Här kommer lite bilder på mitt nya sett ifrån design by Kiiwi!!! Med rabattkoden "IDVILJANEN20" får du 20% rabatt på hela deras sortiment!😃Jag älskar färgkombinationen Marinblå & brun - klassiskt men supersnyggt!Läderdetaljen och silverhjältat gör hela settet unikt och sött tycker jag!

Här matchat med pannband ifrån Eelegantequestrian!! Perfect match!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!!
Vilken kall dag. - 6 grader har det varit hos oss och man har fått jobba på bra för att slippa frysa. ;)

Min dag har varit jättebra! Jag slutade skolan väldigt tidigt idag, redan 13:30. Lyxigt på en måndag!

Classe skulle tränas först. Vi red för Jenny idag och känslan var okej. Igår kändes han väldigt känslig och vaken medans han idag var lite mer loj. Vi kör ju inte så hårt med honom nu då han är under igångsättning men vi försöker rida honom lösgjord och så lite slitsamt arbete som möjligt. Så det vi jobbar på är att ha honom lätt i handen, i en bra from, mjuka upp honom samt mycket övergångar. Jag känns att både han och jag inte har hållt igång ordentligt under hans vila.

Nästa på tur var Kitendo. Han red också för Jenny och han får en stor guldstjärna i uppförande idag! Kitte var väldigt avslappnad och lugn och tjafsade ingenting. Han som brukar vara lite svår att få med sig och lite motstridig! Hursomhelst, så började jag att jogga fram. Jag kände på honom och var noga med att verkligen mjuka upp honom genom att överdriva ställningen och böjningen lite för att stetcha honom. Han svarade bra på det lösgörande och sedan började vi med lite travarbete. Vi gjorde lite öppnor och skänkelvikningarna, gymnastiserade bogarna och han skulle ligga kvar i samma stadiga form hela tiden. Han gjorde det jättebra!

Galoppen sedan var också jättebra! Jag kunde rida honom i en rund form och rida ihop honom lite mer. Han fick riktigt fin och rund galopp imellan åt! Jag kunde även samla honom lite och göra lite försiktiga tempoväxlingar. Det var så himla kul att rida Kitendo idag för han ger en sådan fin känsla när han ger med sig och låter mig komma till ridning. Fina ponnyn!!!!

Likes

Comments

Ikväll var vi iväg med Astrakan. Vi var på Borås ridhus och red innanför dressyrstaketet som satt uppe!

Här kommer lite bilder,
hur härlig är inte Astrakan?!

Snyggingen!

Schabrak ifrån Horsemeup!

Likes

Comments

Puh, nu är jag hemma ifrån en lång och blöt eftermiddag i stallet. Men det blir aldrig tråkigt eller jobbigt, alltid lika kul!

De två senaste dagarna har precis som titeln lyder varit minst sagt fullspäckade. Jag har tränat både Astrakan och Classe samt Kitendo hela veckan då Ella skadat fingret.
Dessutom har vi haft nationella prov, prov eller bedömningar så gott som varenda dag i skolan så jag är rätt så trött i hjärnan.

Idag har Astrakan tömkört. Classe red ut och kändes väldigt fräsch! Kitendo tränades i ridhuset och var på sitt värsta humör.... Men bitvis var han fin och gjorde bra slutor i ena varvet i alla fall. Nu ska jag äta middag och läsa på till ett prov i Kärnfysik imorgon. Tagga.....

Likes

Comments

Design By Kiiwi!
Ska bli så kul att bli endel utav DBK's Team och jag tackar så mycket för förtroendet.

Idag fick jag hem två produkter som är nya i deras sortiment! Dels ett schabrak och även en huva! Schabraket har en läderdetalj och både huvan och schabraket har ett litet silver-hjärta, så söt detalj!
Huvan är i väldigt tunt och luftigt material, perfekt till sommaren.

Jag kommer snart att dela med mig utan en rabattkod till er som ger er 20% på varje köp hos Designbykiiwi.se!

Likes

Comments

Hej!!
Brrrr, idag har det verkligen varit kallt ute! Jag har bland annat tränat för Jenny med Kitendo idag så jag tänkte utvärdera passet lite.

Vi började med att skrittarbeta länge. Jag gjorde halter och övade på att han skulle ligga kvar i en avslappnad form in i, under och ut ur halten. Det gick okej någon gång men problemet är att när jag driver honom in i halten så tycker han att det blir jobbigt och börjar då att tjafsa. Han tar upp huvudet till en punkt där han blir jättestark och svår att kontrollera. Vi jobbade vara lugnt med att försöka få bort honom ur det läget genom att driva honom fram till handen hela tiden. Så att vi driver honom ifrån problemet istället för att stanna till exempel.

