Vit pizza med gorgonzola och päron samt en röd pizza med tryffel burrata och serranoskinka

Dessa dunder pizzor är perfekta för en pizzakväll med familjen eller vännerna!

En av mina favorit maträtter att laga är just pizza.. Jag tycker att det är kul att komma på nya idéer, nya smakkombinationer etc. men framförallt älskar jag det italienska köket.

Jag gjorde dessa pizzor till mig och mamma så att jag använde mig bara utav en pizzadeg som jag delade i två, för att få två mindre pizzor.

Det tar ca 30-40 min beroende på hur varm ungen är, hur tjocka pizzorna är, mängden ost mm. Receptet är till 2-3 portioner.

Ingredienser

1 färdig surdegspizza deg eller hemgjord deg

Vit pizza med crème fraiche, parmesan, gorgonzola , päron, honung och valnötter

Crème fraiche

Finriven parmesan

Gorgonzola

1 päron

Honung

Några valnötter

Röd pizza med tomatsås, parmesan, tryffel burrata, serranoskinka och ruccola

1-2 dl passerade tomater

Örter (t.e.x basilika, timjan)

Chiliflakes (valfritt)

Salt och peppar

Finriven parmesan

1 tryffel burrata

1 pkt serrano skinka

Ruccola


Gör så här

Koka ihop de passerade tomaterna med kryddorna (örter, chiliflakes, salt och peppar)

Sätt ugnen på de grader receptet/förpackningen säger.

Dela degen på två, kavla ut/forma till en cirkel med en liten tjockare kant runt omkring.

Bred på ett tunt lager crème fraiche på ena degen och tomatsås på andra.

Strö på lite finriven parmesan över de båda pizzorna.

Skölj och skiva päronet tunt antingen med en kniv eller mandolin.

Lägg på valfri mängd päronskivor på den vita pizzan och lägg på lite klickar gorgonzola ost. Ringla över lite honung.

Stoppa i de två pizzorna i ugnen. Håll koll på pizzorna!

När degen börjar få pyttelite färg och parmesanen har smält tar du ut den röda pizzan, lägger på serranoskinka och burrata.

Burrata ska man väl egentligen lägga på efteråt men jag och mamma föredrar när den är lite varm, även om det inte ser lika aptitligt ut, men men:)

Stoppa in den i ugnen igen och grädda tills pizzorna är färdiga.

Lägg upp pizzorna på något fat/bricka eller servera bara på plåten direkt. Toppa även den röda pizzan men lite ruccola och den vita pizzan med krossade valnötter.

Sen är det bara att servera!

Gillar

Kommentarer