Bild på Kejsarsnittet och Estelle 9 månader. ♡

Estelle, Förlossning

Tänk att idag, för 9 månader sen kom Estelle till världen.  jag minns när jag hade tagit mig upp för att gå efter att jag fått tillbaka känseln i benen. Men de gick väl sådär vill jag minnas. Jag reste mig upp helt själv,  De 2 Barnmorskor som skulle hjälpa mig blev imponerade av att jag kunde sätta mig upp själv ( 6-7 h efter snittet) jag minns att dom frågade om de gjorde ont , Nejnej sa jag.. Men jag minns så väl hur fruktansvärt ont de gjorde , De sved som man hade ett djupt sår och öste ner salt i..De sved och spände i snittet.

Till badrummet kom jag själv med hjälp av gåstolen man kan ha under förlossningen..  Men väl inne på toan blev jag såå yr( inte konstigt eftersom jag förlorade 1,8 liter blod)  3 glas vatten och sen staplade jag mig tillbaka och kom fram och kände hur kroppen verkligen inte orkade mer, ( Har aldrig känt mig så svag som då) Dem fick luta sängen så mycket nedåt de bara gick och lägga en blöt handduk på pannan så jag inte skulle svimma.

Märkligt att man kan sakna den stunden egentligen men ändå inte. Den stunden Estelle kom till oss. Den ovissheten och maktlösheten Tobias och jag befann oss i. Att verkligen tro och vara helt säker på att ens barn har dött i magen. 1 miljon tankar men ändå inte. Jag minns vissa saker jag tänkte .. som vad jag skulle säga till alla runt omkring inne på operationen när jag skulle få att hon inte klarat sig. Jag var ju helt säker på att de var så. Jag försökte av någon anledning börja bearbeta de.. Jag skulle säga att jag inte ville ha hjälp, jag klarar mig själv, jag är den människan.

Estelle har lärt mig saker om livet ingen någonsin har gjort eller kommer att göra. Hon har verkligen lärt mig att inte ta något förgivet , inte en enda sekund av livet, Allt kan förändras på ynka sekunder. Man har så otroligt mycket att vara tacksam för, jag har förstått de efter detta. Så tacksam för min familj , att vi bor i ett land med denna fantastiska sjukvård. För hade vi inte haft denna fantastiska sjukvård hade vi inte fått träffa Estelle i liv. Estelle låg så illa till i magen , hon hade aldrig kunnat rätta till de själv, jag hade kunnat föda henne men inte att hon skulle komma ut i liv. I det läget hon låg innebär att de är total förlossningsföhinder.Hon låg på ett sätt så om jag skulle föda henne skulle hon brutit nacken.Den gick inte.

Hade dom sen inte tagit ut henne under dessa få minuter som detta snitt får ta vet ingen hur de skulle gått. För ingen hittade hennes hjärtljud , de hade planat ut på ctg och de gick inte att hitta nya .. och de var ju den anledningen dom inte längre gick med mig i sängen utan dom sprang , sprang ner med mig i sängen. Jag är verkligentacksam för allt dessa undersköterskor ,sjuksköterskor, barnmorskor , läkare , narkosläkare och alla andra som räddade våran helt fantastiska och underbara Estelle. Vardagshjältar som förtjänar sååå mycket beröm och kärlek.

Idag har vi tillbringat 9 månader tillsammans , 9 månader jag vid hennes födsel trodde vi aldrig skulle . 9 fantastiska månader. Underbara , fantastiska men också några som va fyllda med skrik av lilla Estelle.

9 månader går otroligt fort, för fort. Älskar att få följa hennes och Novalies utveckling. Genom livet ska vi vandra tillsammans, min 2 underbara prinsessor. ♡

Var rädd om varandra , tacksam för de ni har och aldrig någonsin ta något förgivet , aldrig någonsin. ♡

Hittade en bild snittet. 2 månader efter operationen är bilden tagen. Nu är de fint och syns knappt. Bleker mer och mer med tiden.

Gillar

Kommentarer