Myt 7: De som har väldigt mycket övervikt bör undvika träning

Fel! Se bara till att ta det lugnt i början. Fokusera till en början på att öka på den dagliga aktiviteten. Ett bra tips är att möblera om hemma eller på kontoret så att du blir tvungen att röra på dig för att utföra olika saker. 

Använd en stegräknare för att hålla koll på dina genomsnittliga antal steg och öka på efterhand. Räkna hur många steg du tar varje dag i en vecka och räkna sedan ut genomsnittet. Använd genomsnittet som en utgångspunkt och öka på ditt genomsnittliga värde med ca 5 till 10 procent per vecka. Till exempel, om ditt genomsnitt är 3000 steg per dag blir ditt mål för nästa vecka 3300 steg per dag och 3630 per dag nästkommande vecka. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Myt 6: Att träna efter huvudmåltider är bättre än innan

Det finns inget rätt eller fel svar här. Träning före eller efter mat är ok: det viktigaste att tänka på är att du inte hoppar över måltider och att du ger magen tid för att smälta maten innan du tränar. För en stor måltid innebär det ca 3-4 timmar och för en mindre 2-3 timmar. För visso kan en del människor äta något litet just innan träning, så det beror på individen. 

Likes

Comments

Myt 5: Om du tränar innan frukost bränner du mer fett 

Det finns lite bevis som stödjer den här teorin. Oavsett tidpunkt på dagen lyder rekommendationerna att en frisk vuxen person under 65 år behöver 30 min träning med måttlig intensitet fem dagar i veckan eller 20 min träning med hög intensitet 3 dagar i veckan för att hålla sig frisk och minska risken för kroniska sjukdomar. Från ett praktiskt perspektiv kan morgonträning vara bra eftersom det då är gjort! 

Likes

Comments

Myt 4: Styrketräning hämmar viktminskning

Styrketräning är utmärkt att variera med konditionsträning eftersom det hjälper till att underhålla eller till och med öka muskelmassan, ökar ämnesomsättningen och bränner fett. Efter 45 års ålder förlorar genomsnittspersonen ca 10% av sin muskelmassa varje årtionde. Det beror i första hand på att vi blir mer stillasittande med åldern och använder våra muskler mindre vilket gör att muskelmassan minskar.

Vi blir av med både fett och muskler under viktminskning. Styrketräning hjälper dig också att bli allmänt starkare och du kan lättare nå dina träningsmål. Om gymträning inte är din grej så kom ihåg att så fort dina muskler används, även om det handlar om att lyfta trädgårdsgrejor, tegel eller tvättkorgen ger det dig samma fördelar som styrketräning på gym. 

Likes

Comments

Myt 3: Du måste träna minst 20 minuter innan förbränningen av fett sätter igång

Fel fel fel! Det är individuellt när våra kroppar börjar bränna fett (du har även en grundförbränning i vila som är individuell). Det bestäms delvis genetiskt, men till största del av träningsnivå, tid och intensitet på träningen. Det som räknas i slutändan är att träning bränner kalorier och om du förbränner mer kalorier än du äter kommer du att gå ner i vikt. All typ av fysisk aktivitet påverkar förbränning av kalorier så varje gång du rör på dig är det värt det. 

Likes

Comments

Myt 2: Muskler blir till fett när du slutar träna


Muskler och fett är två helt olika typer av vävnader som inte byts ut mot det ena eller det andra. Men det finns två orsaker till varför vi tror att muskler blir till fett när vi slutar träna:

1. Musklerna blir slappa när vi inte använder dem. De minskar också i storlek. Alltså: om du inte använder dina muskler försvinner dem.
2. Många som slutar träna reglerar inte maten därefter. Verkligheten lyder: När du tränar mindre ska du äta mindre. 


Likes

Comments