15 saker om Hraviditeten/förlossningen med Estelle

Estelle, Förlossning, Graviditet

1. Graviditeten med Estelle var planerad.

2. I v 10 fick vi göra ultraljud med Estelle eftersom vi fick missfall innan henne. En liten söt böna med ett tickande hjärta.

3. När jag skulle skotta bilen i vintras så ramlade ja pladask på magen , men Estelle mådde bra och kom inte till skada. #klantigaida

4. Förlossningen tog från värkarna började till hon bar ute c9,5h. I mina ögon en snabb förlossning.

5. Skillnaad från Novalies förlossning med smärtlindring där jag tog Eda, lustgas och sterila kvaddlar(aldrig mer, en smärta som var förfärlig och hjälpte inte ett smack) Med Estelle hade jag värme kudde och lustgas. Jag fick sen nere operationen någon form av ryggbedövning som gjorde mig bedövad från brösten och nedåt. Kunde inte röra ett smack. skumt.

6. När jag var öppen 8 cm rullades jag ner till operation och då hade jag klarat mig på endast lustgas och värme kudde. Lite stolt är jag allt att jag fixade de.

7.Inom loppet av en halvtimme fick jag ta in att jag absolut inte fick föda Estelle, att de blev kejsarsnitt, till att hjärtljuden var svåra att få in, att dom inte hittade några hjärtljud, att de blev akut kejsarsnitt till att verkligen försöka ta in och tro att Estelle dött i magen. Vilket har satt så otroligt djupa spår.

8. När operationen var klar och vi landat inne på Bb var min mage så lustig. Jag kände hur allt flyttade på sig och la sig rätta och tydligen blir man jätte gasig i magen efter ett snitt.. och tro mig de blev jag !! haha

9. Att resa sig upp ur sängen efter snittet var en brännande, fruktansvärd känsla som gjorde sååååå ont.

10. Jag hade kateter och den plockades bort samma dag som jag åkte hem. Jag var dock tvungen att kissa 2 gånger och ultraljud på blåsan var tvungen att tas  2 gånger allt var tömt.

11. Jag åkte hem 1 dygn efter snittet. Vilken man inte ska. Man ska stanna 3 dygn helst, men jag ville bara hem och jag hade "inte" ont sa ja. De gjorde riktigt ont. Speciellt de gånger jag glömde ta mina tabletter. 7 h efter snittet och jag fått tillbaka känseln i benen skulle jag upp o gå. Jag satte mig själv upp från liggandes, båda barnmorskorna blev imponerade och frågade om de inte gjorde ont.. nejdå sa ja.. De gjorde skit ont.. haha. Då skulle jag visa hur duktig jag var och kunde gå till toan och tillbaka..de gick sådär. Väl inne på toan höll jag på att svimma. 3 glas vatten och sen kunde jag stapla mig tillbaka .. väl vid sängen blev jag kritvit och dom fick luta sängen  nedåt och lägga en blöt handduk på pannan för att jag inte skulle svimma. Men att först ha kämpat 9,5 h , till att göra en omfattande operation och förlorat 1800 ml blod såå är de inte så lustigt. Men dagen efter var jag på benen och kunde gå med Estelle på läkarkontrollen, duscha och några få timmar senare åka hem.. Jag är nöjd med den insatsen och att jag inte klagade en enda gång trots att jag hade fruktansvärt ont. 

12. Läkaren hittade ett blåsljud på Estelles hjärta som sen försvunnit på läkarkontrollen.

13. Estelle hade också gulsot men inom värdena som är okej. Hon skulle bara ligga utan kläder , nära ett fönster, amma mycket och bara hålla koll så hon inte blev slö var de okej och de försvann. Hennes gula hudfärg försvann och hennes ögonvita gick från gul till vit.

14. Jag är väldigt stolt över mitt 15 cm ärr , de var de som räddade Estelles Liv. Om de så hade suttit rakt över magen hade de inte gjort något. För Estelle klarade sig. ❤

15. När Estelle var 3 veckor gammal var dom tvungna att bränna bort gamla navelrester från henne.  Även att dom sa att de inte gjorde ont eller kändes så gjorde de ändå ont o mammahjärtat att se när dom brände henne i naveln. #blödigmorsa.

Gillar

Kommentarer

eswensson
eswensson,
Såå skönt att allt gick bra! 🌸 Måste varit helt fruktansvärt att tro att ens barn har dött 😭
nouw.com/eswensson