När jag började jogga fram så var han bitvis fin. Han är väldigt bekväm av sig och har mycket åsikter om träningen. Helst skulle han basa vilja springa på. Medans jag vill att han ska bära sig i formen, jobba igenom hela kroppen och få in bakbenen under sig. Han tjafsade väldigt mycket i traven idag men när han väl släppte efter vissa stunder och jag rider framåt då så ger han en fin känsla. Han blir en annan ponny att sitta på när han släpper efter och låter mig sätta lite trav i honom! Vi jobbade ingenting på att flytta honom idag utan nöjde oss när vi äntligen fick igenom grundarbetet!

Galoppen var bättre! Den har utvecklats så mycket bara de senaste månaderna! Han tjafsade ingeting i galoppen och jag fick igenom honom fint och böjde honom runt innerskänkeln. Jag hade mycket mer koll på bogarna i galoppen också. När jag joggade av honom var han väldigt lösgjord och jag hade fått igenom honom bra. Dessutom så slappnade han verkligen av och sökte sig ner i en bra jogg-form! Så han avslutade passet väldigt trevligt.

Kitte är väldigt krävande att rida. Både ridmässigt och tålamodet sätts verkligen på prov! Men det är en väldigt fin ponny och har kapacitet i både dressyr och hoppning.

Likes

Comments

Under helgen har våra små kusiner varit och hälsat på oss. Havanna älskar att vara med i stallet och rida!

Idag red Ella och Havanna ut. Ella hade Kitendo och Havanna red på Zeke. Och jag är vara så imponerad utav Havanna! Hon är fyra och och rider ut, skrittar och travar ut själv utan ledare! Hon sitter så balanserat och fint i sadel och är mjuk i handen. För duktig!!
Jag gick självklart med vid sidan om men jag ledde henne inte ett enda steg. Och snälla, fina Zeke! Han är den snällaste ponny man kan tänka sig. Så söta tillsammans!

Classe har promenerats idag. Han har nämligen, oturligt nog blivit förkyld och tagit det lugnt sedan i torsdags... jag känner bara att vi inte har tid för mer vila just nu! Jag behöver rida och han behöver motioneras lätt. Vi var nere i ridhuset och tömkörde Astrakan också! Han var lite busig idag och ville bara dra in nosen och ånga på. Men när jag väl lyckades få fram och ner nosen så var han jättefin.

Likes

Comments

Fick en fråga på min instagram:


''Hej! Vilket är ditt bästa tävlingsminne med Classe? Ni är jättefina, hoppas han blir bra snart. kram''


Hej!

Detta är en väldigt rolig fråga! Jag får nog välja två minnen som jag verkligen gillar och ofta tänker tillbaka på. Det första var i september 2016. min och Classes andra tävling! Jag hade haft Classe hemma i drygt en månad och vi startade en LB2 och LA3. I LB:n så gick det bra. jag v ar nöjd och domaren tyckte också om det och vi slutade 4a. I LA:n sedan så startade jag först i klassen. Jag minns att jag verkligen tyckte att Classe flög fram på framridningen. Jag hade ju bara ridit ponny tidigare och Classes gångarter kändes så stora och luftiga. Väl inne på banan så gjorde vi ett jättebra program utan missar. Jag var väldigt nöjd efteråt men vågade inte hoppas på något topp-resultat för man vet ju aldrig tycker detsamma som en själv. När resultatet kom blev jag såå glad. Vi hade ridit ihop 72%! Imed att jag startade först så skulle det bli en lång väntan för att se hur många som gick om oss. Jag trodde verkligen att flera stycken skulle gå om och det var en nervös väntan såklart. Varje gång ett nytt resultat började komma upp på Equipe så sög det till av nervositet i magen. Men halvägs in i starfältet på 19 starter så ledde jag fortfarande överlägset. Efter någon timme till så hade alla ridit och jag var så glad. Jag hade vunnit med 6% marginal till tvåan. LA är ju ingen svår klass men det var stort att vinna vår tredje start tillsammans mot alla vuxna. ;) Det var en väldigt bra dag helt enkelt.


