Skönt att skriva av sig - fortsättning

Jag vet att ingen vet att jag finns här på bloggen, jag vet att ingen anhörig eller vän läser min blogg.
Jag har den inte delad eller länkad någonstans..om man inte söker upp den vill säga.
Tror inte någon okänd läser den heller, så hur kan jag få svar på mina frågor? Vet inte riktigt. Men det är jäkligt skönt att bara skriva sina känslor.
Det är många gånger jag bara skrivit för att få utlopp för alla mina känslor.
Jag är en känslomänniska, så känslig att det skriker ut i fingertopparna.
Hur hanterar man detta? Hur hanterar jag mina tankar och känslor? Det vet jag faktiskt inte, jag har bara lärt mig att kontrollera dom i vissa situationer.

Det kommer situationer då jag inte alls vet hur jag kommer/ska reagera, så fungerar alla människor. Men det som jag känner är "extra allt", jag blir inte bara ledsen, arg eller förtvivlad, jag blir ett självutplånande vrak. Jag blir vrakets vrak i mina känslostormar.

Jag vet inte om det beror på att jag försöker klara av allt själv, jag vet inte om det beror på att jag har svårt att säga ifrån och säga nej, jag vet inte om det är en tyngd av mina diagnoser bla.a.
Men ordet självdestruktiv säger en hel del iallafall.

Jag har precis börjat gå till en KBT-terapeut som verkar bra, har bara varit på ett besök men sämre kan det inte bli iallafall. Har tagit beslutet om att inte alltid vara själv i motvind, då jag nästan aldrig är ensam i medvind.

Har haft en dålig dag just idag men det vet jag iallafall vad det beror på och det är okej att vara lite nere ibland om man de är knas med något.
Det jobbigaste dagarna är när jag inte vet varför jag är ledsen, arg eller frustrerad.

Jag har mycket i bagaget som fortfarande tynger mig mycket, men det har släppt mer stegvis nu efter alla år av självömkan.
Jag har intalat mig själv att jag inte kan skylla allt på mitt förflutna nu när jag är en självständig vuxen människa. Jag är den ända som kan försöka få mig att må bra, vill inte jag må bra så kommer ingen någonsin få mig lycklig.
Det är samma med olika former av missbruk, även samma med allt negativt eller positivt man vill.
Det är därför mitt eget ansvar att ta hjälpen nu när jag får den! (det var nog lite på tiden.)

Just nu har jag mycket positivt i mitt liv trots en kass dag.
Jag har egentligen ett fint liv, det är viktigt att jag inte hänger läpp över en skit sak men det är definitivt en sak jag arbetar mycket med.
Jag vill inte känna att jorden går under så fort en liten krissituation uppstår i livet, jag måste acceptera att det är livets gång för livet är inte lätt, det är fan en kamp. Man måste nog bara hitta sitt eget sätt o motivation att fortsätta kriga när det är som allra värst.
Jag är glad för dom dom tycker att livet är underbart mestadels av tiden, det värmer mitt hjärta att människor kan ha de så bra som vissa har det.

Jag ska uppnå mina drömmar en dag också, men det tar nog lite längre tid med en krokigare väg än för många andra som inte är riktiga tänkare som jag.
Mitt tänkande förstör mycket för mig, men är samtidigt väldigt lärorikt och det är så viktigt att sådana människor finns också.

Alla är viktiga på ett eller annat sätt, för vi lär av varandra varje dag.
När jag och min partner är på riktigt gött humör och pratar med varandra om framtidsplaner, drömmar och allmänt om livet så ger han mig nya idéer hela tiden. Jag som alltid varit fast besluten om vissa saker i mitt liv har börjat lyssna på honom och insett att det kan bli bra trots att allt inte går som planerat hela tiden.

Jag kommer få ett bra liv oavsett hur det slutar och som jag skrev i förra inlägget så är jag fruktansvärt tacksam över allt jag har trots att jag själv är kluven i mycket känslor, tankar och funderingar.

#hadebrahadegötthadehej

Gillar

Kommentarer