att hitta dit, då vi dagen innan hade sätt den när vi besökte några grottor. Vi hittade till slut den lilla grusvägen som tog oss till det klaraste vattnen jag sett, tomt på turister, bara inhemska invånare. I anslutning till stranden fanns även en liten restaurang där vi beställde lunch, och in kom väldigt goda kycklingmackor med en gudomlig tomat- och löksallad. Tomaterna var nyplockade och solmogna, precis som det ska vara.

Man kan skymta stranden i mitten av bilden, och trots alla båtar så lade ingen till just där utan det fanns en större turiststrand till vänster om bilden.

Likes

Comments

26 juni 2016, kl 09.59 låste jag min ytterdörr för tre timmar senare skulle jag boarda min flight som skulle ta mig Nice, Frankrike. Jag skulle ut på min hittills största utmaning på ett personligt plan, jag skulle helt själv i och för sig tillsammans med EF men inte med någon jag kände sedan innan åka på en språkkurs till Franska Rivieran. Visserligen skulle jag endast vara borta i två veckor men det var en stor grej för mig. Samtidigt som fjärilarna attackerade min mage med hagelgevär har jag aldrig varit så exalterad.

Jag skulle åka tillsammans med EF Språkkurser för ungdomar över 16 år och skulle under två veckor bo med en familj som jag aldrig tidigare hade pratat med, ännu mindre träffat. Men trots en del kulturkrockar och språksvårigheter kunde det inte blivit bättre. Jag saknar min lilla franska familj.

Resan gick bra och första mötet med familjen gick över förväntan, dock stod de inte med en skylt med mitt namn som jag nästan hade hoppats på. Men det gick ändå och kvällen blev lugn, jag packade upp väskan, åt och min värdmamma visade mig vägen till skolan. Fast ändå hade jag så otroligt mycket hemlängtan, det var jobbigt att komma till ett ställe där vi inte kunde kommunicera endast med rösten och där de inte tvättar händerna efter toabesök. Dock var jag hoppfull och såg väldigt mycket framemot dagen efter, första dagen i skolan och äntligen dags för att träffa alla som jag har haft kontakt med i över ett halvår.

Likes

Comments