Som rubriken lyder tar jag en paus från bloggandet ett tag. Att radera hela bloggen känns lite väl drastiskt och jag kanske ångrar mig sen, så jag nöjer mig med att bara pausa tills vidare. Visst älskar jag att blogga men jag har inte riktigt tiden eller motivationen till det just nu tyvärr. Jaja, kanske återupptar jag bloggandet någon gång i framtiden, vem vet? :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så här ser Alvas kommande vecka ut träningsmässigt:

Måndag: Uteritt

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Vila

Torsdag: Dressyr

Fredag: Tömkörning

Lördag: Uteritt

Söndag: Dressyr

Jag har inte riktigt bestämt vad vi ska göra under dressyrpassen än, det återstår att se! :)

Likes

Comments

Godmorgon!

Söndag idag och jag ska ägna större delen av min dag åt att plugga. Men i eftermiddag åker jag ut till Alva för att rida lite dressyr i ridhuset. Vi kommer troligtvis fortsätta att öva på lite programdelar, vi har mycket att förbättra och att jobba på. Det kommer troligtvis upp ett inlägg här sen, efter jag har ridit. Vi hörs då! <3

Likes

Comments

Inte änns gått en vecka i skolan och jag är redan trött, haha!

Imorgon är det i alla fall fredag, äntligen!

Idag var det dressyr i ridhuset som stod på schemat. Alva kändes..ganska fin! Vi fortsatte jobba med lite delar ur LA:p1 såsom längningar, serpentinbågar i galopp osv. Svårt! Vi fick till helt okej längningar idag, men ännu har jag inte klurat ut hur jag ska få henne att bibehålla formen när vi ökar. Det låter ju lätt "håll i tyglarna bara", liksom, men det är inte riktigt så enkelt ;) Vi har i alla fall börjat få till lite mer harmoniska ökningar i galoppen i alla fall, nu kastar hon sig inte iväg på samma sätt utan kan lungt och sansat galoppera på :)

Travarbetet kändes idag ganska bra, vi fick till en hel del bra skänkelvikningar faktiskt. Dock blev hon lite stark mot slutet, och då blev det lite svårt. Jag kan liksom inte ta i henne för mycket heller, då blir det bara värre, så det är många halvhalter som gäller. Men, en helt okej känsla idag trots att hon stundtals blev lite stark och tung. Jag tycker ändå att det har gått förvånansvärt bra att rida på hacket, hon är väldigt mjuk och känslig i handen trots att hon inte har något bett i munnen. Det som gäller nu är att jag är fortsatt mjuk och känslig i mina hjälper, något som jag har märkt är väldigt viktigt om jag vill få Alva kvick. Jag måste även göra många halvhalter och liksom kanalisera energin "uppåt" när hon känns tung/stark. En hel del att tänka på! :)

Men, nu ska jag strax sova. Godnatt!

Likes

Comments

Hej!
Jag kom hem från stallet för en stund sedan, och ska strax träna lite.

Alva vilar idag, skönt för henne! Jag var bara där en snabbis och mockade + fyllde på vatten och kollade till henne. Brukar egentligen pyssla om henne lite extra på vilodagar men nu stod hon och åt, och då ville jag inte störa. Hon var nog rätt nöjd i alla fall! :)

Men, nu ska jag gå och byta om. Resten av kvällen blir det en hel del plugg. Vi hörs imorgon! <3


Likes

Comments

Dagens ridpass gick jättenbra!

Jag red ju, som ni säkert vet, på hackamore vilket faktiskt gick bra. Alva blir väldigt stadig i formen med det men blir lätt lite tung. Då får jag liksom "lyfta upp henne", driva lite mer och göra många halvhalter. Jobbigt för magen vill jag lova!

Vi jobbade med programdelar ur La:p1, som jag hoppas att vi kan starta någon gång i år.

Skolorna var ganska bra, men diagonalslutorna var riktigt svåra, haha. Det är liksom så omvänt och svårt för mig att få ihop hur jag ska göra ;) De får vi träna på helt enkelt!

I galopparbetet kändes hon både bra och mindre bra- stundtals var hon inte riktigt framme för min skänkel vilket resulterade i en ostadig form. Vi jobbade med "förberedelse" för enkla byten, alltså att vi red i galopp en bit innanför spåret, bröt av till skritt och fattade sedan höger eller vänster galopp. Alva tyckte det var svårt till en början, men efter en stund gick det mycket bättre. Det gäller att jag är otroligt känslig i mina hjälper, hon ska ju kunna fatta galopp bara genom att jag flyttar fram ena höften litegrann. Vi red också lite tempoväxlingar, och det gick bra att samla men när vi ökade på sprang hon ifrån bakbenen och det blev lite okontrollerat.

Ja ni hör ju, dagens pass var både upp och ner, men rent generellt var det ett riktigt bra pass! I slutet bjöd Alva på en toppenkänsla både i traven och galoppen. Så roligt!