Mitt andra minne är faktiskt vår senaste start tillsammans. Alltså sista dagen på Jönköping Summer Dressage i Augusti iår. Vi hade redan haft två bra dagar resultatmässigt, placerade i alla starter men jag hade ändå inte haft den bästa känslan. Jag visste att vi hade ännu mer att visa! Sista dagen red vi en MSVB5. Det var en tidig morgon och jag gjorde iordning och knoppade Classe medans han åt sin frukost. Dagen innan hade han känts rättså loj på banan och vi missade på flera byten vilket är väldigt kostsamt. Så på framridningen så struntade jag i allt som hade varit svårt dagen innan. Jag gjorde inte ett enda byta på framridningen och knappt några slutor. Jag såg bara till att han v ar uppmärksam på mig och tyckte det var kul. Vi gasade runt lite och jag berömde honom mycket. Inne på banan innan start så gjorde jag samma sak. Jag provade även ett byte och berömde honom jätte mycket efter, han kändes fin! Travdelen gick bra, fina travökningar med mycket tryck. Bra form genom hela traven och okej slutor. Skritten gick okej och galoppen sedan gick också väldigt bra! Vi satte varenda byte, slutorna och avslutade med Classes paradgren- en härlig ökad galopp! Vi hade verkligen kul inne på banan och gjorde vårt bästa! Resultatet blev 70% och det slutade med en vinst! Det var dessutom första gången vi red på över 70% i msvb.

Lever verkligen på det sista tävlingsminnet nu när vi inte tävlat sedan dess. Vi ska tillbaka dit snart och sedan ännu högre. ;) Saknar att tävla Classe men om allt går som planerat så ska vi tävla 3/12 igen!

Likes

Comments

Igår så tränade jag med Classe för Jenny. Jag hann inte skriva någon utvärdering utav passet igår kväll så den kommer nu istället. :)

Igår kändes det både bra och dåligt. Först i skritten så var han väldigt spänd. När han blir så spänd så stänger han liksom av och jag får ingen inverkan på honom, speciellt svårt är det i skritten. Jag gjorde lite halter, stod tills hans slappnade av och krävde att han skulle ligga kvar i en avspänd och rund form även ut ut halten.

Sedan joggade jag igång honom och han kändes väldigt trevlig i traven igår. Där kom jag åt honom bra och fick upp nacken utan att han blev spänd och för hög. Vi jobbar just på det, att få upp framdelen och nacken, få honom lätt i handen och att bakbenen ska bära för att avbelasta frambenen så mycket som möjligt. I traven så jobbade vi mycket på skrittövergångar. Nu när han inte är igång helt så jobbar vi mycket grunder som ska sitta. Problemet är att Classe tycker sådana saker är väldigt onödiga. Han tycker det är mycket roligare att göra byten, slutor och ökningar. Vi är verkligen så dåliga på skrittövergångar och fram i trav, vi skulle inte vara så bra LC men andra ord. ;)

Hursomhelst så jobbade vi på att han ska bära sig in i övergången, skritta avslappnat och verkligen trava in i traven men bibehållen lösgjorhet och energi. Det blev mycket bättre mot slutet av travarbetet!

Det var i galoppen som det kändes svårt igår. Högergaloppen och högersidan har varit hans svåra sida och nu när han har vilat och blivit lite svagare så kommer hans svagheter fram mer. I högergaloppen igår fick jag verkligen inte igenom honom först. Han hängde sig, precis som han gjorde för några månader sedan, i högertygeln och jag fick inte upp honom till vänstertygeln. Det jag vill i det läget är ju att jag ska rida bort ifrån innertygeln med innerskänkeln upp till yttertygeln så att jag får honom lättare i innerhanden. Tillslut släppte han efter mer och då avslutade vi passet med vänstergalopp och sedan jogg.

Jag vet att ju mer han får komma igång och röra på sig så kommer det släppa i högersidan. Han behöver bara mjukas upp ordentligt. Kan inte bärga mig tills när han är igång och allt känns som innan skadan, för vilken känsla han gav mig då!!! 😍

Likes

Comments

Nu är det onsdag och mitt i vardags-veckan ;). Såhär ska hästarna gå / har gått i veckan:

Måndag:
Astrakan
rida ut, trav, skritt och galopp.
Classe tränad lite lättare för Jenny.
Zeke vilodag

Tisdag:
Astrakan
skritta och trava ut i skogen.
Classe rida ut.
Zeke ridas ut och trava.

Onsdag:
Astrakan
ska tömköras för Jenny.
Classe ska tränas något hårdare för Jenny.
Zeke skrittas ut.

Torsdag:
Astrakan
ska vila.
Classe ska vila.
Zeke tömköras ut och trava.

Fredag:
Astrakan
ska skrittas ut.
Classe ska skritta/joggad ut lätt.
Zeke vilodag.

Lördag:
Astrakan
ska tömköras, endast jogg.
Classe ska vattentränas.
Zeke trava ut.

Söndag:
Astrakan
ska joggas ut.
Classe ska ridas lösgörande.
Zeke ska skrittas ut.

Likes

Comments