​Tänään pohditaan hiukan rahankäyttöä​. Kaikkineen olen melko tarkka rahankäyttäjä, mutta tietysti on niitä juttuja, joihin sitä rahaa tulee kulutettua enemmän. Ja toisaalta myös sellaisia, joihin ei tahtoisin laittaa yhtään mitään ylimääräistä. Keräsinpä siis kokoon top kolmosen sekä niistä asioista, joihin rahaa tulee laitettua enemmän kuin olisi välttämätöntä sekä niistä, mihin en haluaisi kuluttaa yhtään ylimääräistä. Tästäpä lähtee!

Panostan

Ulkona syöminen: Käydään noin kerran viikossa syömässä ulkona tai haetaan jostain ravintolasta ruokaa kotiin. Harvemmin kylläkään missään kalliissa paikoissa, mutta tietysti siihen menee paljon enemmän kuin kotona syömiseen.

Laadukkaat vaatteet/asusteet: Nykyään yritän kuluttaa vastuullisemmin ja ostaa vähemmän. Samalla olen vähentänyt halpistuotteiden hankintaa ja ostanut kalliimpia yksittäisiä juttuja, jotka toivottavasti sitten ovat myös kestävämpiä. Ei se toki aina niin suoraviivaista ole, mutta kyllä hinta jotain kertoo myös laadusta.

Majoitus matkoilla: Nuorempana tuli valittua aina se halvin hostelli ja välillä yövyttyä aika kamalissakin paikoissa. (Tietysti osatekijänä oli sekin, ettei vaan ollut varaa muuhun.) Nykyisin haluan kuitenkin majoittua hiukan mukavammin, vaikken mitään luksusta kaipaakaan.

Pihistän

Ruokakaupassa: Jos valittavissa on ns. "brändituote" tai pirkkaversio, en näe mitään järkeä sen kalliimman tuotteen valinnassa. Maun takia voin valita kalliimman, mutta jos on kaksi käytännössä samaa tuotetta niin otan kyllä ihan varmasti sen helvemman.

Viihde-elektroniikassa: En osaa jotenkaan nähdä yhtään arvoa esimerkiksi sillä, millainen televisio meillä on kotona ja voisin ihan yhtä hyvin katsoa vähän sumeampaa kuvaa pienemmältä ruudulta. Henkka ei tosin ole tästä yhtään samaa mieltä.

Sisustuksessa: Mä olen ihan tyytyväinen Ikea-huonekaluideni kanssa. Tykkään kyllä, että huonekalut näyttää nätiltä, mutta mun mielestä ne ei saa olla niin arvokkaita, että niitä pitäisi jotenkin suojella. Kuitenkin koira saattaa joskus ehtiä juosta sinne sohvalle kuraisilla tassuillaan tai jotain läikähtää vaikka matolle!

Mihin te olette valmiita panostamaan? Tai mihin ette?

♥ Maria

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Funfitfash
,
Mulla menee näissä ajatuket sun kanssa aika yksiin 😊 Mä tosin kirppistelen paljon, mutta etsin sieltäkin laadukkaampia merkkejä halpismerkkien sijaan. Kai voisi siis silti sanoa, että panostan vaatteisiin vaikka säästänkin tietoisesti kirppistelemällä 😀nouw.com/funfitfash
Ihanaista
,
Haha no mut toi on kyllä paras vaihtoehto 😄nouw.com/ihanaista
Kata
,
Mä eilen lueskelin tämän ja nyt piti tulla ihan takaisin kommentoimaan, kiva oli lueskella sun pihistän ja panostan- postaus. Mä haluan tämän kyllä itsekin toteuttaa tässä syksyn aikana! Tykkään kovasti lukea muiden blogeista näitä ja en tajua miksi en oo vielä itse tällaista tehnyt.

Mä oon viimeisimpien vuosien aikana alkanut oikeasti panostamaan asusteisiin. En edes muista millon viimeksi oon ostanut "merkittömän" laukun tai aurinkolasit (tosin tällä hetkellä haaveilen punotusta olkikassista, joka ei oo mitään merkkiä). Kenkiäkin ostan mieluummin merkkiä, mutta korkoja tulee ostettua ihan DinSkosta, jotka ei siis oo mitään merkkiä. Mutta vaatteet taas.. Niitä tulee ostettua ihan perus ketjuliikkeistä halvalla. Tekisi mieli panostaa niissäkin, takeissa tosin panostan nykyään kovasti, että ehkä oon lähtemässä siihen suuntaan 😉
www.katzariina.fi/
Ihanaista
,
Hei apua on näköjään jäänyt vastaamatta sulle! Mut itselläkin sama kyllä tossa, että pitkäaikaisemmassa hankinnassa niinkun takissa tai laukussa on kyllä merkillä ja laadulla enemmän merkitystä kuin vaikka jossain topissa!nouw.com/ihanaista
IP: 82.99.3.229