Min prinsessa! <3

Likes

Comments

Ett bra komplement (heter det så?) till träningen tycker jag är longering. Visst är det kanske inte optimalt för hästen att harva runt på en volt i 30 minuter om dagen, men typ 20 minuter en gång i veckan tror inte jag gör någon större skada. Sedan är det ju förstås skillnad på att longera hästen oinspänd och inspänd. Oinspänd går den ju inte "i form", och bär sig på rätt sätt, men nog kan det vara bra för hästen att bara få stretcha ut utan någon inspänning ibland, exempelvis dagen efter träning. Jag longerar oftast Alva inspänd, men då med en väldigt lös inspänning. Den är som sagt väldigt lös och tvingar absolut inte ner huvudet, men ger ett lätt stöd så att hon kan söka sig framåt och nedåt om hon vill. Enligt min mening ska en inspänning aldrig sitta så hårt att den tvingar ner hästens huvud, och det tror jag att de allra flesta håller med om. Jag är inget fan av inspänning i ridningen, men vid exempelvis longering tycker jag att det kan vara bra om den används på rätt sätt.

Longering kan nog aldrig motsvara ett riktigt dressyrpass, men däremot ett joggingpass där man bara rider i låg form. Jag longerar ca 1 gång i veckan, ofta efter träning. Det gör jag istället för ett "joggingpass", så att Alva får jobba lite lätt även utan ryttare på ryggen.

Tömkörning är ännu bättre än longering, men det är såå svårt tycker jag. Måste träna på det, hehe.

Vad tycker ni om longering? Bra eller dåligt? Kommentera!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder ifrån tävlingen. Det blev faktiskt några fina från uppvärmningen, då hon inte tjafsade ;)

Tack mamma, min alltid lika trogna fotograf (hehe), för bilderna!


I uppvärmningen red vi mycket öppna, i lösgörande syfte.

Vi red även en del skänkelvikningar. Här är hon ganska fin tycker jag!

Här börjar jag korta upp henne, och det är då hon börjar krångla...

Skrittar ner till ridhuset.

Collecting ring.

Likes

Comments

Hej!

Igår vilade Alva men idag tänkte jag longera henne eller eventuellt rida ett lätt joggingpass på hacket. Det ska bli intressant att se hur hon går på hackamore, jag red ju med det förra vintern då hon krånglade lite en period. Då minns jag att jag tyckte om det, men att hon blev lite tung i handen. Det blir spännande att se hur hon känns nu!Jag har dock en dålig erfarenhet av hack på Alva... Den här bilden är tagen förra vintern, precis innan Alva skenade hela vägen hem till stallet med mig, ha-ha. Det var rätt läskigt faktiskt, jag var livrädd att hon skulle halka och göra illa sig! Dessutom var hon inte helt igångsatt heller och fick egentligen inte galoppera. Så kan det gå! ;)

Jaja, nog pratat om det. Nu ska jag strax åka till stallet, ha en bra dag!

Likes

Comments

...gick inte så bra!

De första 15 minuterna på framridningen kändes Alva superfin, mjuk, lösgjord och pigg. Men när jag började korta upp henne lite och arbeta mer la hon genast tungan över bettet. Vi la över tungan och jag fortsatte rida, men hon la bara tungan över igen, och igen, och igen. Så irriterande! Det gjorde det omöjligt för mig att rida henne eftersom jag knappt kunde ta i henne! Men när vi skrittade ner till ridhuset där tävlingen var kände jag mig ändå ganska lugn då jag tänkte att hon skulle sluta när vi väl kom in på banan. Tror ni hon gjorde det? NEJ! Självklart la hon tungan över precis när vi kommit in på banan. Förstår ni paniken?

När startsignalen löd la hon lyckligtvis tillbaka tungan, men jag kunde knappt ta i henne då hon bara la tungan över bettet. Nej, usch, det var ingen bra ritt! Jag kunde varken fokusera på sits, vägar eller form. Hon skyggade dessutom för domarbordet två gånger vilket hon aldrig gjort förr??

Ahh, efter den ritten var jag inte glad vilket ni kanske förstår ;)

Visst brukar Alva kunna lägga tungan över ibland, men igår var det på en helt annan nivå då hon gjorde det typ tio gånger? Jag undrar verkligen varför hon höll på så igår, kanske var det jag som gjorde nåt annorlunda? Men det känns inte som det, visst kan jag ha varit lite spänd men jag var absolut inte hård i handen. Det kan vara så att hon har någon vass tand eller liknande som har orsakat ett sår i munnen. Vi ska ta ut tandläkaren snart så då får vi se. Tills dess ska jag rida på hackanmore.

Min lilla tokponny alltså. Ibland blir man trött men trots allt så är hon ju världens bästa ponny! <3 Hoppas vi får bukt på det här problemet en gång för alla.

Jaja, det kommer fler tävlingar, eller hur? ;) Tävlingsplatsen (botkyrka ridsällskap) var i alla fall jättefin och jag tycker att det var en väl anordnad tävling :)

Min snälla mamma hjälpte mig tappert hela dagen trots iskylan. Tusen tack! <3

Nu ska jag skriva lite tidsinställda inlägg som kommer upp nästa vecka. Ha en toppendag!

Likes

Comments